USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

"Bursa Turizm Konseyi oluşturulmalı"

Bursa Skal Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, “Valilik, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ortak hareket edeceği ve turizmi daha ileriye taşıyacak bir Bursa Turizm Konseyi oluşturulması isteğimi yineliyorum” dedi.

14-05-2015 18:14
Google News

Bursa Skal Kulüp  Mayıs Ayı Toplantısı Tacettin Yazıcı ev sahipliğinde Almira Otel’de gerçekleştirildi. Bursa İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mukaddes Kılıç, Fotoğraf Sanatçısı Fatih Özenbaş’ın onur konuğu olduğu toplantıda, young skal üye töreni gerçekleştirildi. İknur Yüksek ve Hüseyin Duman, Young Skal olarak Bursa Skal Kulübü’nün genç  üyesi oldu. Toplantıda yapılan konuşmalarda Valilik, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası , Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ortaklaşa Bursa Turizm Konseyi oluşturması görüşü ortaya çıktı.

TURİZM KONSEYİ GÖRÜŞÜMÜ YİNELİYORUM

Bursa’da önemli bir turizm potansiyeli olduğunu belirten Bursa Skal Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, “Valilik, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ortak hareket edeceği ve turizmi daha ileriye taşıyacak bir Bursa Turizm Konseyi oluşturulması isteğimi yineliyorum” dedi. Turizm gündemi ile ilgili de bilgiler veren Varlık, BTSO organizasyonu ile sektör temsilcilerinin ‘Kongre Turizmi’ panelinde bir araya geldiğini hatırlattı. Kongre turizminin önemli isimlerinin de panel için Bursa’ya geldiğini hatırlatan Vehbi Varlık, “BTSO Meclis Başkanı Topuk açılış konuşmasında 500 ve üstü katılımcı sayısı olan uluslararası nitelikteki kongreler sıralamasında Türkiye’nin büyüme hızının dünya ortalamasının 2 katına ulaştığını söyledi. Kongre turizminin büyüme hızının dünyada yüzde 6 ila 10 arasında olduğunu, Türkiye’de ise yüzde 22,5 olduğunu anlattı. Bursa’nın kongre turizmi alanında önemli bir potansiyelinin olduğunu ifade ederek, “Bursa’mız kongre turizminden hak ettiği payı alamamaktadır. Ülkemizin ve tarih şehri Bursa’mızın ulusal ve uluslararası kongre pastasından daha fazla pay alabilmesi için yeni kongre merkezlerine, tanıtım ve pazarlama açısından teknik ve finansal desteğe ve kongre turizmine yönelik iyi bir planlama sistemine ihtiyacı var açıklaması yaptı” diye konuştu.

TÜRK TURİZMİNİN 12 AYA YAYILMASI İÇİN ÇALIŞILIYOR

Uludağ’ın 12 ay turizme açık olması ile ilgili çalışmaların olduğunu yineleyen Başkan Varlık, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy’un da bu yönde ama başka bir bölge için bu dilekte bulunduğunu dile getirdi. Varlık, “ Ulusoy, Türkiye'nin kış turizmi yapılan önemli dağlarının olduğunu, bunlar arasında da Erciyes Kayak Merkezi'nin ön plana çıktığını belirtti. Buralarda sadece kış turizmi kısıtlamasına gidilmeden 12 ay boyunca turizm yapılmasını amaçladıklarını vurguladı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Skal Kulübü olarak biz de Uludağ’ın 12 ay turizme açık olmasını istiyoruz” dedi.

TATİLCİ ANKETLERİ

Tatilci anketleri ile ilgili bilgi veren Başkan Varlık, “Türk tatilcinin tatil planlarına yönelik yapılan ankete göre  seyahatseverlerin tatillerini planlarken önceliklerinin ekonomik faktörler olduğu ortaya çıkmış. Ankete katılanların yüzde 48’i seyahat tercihinde “bütçeye uygunluğu” en önemli tercih nedeni olarak belirtmiş. Türkiye’deki tatilciler tarafından en çok ziyaret edilmek istenen ülke Amerika olurken, Paris, New York ve Roma da en çok tercih edilecek şehirler arasında yerlerini alıyor. Yurt içinde ise Bodrum, Kapadokya, Fethiye ve Çeşme listenin başını çekiyor. Seçimler arasında sayısal olarak çok büyük farklar olmasa da, tatilciler için ideal yol arkadaşının aile üyeleri olduğunu gördük. Aile üyelerini, sevgili ve arkadaşlar takip ediyor” açıklamasında bulundu.

HALKI UNESCO KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRMELİYİZ

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mukaddes Kılıç da Başkan Varlık’ın konuşmasında belirttiği Bursa Turizm Konseyi oluşumunu desteklediğini ifade etti. Bursa olarak turizm yatırımlarının ele alınması gerektiğini dile getiren Kılıç, Konsey çatısı altında sık sık bir araya gelerek, ortak paydalarda buluşulabileceğini, bunun da kentin turizmde hak ettiği yere gelmesinde faydalı olacağı görüşünü paylaştı.  Bursa’nın turizm açısından artılarının bulunduğunu kaydeden Mukaddes Kılıç , “Tarihi ve doğa güzelliklerinin yanında UNESCO gibi önemli bir markamız var. Bu konuda halkımızı bilinçlendirmemiz gerekiyor. Unesco’dan turizm anlamında önemli kazanımlar bekliyorsak bunun için çok çalışmamız gerekiyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35