USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa'da kadınlar eylem yaptı

Bursa’da yanınına iş görüşmesi için gelen sekreterin içeceğine etonol koyup cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen avukatın davası, karara kaldı. Bu dava sebebiyle tehdit edildiğini ileri sürülen mağdure ve avukatına destek için kadın dernekleri adliyeye akın etti.

Bursa'da kadınlar eylem yaptı
02-07-2015 16:42
Google News

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “cinsel istismar” suçundan 10 yıla kadar hapsi istenen Bursa Barosu avukatlarından tutuksuz sanık Ö.Ç. ile suça yardımcı olduğu ileri sürülen M.R.B.’nin yargılanmasına devam edildi. Geçen yıl Nisan ayında yanına iş görüşmesi için gelen sekreter C.Ç.'ye (20) kendi doğum günü partisinde ikram ettiği kola ve çayın içine etonol koyup cinsel istismarla suçlanan sanık Ö.Ç., bu celseye de katılmadı.
Davadan çekilmesi için mağdure ve avukatının baskı altına alındığı iddiaları üzerine kadın dernekleri ve hukukçular bu davaya akın etti. Mağdure ile Avukatı Canbaz’a destek için Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Başer Çolak, HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak, Bursa Kadın Platformu Başkanı Elif Güven, İstanbul ve Bursa’dan bir çok avukat duruşma öncesinde adliye önünde bir toplanarak açıklama yaptı. Mağdure ve avukatına destek için geldiklerini anlatan kalabalık, kadına yönelik şiddet ve tecavüzün son buluna kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.
Karar çıkması beklenen duruşma öncesinde mağdurenin annesi gözyaşlarına boğuldu. Mağdure C.Ç.'nin davaya müşteki olarak katılan anne ve babası ise duruşmada oturmaya yer bulamadı. Avukatların hınca hınç doldurduğu salonda yer kalmayınca birçok kişi davayı ayakta takip etmek zorunda kaldı.

Duruşmaya müdahil vekili olarak Avukat Nevin Canbaz ile mağdur C.Ç.’ye 6 ayrı avukat daha müdahil oldu. Tutuksuz olarak yargılanan avukat Ö.Ç.’nin suçsuz olduğunu ileri süren Avukatı Ergun Kurdak, mahkemeye 5 sayfalık esas hakkındaki son savunmasını yazılı olarak verdi. Avukat Kurdak, meslektaşı Canbaz’a geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Ben de sanık avukat olmasaydım, buraya gelip size destek veriyor olurdum” diye konuştu.

Mağdur vekili Nevin Canbaz, geçen celse savcı mütalaasının ardından evine silahlı saldırı yapıldığını ileri sürerek, “Ayrıca mağdurun babası sırf bu yüzden darp edilmiştir. Hayati tehlikemiz söz konusudur. Özgürlüğümüz için iki sanığın da tutuklanmasını istiyoruz” diye konuştu.
Davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan müdahil olarak katılan Avukat Funda Mine Akdoğan Erdoğan da iki sanığın da tutuklanarak cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan M.R.B’nin ifadesinin avukat huzurunda alınması için duruşmaya zorla getirilmesine hükmetti. Sanıkların tutuklama taleplerini reddeden mahkeme duruşmayı karar için erteledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ