USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa'da sağlıkçılar iş bıraktı

 Bursa’da sağlık çalışanları, Samsun’da Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesini kınayarak iş başı yapmadı.

Bursa'da sağlıkçılar iş bıraktı
01-06-2015 14:40
Google News

Bursa’daki çeşitli hastanelerde basın açıklaması yapan sağlık çalışanları, aciller hariç iş başı yapmama kararı aldı. Türk Tabipleri Birliği tarafından alınan karar doğrultusunda hastanelere gitmeyen doktorlar, ölen arkadaşları için sloganlar atarak acılarını dile getirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, “İnsanımızın sağlığı için canla, başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin ayıplıyoruz. İnsan hayatına kast edilerek ortaya konan bu korkunç olay, bizleri ve sağlık camiamızı derinden sarsmıştır. Şiddetin sağlık kurumlarında asgariye indirilmesi için son zamanlarda önemli hukuki idari ve köklü tedbirler alındı. Her şeyden önce şifa veren ele vefa gösterilip, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden hatırlatarak sağlık çalışanlarımızdan teşekkürü esirgenmemesini istemekteyiz. Toplumun hemen hemen bütün kesimlerinde yaşandığı gibi sağlıkta da maalesef bu tür üzücü olaylarla karşı karşıya kalmaktayız. Sevginin, merhametin ve hoşgörünün sembolü olan bir sahada böylesi kahreden olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Şüphesiz ki bu cani hak ettiği cezayı bulacaktır” dedi.
Sağlık çalışanları, meslektaşlarına yapılan bu saldırıyı kınadıklarını ve artık bu saldırıların önüne geçilmesi gerektiğini belirtiniz” dedi.

İNEGÖL VE GEMLİK'TE SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesine tepkiler devam ediyor.
Bursa'nın İnegöl ve Gemlik ilçelerinde, sağlık çalışanları iş bırakma eylemi yaptı. İnegöl Devlet Hastanesi doktorları adına konuşan DR. İhsan Refik Kurtlar, “Türkiye genelinde hastanelerimizin bahçelerinde çalışanlarımız ve halkımızla birlikte görev şehidimiz Dr. Kamil Furtun’u dualarla anmak için toplandık. ‘Şiddeti tel'in ve şife veren ele vefa’ konulu basın açıklamasıyla milletimize çağrıda bulunuyoruz. Son günlerde meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, ‘sağlık ve şiddet’ kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizler de bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak için gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek çapta, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz. Ne var i, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evladı olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır. Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki. insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece kanunla engellenmesi beklenemez” şeklinde konuştu.
Doktorlar, acil servis dışında bir gün boyunca hasta kabulünde bulunmayacaklarını bildirdi. Bir yaşlı hasta ise kendisiyle ilgilenilmediğini öne sürerek grev yapan doktorlara tepki gösterdi. Doktorlara tepki gösteren yaşlı adama bazı sağlıkçılar da alkışla karşılık verdi. Bir engelli ve yatalak olan erkek hasta, diş ameliyatı için İnegöl Devlet Hastanesi'e getirildi. Ambulansla hastaneye getirilen engelli genç ve ailesi şok yaşadı. Grev sebebiyle ameliyat yapılmayan engelli hasta yine ambulansla evine götürüldü.
Bu arada, Gemlik'te de sağlık çalışanları iş bırakma eylemi yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33