USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bodrum’da İngilizler yine önde

Bodrum’a 2015 Ocak-Haziran sonu itibarıyla gelen İngiliz turistler, yine listesinin ilk sırasında yer aldı.

Bodrum’da İngilizler yine önde
10-07-2015 21:36
Google News

Bodrum Tanıtma Vakfı 2015 Yılı Ocak- Haziran Dönemi İstatistiklerine göre, Milas-Bodrum Havalimanına giriş yapan turistlerin milliyetlerine göre dağılımları dikkate alındığında İngiltere bu yıl da başı çekti. İngiltere’yi geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2015 yılında da, Ocak ayından başlayarak Haziran ayı sonu itibarıyla sırasıyla Hollanda, Fransa, Belçika, Polonya, Rusya, İsveç ve Almanya gibi ülkeler takip etti. İlçeyi aynı süreçte Danimarka, Azerbaycan, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, İtalya, Sırbistan, İrlanda, Norveç, Litvanya, İran, Romanya, Bulgaristan ve Beyaz Rusya’dan da turistler ziyaret etti.

2015 yılı Ocak ayı başından Haziran ayı sonu itibarıyla aynı dönemlerde 2014 yılına oranla Milas-Bodrum Havalimanı dış hatlar terminaline gelen ziyaretçi sayısı azalırken, denizyoluyla gelen turist sayısı ise bu yıl artış gösterdi. Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz ve Ortadoğu’da gerçekleşen iç savaşlar nedeniyle ortaya çıkan düşüş ile birlikte meydana gelen bu açığın, Ramazan Bayramı sonrasında kapanacağı tahmin ediliyor.

YABANCILAR YANI SIRA ANADOLU HALKINDAN DA BODRUM’A İLGİ BÜYÜK

Sezonu değerlendiren Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Kocadon, ilçeye en çok turistin Avrupa ülkelerinden geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi Bodrum’a en çok turist İngiltere’den geldi. Geçmiş yıllarda Türkiye’den çekilen Alman seyahat acentası TUI de, bildiğiniz gibi Bodrum’a dönüş yaparak havayoluyla ilçemize Alman turistleri getirmeye başladı. Bu arada bu yıl ilk kez Tahran - Bodrum, Bodrum - Tahran olmak üzere İran ile Bodrum arasında da uçuşlar başladı. Geçtiğimiz günlerde İranlı ilk turist kafilesi havalimanımıza iniş yaptı. İlerleyen süreçte ise alternatif turizm seçeneklerimiz geliştikçe turist sayısında beklenen bir artış yaşayacağız. Bu artışta Bodrum’a yapılan dünya markası otel yatırımlarının da payı olacak.

Zaman zaman Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik hareketler bize de yansıyor. Bu, az da olsa turist sayısında düşüşe neden olabiliyor. Başka bir etken de; Türkiye’nin sınırındaki ve özellikle de Ortadoğu’daki ülkelerin kendi içerisinde yaşadıkları iç savaş. Ancak ben bu açığı Anadolu halkının ve Bodrum’a ilgi duyan diğer pek çok ülkenin de katkısıyla bayramdan sonra kapatacağımıza inanıyorum.”

DÜŞLERİNİZDEKİ BODRUM’U YAŞAYIN

Konuşmasının devamında Başkan Kocadon, Bodrum’un hem sakin hem eğlenceli bir yer olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Bodrum’da herkes kendi Bodrum’unu yaşar. Burada hiç kimse kimseyi rahatsız etmez. Bodrum, 24 saat yaşayan bir turizm şehri olmasının yanında 24 saat dinlenilebilecek bir yerdir aynı zamanda. Kısacası Bodrum’u tercih edenler, burada kendi Bodrumlarını yaşarlar. İster sabaha kadar gezer, eğlenir; ister sakince gün boyu dinlenir. Kısacası buraya gelenler, nasıl bir Bodrum istiyorlarsa onu yaşarlar.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ