USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erdoğan'dan tarihi günde tarihi mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Kürtçe "Roja v başbe" yani "Gününüz hep böyle aydın olsun" diyerek selamladı. Erdoğan, "Bugün tarihi bir gün. Hakkari, Yüksekova, Çukurca, Şemdinli hatta hemen başımızdaki Urmiye şehri için yeni bir dönemin kapısını açıyoruz' dedi.

Erdoğan'dan tarihi günde tarihi mesajlar
26-05-2015 19:59
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizde üstünlük Türklük, Kürtlükle midir? Bizde üstünlük kim Allah'a daha yakınsa onunladır. Ölçü bu. Bu ölçüyle hareket ediyoruz. Çünkü biz Müslümanız. Ama birileri Zerdüşttür o ayrı mesele. Zerdüştlerle de benim işim yok. Kimlerin Zerdüşt olduğunu biliyorsunuz. Bu imkan, bu kolaylık ortada dururken havalimanı inşaatını engellemeye çalışmak Hakkariliye ihanettir" dedi. 

Hakkari Yüksekova Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Kürtçe "Roja v başbe" yani "Gününüz hep böyle aydın olsun" diyerek selamladı. Erdoğan, "Bugün tarihi bir gün. Hakkari, Yüksekova, Çukurca, Şemdinli hatta hemen başımızdaki Urmiye şehri için yeni bir dönemin kapısını açıyoruz. Artık Hakkari bugün Selahaddin Eyyubi Havalimanıyla geleceğe farklı yürüyor. Bu açılış 2 yıl ertelendi. 99 kere buraya saldırı oldu. İş makinaları yakıldı, müteahhitler tehdit edildi ve 2 yıl önce açmamız gereken bu havalimanını maalesef bu yüzden açamadık. Bütün bunlara rağmen kararlıydık, azimliydik, çünkü Hakkarili kardeşlerimi bu imkandan mahrum bırakmak için ellerinden gelen her şeyi yapanlara karşı dedik ki 'Bu bitecek ve Hakkarili kardeşimiz de insanca yaşamını mutluluğuna erecek" ifadelerini kullandı.

Hakkari Havalimanı'nı askerin kullanacağına dair iddialara cevap veren Erdoğan, "Ne diyorlardı, 'bu havalimanıyla asker gelecekmiş.' Askerin uçağı, helikopteri, aracı, gereci zaten var. İstediği zaten yere gider. Öyle mi? Bu havalimanı asıl Hakkarili kardeşlerime lazım. Hakkarili kardeşim niuye 4 saat yol tepip de Van'a "gidip ta oradan uçağa binsin. İşte Yüksekova'nın hemen yanında, Yüksekova ve ilçelerimizin bir adım ötesinde, Yüksekova merkeze 5 kilometre, Hakkari merkeze 65 kilometre. Hakkarili kardeşlerim bu havalimanından Türkiye'nin, dünyanın her yerine rahatça gidebilecekler. Hakkariye giderken de binecek uçağa birkaç saat içinde evinde olacak. İstanbul'dan 1 saat 50 dakikada buraya indik. Eğer Yüksekovalı'ysa 5 dakikada Yüksekova'da" dedi.

"BİZ KÜRT KARDEŞİMİZİ KÜRT OLDUĞU İÇİN SEVMİYORUZ"

"Peki ya bunu benim Hakkarili kardeşimden niye esirgediler? Bu zulüm değil miydi? Niye bunu yaptırmamak için ellerinden geleni yaptıklar?" diye soran Erdoğan, "Kardeşlerim, bunlar benim Kürt kardeşimi sevmiyor, yalan söylüyorlar. Kürtler adına bunlar yok, açık söylüyorum biz Kürt kardeşimizi Kürt olduğu için sevmiyoruz, beni yardan Allah onları da yaratığı için seviyoruz. Onun için bizde ayrım yok. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Boşnağıyla aklınıza kim gelirse hepsi bizim için aynı. Bizde üstünlük Türklük, Kürtlükle midir? Bizde üstünlük kim Allah'a daha yakınsa onunladır. Ölçü bu. Bu ölçüyle hareket ediyoruz. Çünkü biz Müslümanız. Ama birileri Zerdüşttür o ayrı mesele Zerdüştlerle de benim işim yok. Kimlerin Zerdüşt olduğunu biliyorsunuz. Bu imkan, bu kolaylık ortada dururken havalimanı inşaatını engellemeye çalışmak Hakkariliye ihanettir."

"AÇILIŞA KİMSEYİ GÖNDERMEDİLER, TEHDİT ETTİLER, ENGELLEDİLER"

Hakkari ve Yüksekova'da ayrı ayrı 150 yataklı hastane yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Açılışlarına geldik. Ne yaptılar? O açılışa kimseyi göndermediler, tehdit ettiler, engellediler. Peki şimdi o hastaneden kimler istifade ediyor. Benim Kürt kardeşimi istifade etmiyor mu? Hakkari'deki hastaneden benim Kürt kardeşim istifade etmiyor mu? Bunları kim için yaptık? Sizler için yaptık. Peki daha önce niye yoktu burada? Ya biz size sevdalıyız ya, insan olduğunuz için sevdalıyız ya. Sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimiz şöyle söylüyor: 'Hayrun nas ve yevfeun nas.' İnsanların en hayırlısı insanlara en çok faydalı olandır. Biz bu aşkla bu yoldayız. Onun için bizde ayrım yok ama onlarda ayrımcılık var. İstiyorlar ki Hakkarili kardeşim buraya sıkışsın kalsın. Diğer ülkelere, diğer şehirlere rahatça ulaşamasın. Biz işte bu oyunu bozduk. Artık Hakkari Türkiye'nin diğer 80 vilayetiyle de Avrupa'yla da dünyayla da bütünleşti, birleşti. Burada üniversite var mı? Kim yaptı? Biz yaptık. Ama bunlar üniversitelerin camlarını kırdılar, okulların camlarını kırdılar. Niye? Yavrularınızın eğitim görüp yetişmesini niye istemiyorlar acaba? Eğitilip yetişirlerse doğruyu görürler de onun için... Bundan güzel hizmet, bundan güzel mutluluk olabilir mi?"

"ER YA DA GEÇ BİTİRECEĞİZ' DEDİK VE BİTİRDİK"

Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın maliyetinin 102 trilyon olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle bir yatırımla bunu bitirdik. Yılda 1 milyon yolcu kapasitesine sahip. Burayı Urmiyeli kardeşlerimiz de yoğun şekilde kullanacaklar. Bunu şuanda biliyoruz. Görüyorsunuz yaptığımız hizmetler sadece kendi vatandaşlarımıza değil çevremizdeki komşu, dost onlara da yarayacak, fayda sağlayacak... Bizim gönül dünyamızın sınırları o kardeşlerimizi de için alıyor. Havalimanının Hakkarili ve buraya kullanacak diğer kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu havalimanının şehrimize ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımızı, Sayın Başbakanımızı, eski ve yeni ulaştırma bakanlarımızı tebrik ediyorum. Yüklenici firmayı, mimarından mühendisine, işçisine kadar hepsini tebrik ediyorum. Ama buranın yapımı gerçekten çok çileli oldu, zor oldu. 'Er veya geç bitireceğiz' dedik ve bitti" ifadelerini kullandı.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34