USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Genç girişimciler iftarda buluştu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Yeni bir işi kurmak kadar, yaptığınız işi sürdürülebilir kılmak da önemli. Bu noktada genç girişimcilerimize büyük görev düşüyor” dedi.

Genç girişimciler iftarda buluştu
09-07-2015 16:27
Google News

BTSO, bünyesinde faaliyet gösteren TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu üyelerini iftar programında buluşturdu. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, ekonomik kalkınmayı hızlandıran girişimciliğin, üretimi ve istihdamı artırdığını söyledi. Genç girişimcilerin kentlerin ve ülkelerin kalkınmasında önemli bir sorumluluk üstlendiğini ifade eden Burkay, Türkiye’de her 100 kişiden 32’sinin girişimci olmak istediğine dikkat çekerek, “Türkiye’de genç girişimcilerin ortaya çıkmasında ve aile şirketlerinin sürdürülebilir başarıya ulaşmasında TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyelerimize büyük görev düşüyor. Yeni bir iş kurmak kadar yaptığınız işi sürdürülebilir kılmak da önemli. Büyük mücadelelerle kurulan şirketlerimizin değerlerinin korunması ve sonraki kuşaklara aktarılması büyük önem taşıyor” diye konuştu.

“PROJELERİMİZDEN FAYDALANIN”

Başkan Burkay, BTSO’da makro projelerle kentin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmak adına çalıştıklarını ifade etti. Oda üyelerini ‘Küresel Fuar Acentesi’ projesi ile dünyanın dört bir yanındaki prestijli fuarlara taşıdıklarını belirten Burkay, BTSO Akademi projesiyle de işletmelerin uzman kadrolarındaki çalışanları ve yöneticileri için eğitim ve gelişim programları düzenlediklerini hatırlattı. Burkay, gerçekleştirdikleri projelerin genç girişimcilere büyük katkı sağlayacağını belirterek, genç girişimcileri Oda’nın projelerinden daha fazla yararlanmaya davet etti.

“GİRİŞİMCİ POTANSİYELİNİ ARTTIRACAĞIZ”

TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Kağan Yeşil de Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip kentleri arasında bulunan Bursa’da genç girişimci potansiyelini artırma hedefi ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Kağan Yeşil, “Göreve seçildiğimiz günden bu yana düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz toplantılarla yol haritamızı oluşturmaya başladık. Bu toplantılarımızda ilk olarak girişimci ve iş dünyası ilişkileri, proje geliştirme, araştırma ve destekler, kurumsal ilişkiler ve kurul ilişkileri ile uluslararası ilişkiler komisyonlarını hayata geçirdik. Bu komisyonlarımızın verdiği önemli bilgiler yapacağımız çalışmalarda yolumuzu aydınlatacak” dedi.

“EN BÜYÜK ROLÜ GENÇLER OYNUYOR”

Kentin ve ülkenin gelecek hedeflerinde en büyük rolü genç girişimcilerin oynadığını ifade eden Kağan Yeşil, “Bu sorumluluk ve bilinçle kentimizdeki gençlere ve genç girişimcilere her daim destek olacağız. Geleceği inşa etmenin yolu bugünün gençlerine, genç girişimcilerine destek olmaktan geçer” dedi. Yeşil, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a da Bursa’ya kazandırdığı vizyoner projelerle genç girişimcilere ışık tuttuğunu, yaptıkları çalışmalarda da kendilerine sürekli destek olduğunu belirterek teşekkür etti.   

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ