USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bu gece olmadı, sabah gelin!

İşçi direnişinin kalesi Oyak Renault Fabrikası'nda üretim şefleri, bu gece vardiyası olan işçileri tek tek arayıp, işe gelmelerini istedi. Peki sonra ne oldu?

Bu gece olmadı, sabah gelin!
24-05-2015 22:08
Google News

İşçilerin, saat ücreti artışı için direndiği Renault Fabrikası'nda bugünün gelişmeleri ilgin... bursa.com'un fabrikadaki haber kaynağının aktardığınıa göre, sabahtan beri müthiş bir telefon trafiği yaşanıyor.

Haber kaynağının, dün akşam saatlerinde aktardıkları şöyle:

"Sabahtan beri işçilerin ilk amirleri dediğimiz üretim şefleri, bu geceki 24.00-08.00 vardiyasında olan herkesi arayarak 'gelecek misiniz gelmeyecek misiniz' diye soruyorlar. 'Gelmeniz lehinize olacaktır. Bir rahatsızlık duymayacaksınız' dediler. Evet-hayırlar yarı yarıya bir durum ortaya çıkardı. Girişlerin ön kapıdan değil arka kapıdan yapılması kararlaştırılmış ki, baskıyla karşılaşmasınlar diye… Fabrikada bulunan arkadaşlarımız kesinlikle içeriye girilmeyeceği yönünde karar aldılar. Direniş kırıldı zannedilirken olay yine alevlendi. Bu direnişi gören işveren 24.00-08.00 vardiyasını iptal ederek, sabah 08.00-16.00 vardiyasında işbaşı yapma çağrısında bulundu."

Direnişteki işççiler, çalışma saat ücreti artışı sağlanıncaya kadar hiç bir şekilde işbaşı yapmayacaklarını ifade ediyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ