USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

BURSASPOR KONGRESİ CANLI YAYIN

Bursaspor Kulübü seçimli olağan genel kurulu canlı yayınla bursa.com'da...

BURSASPOR KONGRESİ CANLI YAYIN
16-05-2015 19:03
Google News

FOTO GALERİ

ursaspor’un 51. Genel Kurulu, başkan adaylarının konuşmasıyla başladı. Recep Bölükbaşı, Cüneyt Özkan ve Timur Noyan’ın başkanlık için yarışacağı Bursaspor Kulübü 51. Genel Kurulu başladı. Nilüfer Spor Salonu’nda yapılan genel kurulunda konuşan Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, son genel kurulu olduğunu belirterek, yeni divan seçiminde aday olmayacağını ve aday olacak kişilere başarılar dilediğini söyledi. Divan Başkanlığını İlhan Parseker’in yürüttüğü genel kurula Bursaspor Başkan adayları Recep Bölükbaşı, Cüneyt Özkan ve Timur Noyan ile çok sayıda delege katıldı. 3 bin 970 delegenin oy kullanacağı genel kurul, başkan adaylarının konuşmasıyla devam etti.

ÖZKAN: “ŞAMPİYONLUKTAN SONRA BU TAKIMIN ÇITASI YÜKSELMİŞTİR”

Kürsüye ilk çıkan Bursaspor Başkan Adayı Cüneyt Özkan, “Bizler genç, dinamik, projeleriyle Bursaspor’u ayakta tutacak bir ekibiz. Bizlerin önceliği Bursaspor’un sportif anlamda başarılı olmasıdır. Şampiyonluktan sonra bu takımın çıtası yükselmiştir. Yeni projelerimizle birlikte 40 bin adet kombine satışı, 40 bin adet forma ve 40 bin adet dergi satışı yapacağız. Yeni stadyum ile birlikte 2 flaş transfer yapmak istiyoruz. Bursaspor’un gelirini sadece 1 yıl içerisinde 3 katına çıkarmak istiyoruz. Eğer siz bilet sistemini e-bilet uygulamasıyla yaparsanız, Passolig uygulamasını yapmak zorunda değilsiniz. Biz Passolig uygulamasından Bursaspor’un kurtulmasını sağlayacağız” dedi.

“BATALLA’YI BU TAKIMA GERİ GETİREBİLİRİZ”

Batalla konusunda da konuşan Özkan, “Teknik heyet izin verirse Batalla’yı getirecek siz değilsiniz. Eğer biz de görüşürsek Batalla’yı bu takıma geri getirebiliriz. İkinci şampiyonlar Vakıfköy’den çıkarılacaksa, bütçe ayrılması gerekiyor. Bugüne kadar hiçbir aday tarafından getirilmemiş şeffaflık konusu var. Eğer biz seçilirsek, kamuoyunun karşısına çıkarak, hangi şartlarda kulübümüzü aldığımızı Bursaspor camiasına açıklayacağımıza namus sözü veriyoruz. Biz geleceğe emin adımlarla ilerleyen Bursaspor’u vaat ediyoruz. Bursaspor sevdasıyla ve Bursaspor camiasıyla oyun oynanmaz. ‘50 milyon dolara stadın ismini satıyoruz’ dediler. Ben de ‘getirin 50 milyonu, ben Bursaspor adaylığından çekilirim’ dedim. Hayali rakamlarla, hayali işlerle Bursasporluların zekasıyla alay ettiniz. Bursaspor’un sizin zihniyetteki insanlara ihtiyacı yok, sonsuza dek olmayacak. Bursaspor’un ilelebet para getirecek Bursaspor sevdalısı bizlere ihtiyacı vardır. Bursaspor’un Federasyona PFDK’ya boyun eğmeyecek yürekli insanlara ihtiyacı vardır. Biz inanıyoruz, sizin de inanmanızı istiyoruz” dedi.

NOYAN: “ALIR GÖTÜRÜRÜM BU KULUBÜ”

Hedefleri ile ilgili konuşan Timur Noyan ise, “Alır, götürürüm bu kulübü bütün borcunu da temizlerim. Bunu yapacak olan benim. Bugüne kadar kulübün hep yanında oldum. Bundan sonra da olacağım. Bursaspor gibi büyük takımları yönetmek, bir holdingi yönetmek gibidir. Analizleri çok iyi yapıp, kaynakları oluşturup mutlaka başarıyı yapacak ellere teslim etmek gerekir. Kulübümüzün içinde bulunduğu durum ortadadır. Beni hayalci olmakla suçluyorlar. Bugüne kadar kimseden hiçbir şey istemedim. Ama bugün ben Bursaspor için istiyorum. Forma konusunda Opel ile anlaştım. Başkan seçilirsem reklamımız Opel olacak. Bursaspor şampiyon olduğu gün gönlümden koptu yine bağış yaptım. Sponsorumuz Sinpaş olacak. Sinpaş yöneticisi şu anda kongrede yanımızda oturuyor. Evet bunların hepsi hayal. Göreve gelince kulübü Özlüce Tesisleri’nden çıkaracağız. Şenol hocanın kalması için gerekli zemini hazırlayacağız. Kandır yaylası Bursaspor’un dışında tüm takımlara hizmet verecek. Buradan önemli gelir elde edeceğiz. Bursaspor kesinlikle şirketleşecek. Mevcut tüzük Bursaspor’un yükünü kaldırmıyor. Borsaya açılırsak, takım gol attığında hem kulüp, hem hisse sahipleri kazanacak. Biz sırtımızı kimseye taşımayız. Bursaspor destekle ayakta duracaksa sonu belli. 4 ay içerisinde lacolar satılacak. 3 yıl içerisinde Bursaspor borçsuz hale gelecek” şeklinde konuştu.

BÖLÜKBAŞI: “12 AYDAN BERİ GERÇEKLERLE SÜREKLİ MÜCADELE EDİYORUM”

Bursaspor’u içeriden yaşadığını anlatan Recep Bölükbaşı ise, “Gerçeklerle 12 aydan beri sürekli mücadele ediyorum. Bunlardan gocunmuyorum. Ben buraya isteyerek geldim. Sataşma döngüsünden artık çıkmamız lazım. Birbirimizi suçlayarak bir yere gelemeyiz. Cüneyt arkadaşımı tebrik ediyorum. İyi bir Bursasporlu. O veya ben kazanırsam beraber çalışacağız. Öyle Bursasporlular bize lazım. İstanbul takımları altımıza almak için lazım” diye konuştu.

“ŞENOL HOCAMIZLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Geçen seneki takımdan bahseden Bölükbaşı, “Geçen sene motivasyonu bitmiş, taraftar dağılmış, camia üzgün, karamsardı. Bugün bu kürsüden parayı konuşanlar geçen sene neredeydiler. Bu iş parayla olmuyor. Bursasporlulukla, Bursa’yı sevmekle, vakit ayırmakla bu iş olur. Öncelikle sportif başarıyı hedefledim. Haksızlık olmazsa şu anda liderdik. Biz sezonu 4. bitirmek istiyoruz. Kupada da Fenerbahçe’yi yenerek İstanbul’da tur atlayacağız. Ben buraya gelmedim. Bir senenin hesabını size vereceğim. Bu koltuk benim, bu koltuk Bursaspor’un genel kurul üyelerinin. Ben yetkiyi onlardan aldım. Hesabı da onları veririm. Şu anda Türkiye’de rekor olarak Türkiye’de milli takıma 6 tane oyuncu veren kulüp var mı? Altyapı ile birlikte de 23 tane futbolcu verdik. Geçen yıl bir tane futbolcumuza transfer teklifi yoktu. Bu sene ise 11 oyuncumuza teklif var. Ben futbolcu satmayacağım dedim ve satmadım. Türkiye’de her sene şampiyon olacaksak, Avrupa takımı olacaksak o zaman yıldız ve yıldız adaylarını veremezsiniz. Birçok takım bunları yaptı ama kulüplerde düşme potasında. Bütün futbolcularımızla anlaşacağız. Türkiye’de ahlaklı Bursaspor takımında futbol oynayacak arkadaşları ve alt yapıdaki futbolcularımızı takımımıza kazandıracağız. Türkiye’nin bana göre en başarılı hocasıyla anlaştık. Kimse bunu düşünmüyordu. Allah izin verirse 10+10 olacak. Şenol hocamızla yolumuza devam edeceğiz. Ben ve yönetim istikrardan yana. Bizim Bursa camiası başarılara alışık. Benim görev yaptığım dönemde rahmetli başkanımızla şampiyon olduk. Çıta yükseldi. Bundan sonra daha da başarılı olmalıyız” açıklamasını yaptı.

“GEÇEN SENE NEDEN KİMSE KONGREYE GİRMEDİ”

Projelerinden bahseden Bölükbaşı, şöyle devam etti: “Göğüs reklamı, sponsorluklar alamıyorduk. Allah’a çok şükür stadyumumuz geliyor. Bursaspor’un kimsenin parasına ihtiyacı yok. Geçen sene neden kimse kongreye girmedi. Neden bu hayaller söylenmedi. Çünkü pasta büyük, her şey yolunda. Biz okyanusu ve denizi geçtik. Şu anda büyük Bursaspor geliyor. Vakıfköy Tesisleri'nde bundan sonra şampiyonlar çıkacak. Bilet fiyatlarını indirdik ama bedava bilet vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz.”

ALTEPE: “GALATASARAY’DAN EKSİK NEYİMİZ VAR”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Bu şehirde yaşayanların tek takımı Bursaspor olmalı. Bursaspor bizim ve tüm Anadolu’nun gözbebeği. Burada kim kazanırsa kim kazansın tek kazançlı Bursa ve Bursaspor olacak. Biz Bursasporlu olan herkesle kol kolayız. Bu kongrelerde şucu, bucu olmayalım. Hepimiz Bursasporlu olalım. Yeteri kadar rakibimiz ve düşmanımız var. Galatasaray’dan eksik neyimiz var. Bundan sonra Avrupa şampiyonluğa oynamalıyız. Onun için destek olalım. Bursaspor için ne yapacağına bakmalıyız. Kimseyi suçlamamalıyız. Ben bu konuda elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ben doğduğumdan beri Bursasporluyum. Bu Bursaspor ve Bursa için şans. Bursaspor’dan hangi proje gelse onaylıyoruz. Bu zamana kadar başkan kim diye bakmadık. Bu zamana kadar ne gelse geçtik. Bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Anadolu’nun gururu biziz. Bu kongreden çıktıktan sonra kim başkan seçilirse herkes arkasında dursun” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, oy kullanma işlemi başladı.

İŞTE ADAYLARIN LİSTELERİ

Recep Bölükbaşı’nın yönetim kurulu listesi

Hasan Gülayan, Nihat Sapan, Mustafa Oran, Kemal Güler, Necmettin Kocaman, Hüseyin Akdemir, Ali Turan, Faruk Bakgör, Osman Malakçı, Halil Özyürek, Konur Alp Yeşil, Ahmet Bozdemir, Ahmet Eraslan, Mustafa Vardar 

Timur Noyan’ın yönetim kurulu listesi

İlhan Uslu, Sami Bilge, Sinan Topuk, İlyas Acar, İsa Altıkardeş, Hasan Erdem, Fevzi Çağlayan, İlyas Kocaefe, Adem Sakarya, Ahmet Ulutaş, Levent Karakoç, Coşkun Yavuz, Kemal Tığoğulları, Yahya Bahadır

Cüneyt Özkan’ın yönetim kurulu listesi

Necati Özensoy, Sinan Çavun, Murat Çalıkapan, Serkan Sılacı, Ömer Keskin, Tolga Şar, Mesut Torun, Mesut Günal, Uğur Bükümcü, Birol Çil, Erdem Afacan, Ersoy Horoz, Ferhat Daysalı, İsmail Yurtoğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33