USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

"Bursa'yı marka oluşturan kent yapmak istiyoruz"

Küresel ölçekte önemli bir güce sahip olan Bursalı ev tekstil firmaları, dünyadaki daralmayı kümelenmeyle aşmaya çalışacak.

29-06-2015 16:49
Google News

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde başlatılan ‘Ev Tekstili Kümelenme Projesi’, sektör temsilcilerinin rekabet gücünü geliştirerek yeni pazarlara açılmasına ve ihracatı artırmasına katkı sağlayacak.
Bursa’da sanayideki dönüşüm hamlesini gerçekleştirmek ve sektör çeşitliliğini sağlamak adına uzay, havacılık, savunma ile raylı sistemler alanlarında kümelenmeleri kuran, rüzgar türbinleri ve kimya alanlarında da çalışmalarını sürdüren BTSO, yeni bir kümelenme çalışmasına daha imza atmaya hazırlanıyor. BTSO, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Kümelenme Destek Programı kapsamında çağrıya çıktığı yaklaşık 12 milyonluk bütçeyle, programa Ev Tekstili Kümelenme Projesi ile başvuru yapmaya hazırlanıyor. Ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren firmaları tek çatı altında toplamayı amaçlayan BTSO, böylece sektörde önemli bir paya sahip olan firmaları, uluslararası arenada daha güçlü bir konuma taşımayı hedefliyor.

“TÜRKİYE, AVRUPA’NIN LİDERİ”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin dünya ev tekstili pazarında önemli bir paya sahip olduğunu söyledi. Sektörün Avrupa’da bir numara olduğunun altını çizen Başkan Burkay, Bursa’nın ev tekstilinde uzun yıllardır ulusal ve uluslararası platformlarda hem üretim hem de ihracat bakımından güçlü bir konuma sahip olduğunu kaydetti.

“BURSA’YI TASARLAYAN VE MARKA OLUŞTURAN KENT YAPMAK İSTİYORUZ”

BTSO Başkanı Burkay, Ev Tekstili Kümelenmesi Projesi’nin firmaların ihracatını artırmayı ve yeni pazarlara açılmasına teşvik ettiğini vurguladı. Bursa’da ev tekstili firmalarının daha çok katma değerli üretim gerçekleştirmesini hedeflediklerini söyleyen Burkay, “Günümüz küresel piyasalarında firmalarımızın daha güçlü bir yapıya kavuşmasını hedefliyoruz. KOBİ’lerimize sunulan kaynakları daha verimli ve etkin kullanmalıyız. Kümelenme de bu gerekliliği yerine getirebilmenin en önemli yollardan birisidir. BTSO olarak Bursa’mızı sadece üreten ve pazarlayan değil, tasarlayan ve marka oluşturan bir kent haline getirmeyi istiyoruz. Firmalarımızın uluslararası arenada rekabet gücünü artıracak kümelenme projesinden mutlaka faydalanmasını istiyoruz” dedi.

“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ”

Kümelenme Projesi’ne paydaş olarak destek veren Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Kümelenme Destek Programı’nın firmaların veriminin yükselmesine, katma değerli ve ileri teknolojili ürünlerin üretilmesine büyük katkı sunacağını söyledi. Kümelenmenin aynı zamanda nitelikli iş gücüne sahip ve çevreye, topluma duyarlı bir sanayi yapısına kavuşmasına öncülük edeceğini belirten Ulcay, “Uludağ Üniversitesi olarak kümelenme çalışmalarında firmalara akademik destek vermeye hazırız. Kümelenme, üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden birisidir. Küme çalışması ile firmalarımız güç birliği yaparak sektörlerindeki kalite çıtasını yükseltecektir. Ev tekstili sektörüne farklı bir dinamik kazandıracak kümelenme programına, Bursalı firmaların mutlaka katılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“BU FIRSATI KAÇIRMAMALIYIZ”

Küme çalışmasında yer alan firmalardan Polyteks Genel Müdürü Ersan Özsoy, Bursa’nın ev tekstili sektöründe önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Özsoy, “BTSO öncülüğünde başlayan kümelenme çalışmalarının şehrimiz ve ekonomimize büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Sektörümüzün geleceği için birlikte hareket etmeliyiz. BTSO ve bakanlığın desteklediği kümelenme projesi bizim için büyük fırsat taşıyor. Bursa’nın Türkiye ev tekstilindeki gücünü herkes biliyor. Bizler de Bursa ihracatında önemli paya sahip sektörümüzü daha güçlü konuma getirmeliyiz. Bu nedenle kümelenme fırsatını kaçırmamalıyız” dedi.

"FİRMALARIN GELECEĞİ İÇİN GÜÇBİRLİĞİ ŞART

Sökücüler Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Cabir Sökücü ise her geçen gün gelişen ve değişen dünyada firmaların mutlaka kendisini yenilemesi gerektiğini ifade etti. Bursa’da ev tekstili firmalarının ayakta kalması için birlikte hareket etmesinin önemine işaret eden Sökücü, “Artık tek başına değil, güç birliği yapan, birlikte hareket eden firmalar kazanıyor. Bu değişimin hakim olduğu düzende ev tekstili firmalarımız da güçlerini birleştirmesi gerkir. Ev Tekstili Kümelenmesi Projesi bizim için büyük bir imkân. Bunu iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

“KÜMELENME PROJESİNİN FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUM”

BTSO 25. Meslek Komitesi Başkanı Beyhan Cambaz ise Kümelenme Projesi’nin firmalar için önemli avantajlar sunduğunu belirterek, “Firmalarımız artık dünyaya açılmak istiyor. Kendi kabuklarını kırarak yeni pazarlarda söz sahibi olmayı amaçlıyor. Küme içindeki firmaların proje sayesinde ihracat, satış ve verimlilerinin artırılması hedefleniyor. Bu açıdan BTSO öncülüğünde başlayan kümelenme projesinin faydalı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

SON BAŞVURU TARİHİ 1 TEMMUZ 2015

Bursa’da sektör temsilcilerini tek çatı altında toplayan Ev Tekstili Kümelenmesi’nde sektörün öncü firmaları yerlerini almaya başladı. Ev Tekstili Kümelenmesi’nde Kinteks, Polyteks, Burkay Tekstil, Dina- Vanelli, Elvin Tekstil, Güleser Tekstil, Rekor Dokuma, Akarca Tekstil, Harput Tekstil ve Elvin Tekstil başta olmak üzere birçok firma kümelenmeye katıldı. Öte yandan, firmaların kümelenmeye katılmaları için son başvuru tarihi ise 1 Temmuz 2015 Çarşamba olarak belirlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34