USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Davutoğlu'ndan flaş koalisyon açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Koalisyon için her türlü olasılığı değerlendiririz” dedi.

Davutoğlu'ndan flaş koalisyon açıklaması
10-06-2015 23:22
Google News

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon tartışmalarıyla ilgili olarak, “Koalisyon için her türlü olasılığı değerlendiririz” dedi.

Davutoğlu, kapılarını kapatan değil, ufuk açan bir parti olduklarını söyleyerek,  "Bahçeli ve HDP seçimlerin hemen ardından açıklamalar yaparak kapıları kapattı. CHP ise AK Parti harici kapattı. Her şeyden önce ülkenin menfaati önemlidir. Biz kapıları kapatan değil, ufuk açan bir partisiyiz" dedi.

"KİMSE SEMBOLLER ÜZERİNDEN BİRBİRİNE SİYASİ GOL ATMAYA KALKMASIN"

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu anlamda yeni Meclis'in iki işareti vardır, olumludur. Hepimizin en asli görevi sistemi işletmek. 'Cumhurbaşkanı bana görev verecek ama ben Cumhurbaşkanın katına çıkmam' demek, sistemi tıkayan, Sayın Cumhurbaşkanımıza sen bir kural dikte edemezsin. Şu anda hepimiz için bir şans var. Sistemi rayına oturmak. Bunu rayına oturtmak, herkes için söylüyorum, Cumhurbaşkanlığı makamı, hükümet kurma çalışmaları, muhalefet için söylüyorum gelin güzel bir başlangıç yapalım. Kimse semboller üzerinden birbirine siyasi gol atmaya kalkmasın. Şu anda semboller vakti değil, şu anda rasyonel davranma vakti. Yani makul, akli davranma anı. Semboller üzerinden kampanya sırasında mazur görülür ama şimdi akılla konuşmak lazım. Hisle değil. Millete küsmek olmaz."

"YENİ KOALİSYON HÜKÜMETİNDE BİR UZLAŞI ARAMA ÇABASI OLACAK DIŞ POLİTİKADA"

Bugün çok sayıda başbakanın tebrik için aradığını belirten Davutoğlu, "Şu ana kadarki dış politikada bir eksen kayması olmadı. Türkiye'nin takip ettiği ahlaki, vicdani dış politika, buradan bir sapma olmaz, bu konudaki politika değişikliği toplum tarafından da kabul görmez. Yurtdışında bir kaygı var, bizim korumamız altında olanlar için yardım devam edecek mi? Mutlaka Esed, Sisi mutlu olmuştur. Kimlerin mutlu olduğuna baktığımızda milletimizin bu tabloyu düşünmesinde fayda var. Tabii, yeni koalisyon hükümetinde bir uzlaşı arama çabası olacak dış politikada. Bunu biz dikte ederiz, yaparız demem. AK Parti için terk edilmemesi gereken ilkeler vardır. Bize gelen kim olursa olsun, kapımızı kapatmayız" diye konuştu.

Partide ne gibi değişimlerin öngörüldüğüne ilişkin açıklamada bulunan Davutoğlu, "Belli kanaatlerim var, AK Parti'de yapılması gerekenlerle ilgili ama bilimsel bir yöntemle objektif olarak ortaya konması için bir araştırma şirketinde bu anlamda sorularla, 'halk bizden ne bekliyor' onları da ölçecek bir çalışma yaptırıyorum. Ondan sonra bunları alıp tekrar MKYK'da konuşacağım. Herkesi bu sürecin parçası kılarak, devam edeceğim bunlara, herkesi dinliyorum. 2011'den bu yana oy kaybı varsa bizim bir cerrah soğukkanlılığı içinde bunu masaya yatırmamız lazım. 'Şurada bir problem var, dokunmayım' hissiyle davranamayız. Şimdi yüzde 41'le 258'de kaldık. Neden? 4 Parti girdiği için" dedi.

Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: 

"Türkiye'de aydınlarımız sembollerle ve karşılıkla düşündükleri için bizim karşıtlığımızda pozisyon aldılar. Şimdi, mutlular belki bizi belli ölçüde dinledikleri için. Benim yazdığım 2023 sözleşmesine bir baksınlar. Seçim kampanyasında beni en çok memnun eden şeylerden biri 3 dönemliklere AK Parti adına teşekkür ediyorum, ikincisi gençlik hem genç hem kadın kollarının hepsi onların şehirlerde ve mitinglerde gösterdiği dinamizm. Tecrübe ve gençliğin dinamizmini aynı anda gördüğüm için çok mutlu oldum. Tecrübeli kadronun bileşimi içinde çok güçlü bir AK Parti dinamizmi gerçekleştireceğimize inanıyorum."

AK Parti ailesinin ahlak abidesi bir aile olduğunu ve kimseyle bir kırgınlığının olmadığına dikkati çeken Davutoğlu, "Konya'dan buraya geldiğimde bir burukluk vardı. Bazı arkadaşlar balkon konuşması yapmayacağımı düşünmüşler. Çıktık o anda hepimiz yüksek bir oyla iktidar olmayı isteriz ama olamadık yine başarılı olduysak burada herkesin onu hissetmesi önemli. Ortak his olmadan akıl sadece akıl, vicdan olmadan sadece akıl değil bir müddet sonra çıkarcılığa gelir. Çıkarcılıkla bizim partimize gelen olmuştur. O gece balkon konuşmasını yaptığımda bütün teşkilatlarda aynı anda kutlamalara başladık. X Partisi biz buradayız demezse bir kesim etkilenir ama AK Parti buradayız demezse bütün kesim etkilenir" dedi.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34