USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Devlet hastanesine anne dostu ödülü

Bebek dostu hastane olma özelliğini taşıyan İnegöl Devlet Hastanesi Anne dostu unvanını da kazandı. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Anne Dostu Hastane olma özelliğini kazanan Devlet Hastanesi yönetimine başarı belgesi takdim edildi.

Devlet hastanesine anne dostu ödülü
05-06-2015 18:04
Google News

Hastanenin seminer salonunda düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (THSK) Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Uzman Dr. Sema Sanisoğlu ve Hastane CEO’su Hayrettin Göçmen ile sağlık görevlileri katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından programın açılış konuşmasını yapan Hastane CEO’su Hayrettin Göçmen, “Böylesine güzel nezih ve elit bir hastane de çalışmak bizim için çok büyük bir onur. İdareci böylesine güzel bir hastanenin hakkını vermek adına neler yapabilir diye düşündüğümüz de Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün ‘Anne Dostu Hastane’ projesinin olduğunu gördük. Kendimizi çek ettiğimiz de kriterlerin büyük bir kısmını sağladığımızı gözlemledik. Ufak bir takım düzenlemelerle bu sertifikayı alabileceğimize inandık. Bu yola çıktık. Bu yolda bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Türkiye Kamu Hastaneler Birliği Kurumu Başkan Yardımcısı Elif Güler Kazancı ise, “Çok özel bir hizmet. Anne dostu hastane programı, anne sağlık hizmetleri konusunda özellikle anne ve ailenin kaliteli nitelikli bir hizmet almasını, özellikle hasta mahremiyetini ön plana alan bir sistemin oturtulması amacıyla çok önemli. Annelik duygusu her zaman yaşanan bir duygu değil. Böyle çok güzel anları Kamu Hastaneleri Birliği olarak fiziki mekanlarda tüm desteklerin sağlandığı bir noktayı güzel hizmetlerle taçlandırmak istiyoruz. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’de, “Burada doğum yapan annelerin aldıkları hizmetin onlara hizmet veren sağlıkçıların sağladıkları çalışmalar hakkında bakanlık anket yapılıyor. Memnuniyet ölçüldü. Anneler demek ki çok memnun olmuşlar. Bütün sağlıkçılarımıza ve görevlilere teşekkür ediyorum. Hekimler Allah’ın şifasını kendi eliyle dağıtırlar. Bunlara zaman zaman el uzatılır. En son bir hekimimizi kaybettik. Hastane de her türlü hizmeti verenlere nefreti şiddetle kınıyorum. Eğer sağlık hizmeti alacaksanız, bu arkadaşlarımızın elleriyle olacak. Onlara saygı göstermeniz gerekiyor. Anne dostu olan hastanemizin yöneticilerini ve çalışanlarını kutluyorum” şeklinde konuştu.
Kaymakam Ali Akça ise, “Devlet vatandaşlara hizmetlerini belli ana başlıklar halinde sunar. Devletimiz, güvenlik adalet hizmetleri sunar. Devlet olmanın bir gereği de vatandaşlarına sağlık hizmeti sunmaktır. Çok şükür ülkemiz bu anlam da son derece ciddi bir mesafe kat etti. Konforu ve hizmette kaliteyi artırıcı çalışmalar da var. Devlet hastanemiz daha önce bebek dostu hastane unvanını kazanmıştı. Bu günde Anne dostu hastane olma belgesiyle şereflenecek. Çocuklarına ve annelerin sahip çıkamayan toplumların iki yakası bir araya gelmez. Hastane yönetimini ve personelini tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Hastane Ceo’su Hayrettin Göçmen’in yönetmenliğini yaptığı, hastane personelinin ve hastalarının rol aldığı ‘Anne Dostu Hastane’ kısa filmi beğeniyle izlendi.

HASTANE FİLMİ ÖRNEK OLDU
Anne dostu hastane sertifikasını takdim etmeden önce bir konuşma yapan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (THSK) Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Uzman Dr. Sema Sanisoğlu, “Hastanemizin çektiği film bize bir model oldu. Bu filmi biz kullanalım. Mayıs ayında 3 hastanemiz daha bu sertifikayı aldı. İkinci olarak da İnegöl Devlet hastanesini seçtik. Bu gönüllülük işi. Yılda bir milyon 600 bin gebelik oluyor. Bu doğumların hepsi bizim hastanelerimizde gerçekleşiyor. Bu bir ekip işi” dedi.
Bu sayede anne ölümlerini çok ciddi bir şekilde azaltmayı başardıklarının altını çizen Sanisoğlu, “2008-2010 yıllarında ülkemiz, Dünya Halkları örgütü tarafından anne ölümlerinde en hızlı düşüş yaşayan ülke olarak ifade edildi. Bu başarı da sağlık çalışanlarının en önemli payı var. Sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddetten dolayı çok üzülüyoruz. Bu iş öz veriyle yapılabilecek bir iş. Parayla ölçülemeyen bir hizmet. Takdir edilmesi gereken bir hizmet. Anne dostu hastane olayı, birbirimizi karşılıklı anlamamızı sağlıyor. Bir çok ülkenin nüfusundan fazla doğumun olduğu Türkiye’de sağlık hizmetinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Nasıl İslam dini için Kabe çok kutsal bir yerse, hastane içinde doğum yapılan yer aynı kutsallıktadır. Annelikte çok kutsaldır. Bir bardak su verip nasılsınız demek bunlar çok zor şeyler değil. Kaliteli bir şekilde birkaç ufak bir şey yapsak insanlarımız çok mutlu olacak. Bunun sonucunda da sezaryen da azalma sağlanacak. Hekimlerimiz normal doğumda sorun çıkacak, mahkemelik olacağım diye çok korkuyor. Bu nedenle biraz da sezaryen yapılıyor. Mahkemelik olunca da 3 yıl süren mahkemelere gide gele motivasyonları bitiyor. Biz bu algıyı toplumda düzeltelim. Sağlık çalışanlarımızın motivasyonunu artırmamız lazım. Ebelerimizi de doğum normal doğum yaptırır hale getirmemiz lazım. Ebelerimiz şu anda hemşirelik yapıyorlar. Sezaryenle alakalı mücadelemizde ivme kat etmemiz gerekiyor.” İfadelerini kullandı.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (THSK) Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Uzman Dr. Sema Sanisoğlu konuşmasının ardından Anne dostu hastane sertifikasını Ceo Hayrettin Göçmen’e takdim etti.
(SB-MD-Y)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34