USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Büyükataman'dan eleştirilere açıklama!

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, TBMM Başkanlık seçimleri sonrasında partisine yönelik eleştirilere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Büyükataman'dan eleştirilere açıklama!
03-07-2015 22:53
Google News

Büyükataman, "Madem AKP'nin kaybetmesini istiyorlardı, yabancı olmadıkları bir isim olan Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi'yi destekleyebilirlerdi. Bunu yapmak yerine kendilerine Tayyip Erdoğan icazetli Deniz Baykal'ı aday yapanlar kaybetmişlerdir. CHP Milletvekilleri TBMM Başkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermiş olsaydı ve son turda İsmet Yılmaz ile Ekmeleddin İhsanoğlu kalmış olsaydı HDP-AKP ortaklığı gün yüzüne çıkabilecekti" dedi.
Sosyal medya üzerinden MHP'ye yönelik bir algı operasyonu yapıldığını belirten Büyükataman, "2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerinden alnının akıyla çıkan partimize yönelik yıpratma ve karartma operasyonları malum mihraklarca, Meclis Başkanlığı seçimi bahane edilerek her yönüyle alçakça sürdürülmektedir. Sosyal medya üzerinden öncelikle kendilerine Ülkücü süsü verilen troller başta olmak üzere, köşe yazarları, dolma kalemler, satılık yorumcular çeşitli toplum mühendislikleriyle ülkücü camia üzerinde bir algı operasyonu yapma gayretindedirler. MHP'ye sistemli bir şekilde taarruz edenler bilmedir ki; "Alçak bir yöntem kullanılarak şerefli bir hedefe ulaşılmaz" ifadelerini kullandı.


"AKP VE CHP'NİN BİZİM İÇİN BİRBİRİNDEN HİÇBİR FARKI YOKTUR"

MHP açısından AKP ve CHP'nin hiçbir farkının olmadığını söyleyen Büyükataman, "Türk milletinin derdini kendine dert etmeyen, Türk milletinin endişesini yüreğinde hissetmeyip, Türk milletiyle kederde, tasada, neşe ve kıvançta bir olmayan AKP ve CHP'nin bizim için birbirinden hiçbir farkı yoktur. TBMM Başkanlığı seçimleri neticelenmiş AKP'nin adayı partisinin oylarıyla 4. turda seçilmiştir. Milliyetçi Hareket sürecin başından itibaren partimizin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Bey'i desteklemiştir. Ancak malum medya ve Türkiye siyasetini yönetip yönlendirmek isteyen bazı gruplar algı simsarlığına müracaat ederek AKP adayını desteklediğimiz gibi bir anlayışı yaymaya gayret etmektedirler. Malumunuz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi MHP'nin çatı adayıydı" açıklamasında bulundu.


"KENDİLERİNE TAYYİP ERDOĞAN İCAZETLİ DENİZ BAYKAL'I ADAY YAPANLAR KAYBETMİŞLERDİR"


Meclis Başkanlığı seçimlerinde CHP'nin MHP'nin adayı desteklemesi gerektiğini söyleyen Büyükataman, "CHP daha önce CHP'nin önerisiyle mutabakata vardığımız bu ismi desteklemek yerine seçimin akabinde koşa koşa Tayyip Erdoğan ile görüşmeye giden Deniz Baykal'ı aday göstermiştir. Madem AKP'nin kaybetmesini istiyorlardı, yabancı olmadıkları bir isim olan Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi'yi destekleyebilirlerdi. Bunu yapmak yerine kendilerine Tayyip Erdoğan icazetli Deniz Baykal'ı aday yapanlar kaybetmişlerdir" dedi.


"CHP "AİLECE HDP'YE OY VERDİK" DİYEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI'NI SORGULAMALI"


Büyükataman, "CHP, MHP'nin siyasetini sorgulayacağına "Ailece HDP'ye oy verdik." diyen Genel Başkan Yardımcısı'nı sorgulamalıdır. Seçimin hemen ardından koşa koşa Tayyip Erdoğan'a giden Deniz Baykal'ı sorgulamalıdır. Tüm bunları yok sayarak MHP Genel Başkanı'nı ve MHP'yi suçlamak ahlaksızlıktır. Devlet Bahçeli Başbakan olsun, diyerek -kendince- haddi olmadığı hâlde koltuk bahşetme cüretinde bulunabilen Kemal Kılıçdaroğlu suçlanması gereken isimdir. Cumhurbaşkanı yapmak istediği kişiye Meclis başkanlığı seçiminde oy vermemek nasıl bir psikolojinin ürünüdür?" ifadelerini kullandı.


"SON TURDA İSMET YILMAZ İLE EKMELEDDİN İHSANOĞLU KALMIŞ OLSAYDI HDP-AKP ORTAKLIĞI GÜN YÜZÜNE ÇIKABİLECEKTİ"


Meclis Başkanlığı seçimlerinde "Son turda İsmet Yılmaz ile Ekmeleddin İhsanoğlu kalmış olsaydı HDP-AKP ortaklığı gün yüzüne çıkabilecekti" iddiasını ortaya atan Büyükataman, "Tüm Türkiye şunu bilmelidir ki CHP Milletvekilleri TBMM Başkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermiş olsaydı ve son turda İsmet Yılmaz ile Ekmeleddin İhsanoğlu kalmış olsaydı HDP-AKP ortaklığı gün yüzüne çıkabilecekti. Çünkü Meclis Başkanlığını kaptırmak istemeyen örtülü AKP-HDP koalisyonu panikleyecek ve ortaklıklarını alenileştirmek zorunda kalacaktı. Şimdi tüm Türk milletinden ricamız şudur ki ulusal basının kalemşörlerine, yandaş basının karalamalarına kulaklarını tıkayıp kendileri bir sonuca varsınlar. Deniz Baykal-Erdoğan görüşmesi, CHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklememesi, HDP'nin PKK'nın uzantısı olduğu gerçeği bağlamında tüm süreçleri değerlendiriniz. Ortadoğu'da oynanan oyunları, Avrasya'da süregelen senaryoları, Türkiye'nin itilmeye çalışıldığı vahim uçurum ve kör kuyuyu samimiyetle idrak edenler bizim kararlılığımızı daha iyi okuyabilecektir. Milliyetçi Hareket Partililer, Türk milliyetçileri, ülkücüler ülkemizin üzerinde oynanan derin ve büyük oyuna tek bir yürek hâlinde cevap vereceklerdir. Sayın Devlet Bahçeli ve MHP kadrolarının; Büyük Ortadoğu Projesine, Akdeniz petrollerinin paylaşılması için oluşturulmaya çalışılan sözde Kürdistan'ın Suriye ve Türkiye ayaklarına, "Türk Kimliğinin" yok edilmesi çabalarına karşı topyekûn verdikleri mücadele karşısında maruz kaldıkları komplo ve ihanetler, geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da "Ülkücü Hareketin sarsılmaz imanı" ile bertaraf edilecektir" açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34