USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Gazetecilerden Türkiye'nin Londra Büyükelçisi'ne ziyaret

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu III-Medya Hibe Programı kapsamında Bursa'da Mudanya Gazeteciler Derneği'nin (MGD) sürdürdüğü 'Yerel Medyanın AB ile Uyumu' adlı proje için bir grup ekip İngiltere’de çeşitli temaslarda bulunuyor.

Gazetecilerden Türkiye'nin Londra Büyükelçisi'ne ziyaret
19-06-2015 17:01
Google News


Bulgar Gazeteciler Birliği ile birlikte ortaklaşa yürüttüğü 'Yerel Medyanın AB ile Uyumu' adlı Sivil Toplum Diyalogu Projesi’nin faaliyeti için İngiltere’ye giden Mudanya Gazeteciler Derneği proje ekibi, T.C. Londra Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Proje faaliyeti için 4 günlüğüne Londra’da çeşitli temaslarda bulunan ekip, Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç ile de görüşerek 15 Ekim 2014 tarihinden bu yana devam eden proje hakkında bilgi verdi.

Proje Sekreteri Yasemin Paçin ile izleme ekibinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan MGD Başkanı Yavuz Gerçekçi, hibe programı kapsamında AB’den hibe almaya hak kazanan 16 projeden biri olduğunu söyledi. Ocak ayında 45 kişi olarak Bulgaristan’a yapılan ziyaret ardından Nisan ayına kadar Sofya’da belgesel çekimlerini sürdürdüklerini belirten Gerçekçi, çekimlerde AB üyeliğinin vatandaşlara olan etkisini Bulgaristan’daki gazete manşetlerinden yola çıkılarak yansıtmaya çalıştıklarını kaydetti. Projenin ikinci etabı için İngiltere’ye mesleki ziyaret yaptıklarını anlatan Gerçekçi, amaçlarının AB’nin sektöre katkısını, yazılı ve görsel medya konusunda AB standartlarını da yerinde gözlemleme imkanı bulacaklarını söyledi. Gerçekçi, Londra dönüşü ardından gerek Bulgaristan’a, gerekse İngiltere’ye yapılan kültürel ve mesleki ziyaretlerin sonuçlarını Bursa’da yerel basın mensuplarıyla paylaşacaklarını vurguladı.

DİNAMİK GAZETECİLİK VAR

T.C. Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ise kendisinin daha önce Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü görevinde bulunduğunu hatırlatarak, özellikle yerel gazeteciliği önemsediğini söyledi. Londra’daki yaşam hakkında bilgi veren Büyükelçi Bilgiç, Türkiye ile İngiltere’nin tarihten gelen yoğun ilişkiler içerisinde olduğunu ve bu ilişkilerin halen devam ettiğini kaydetti. İngiltere’de canlı ve dinamik gazetecilik faaliyetinin olduğunu söyleyen Bilgiç, her yerde olduğu gibi özgürlükle ilgili tartışmaların sürdüğünü belirterek, “Önemli olan bunun demokratik toplum gerekliliğinde bağdaşmasıdır.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ