USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bu köyde erkekler çiçeksiz gezmiyor

Aydın'ın Karpuzlu İlçesi Yahşiler ve Tekeler Mahallesi'nde bütün erkekler özel günlerde yakalarına veya kulaklarına çiçek takarak geziyorlar.

Bu köyde erkekler çiçeksiz gezmiyor
28-05-2015 21:46
Google News

Kız isteme, söz kesme, nişan, düğün, resmi ve dini bayramlarda çiçek takmadan evden çıkmayan erkekler, eşlerini de hiçbir zaman çiçeksiz bırakmıyorlar. Köyde her evin bahçesinde veya avlusuna da mutlaka çiçek dikiyorlar.

Erkeklerin çiçek takmasının asırlardır köylerinde gelenek olduğunu belirten Karpuzlu Yahşiler Mahallesi'nde yaşayan Necati Günay (61), 43 yıllık eşi Sevim Günay'ı istemeye gittiklerinde, söz kesmede, düğünde ve nişanda kendisinin ve tüm erkeklerin yakasında çiçek bulunduğunu söyledi. Bunun köylerinin asırlardın devam eden bir geleneği olduğunu belirten Günay, "Eşime her zaman çiçek veririm. Bunca yıllık evliyiz, sevgimizden bir şey eksilmedi. Bizim buralarda, çiftler meydana yakasında ya da kulağında çiçekle çıkarsa sevgilerinde sorun yoktur, mutludurlar. Çiçeksiz çıkılırsa bilin ki aralarında sorun çoktur" diye konuştu.

Çiftçilik ve çobanlıkla uğraştıkları için zaman zaman kılık kıyafetlerine ve tıraşlarına dikkat edemeseler de çiçek geleneğinden asla taviz vermediklerini belirten Günay, tarihten bu yana insan gönlünü almanın en güzel yolunun çiçek olduğunu da söyledi. Günay, centilmenliğin görünüşte değil yürekte olduğunu da kaydetti.

Birçok mahallede yadırgansa da kendilerinde yaş kaç olursa olsun erkeklerin eşlerine çiçek verip, yakalarına her yerde çiçek taktığını belirten Sevim Günay, "Bu durum çifte kumrular mutlu anlamına gelmektedir" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ