USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

"Bize verilen ödevin bilincindeyiz"

7 Haziran seçimleri ile birlikte TBMM’de ikinci dönemi için yerini alan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, seçimlerin ardından ilk kez konuştu. Şahin, seçimdeki oy kayıplarını değerlendirirken, koalisyonu arzu ettiğini belirtti.

22-06-2015 12:55
Google News

İnegöl’ün Süper Amatör Ligdeki temsilcilerinden Kurtuluşspor’u ziyaret ederek, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından temin edilen kramponları kulüp yöneticilerine teslim eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “7 Nisan’da Milletvekili Adaylarının belirlenmesiyle birlikte il ve ilçelerimizde Milletvekili adayları olarak, partimizin programlarını halkımıza anlattık. 550 Milletvekili adayımızla her noktaya ulaşmaya çalıştık. Bursa’da 18 Milletvekili adayıyla birlikte çalışmalarımızı yaptık. Çok yoğun bir dönemdi. 7 Haziran seçimlerine yaklaşırken hep şunu söyledik; biz Milliyetçi muhafazakar ve demokrat bir partiyiz. Bu anlayışımızı seçmene anlatmaya çalıştık. Sandıktan çıkan sonucu kabul etme anlayışını söylemiştik. O gün tezahür eden sonuçları da hiçbir itiraz olmadan kabul ediyoruz. O gün bize yüzde 40.90 verilen oyun, diğer partilere verilen oyların seçmen iradesi olarak sandığa yansıdığını, vatandaşımızın böyle bir tablo arzu ettiğini kabul ediyoruz. Her ne kadar tek başına bir iktidar çıkmasa da, AK Parti üzerine düşen vazifeler ve aldığı sorumluluk gereği hükümeti kurma çalışmalarında sayın Cumhurbaşkanımızın bir takım süreçlerle birlikte, milletimizin yine yüksek teveccühüne mazhar olmuş birinci parti AK Parti Genel Başkanına görevin verilmesi sağlanacak. Biz Türkiye’mizi hükümetsiz bırakmamak, yönetiminde bir boşluk oluşmaması, idaresinin spekülasyonlara maruz kalmaması için üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Burada seçmen bize koalisyon kurulmasıyla ilgili bir ödev vermiştir. Bize verilen ödevin bilincindeyiz” dedi.

AK Parti’ye 2011’de gösterilen yüzde 50’lik teveccühün yüzde 9 bir kayıpla yüzde 41’lere düşmesinin de sonuçlarını analiz etmeye devam ettiklerini aktaran Şahin, “Biz neden seçmenin tamamıyla desteğine yeniden mazhar olmadık? Bunu partimizin tüm kurulları yeniden kontrol edecek. Bize düşen bir eksiklik varsa, bunları iyileştirip tekrar milletimizin huzurunda olmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayacağız” diye konuştu.

"ÜZERİMİZE DÜŞEN VAZİFEYİ YERİNE GETİRECEĞİZ"

Koalisyon alternatiflerini de değerlendiren Şahin, “Biz Türkiye’yi aldığımız noktadan ekonomik olarak 3.5 kat büyüklüğe, sosyal politikalar noktasında 11-12 katı büyüklüğe ulaştırmış durumdayız. Ayrıca insanımıza savaşsız, terörsüz, huzur içerisinde yaşanabilir bir alan oluşturmuş durumdayız. Biz şimdiye kadar yaptığımız çalışmaları koalisyon hükümetimizle de eğer taktir görürse devam etmesini arzu ediyoruz. Milletimiz, Türkiye’nin bulunduğu noktadan geriye gidişi asla kabul etmeyecektir. Üzerimize düşen vazifeyi yerine getireceğiz. Toplumumuz bundan müsterih olsun. AK Parti sonuçlardan kendisine ait olan çıkarımları almıştır. Ramazan boyunca İnegöl’deki etkinliklere katılarak seçmenlerimizden gelen talepleri değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yeni hükümet için Başbakanlık teklifinde bulunması ve yine Kılıçdaroğlu’nun partisinin Antalya Milletvekili eski Genel Başkan Deniz Baykal ile alakalı söylemlerinin hatırlatılması üzerine Şahin, “Bunlar o partilerin kendi görüşleri. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun görüşleri o partiyi bağlar. MHP’nin de aynı şekilde. Koalisyon bir mutabakattır. Siz ortak olarak hükümet kurmak istediğiniz partiyle bir uzlaşı içerisinde olmanız gerekir. Bu görüşmeler devam edecek. Cumhurbaşkanımız 3 Temmuz’da hükümet kurma görevini Başbakanımıza verecek. 45 günlük bir süre var. Bu süre içerisinde müzakereler devam edecek. Hükümet ortağı olunmaması konusunda da vatandaşlarımızdan tavsiyeler alıyoruz. Özellikle bir partiyle hükümet olunmaması konusunda çok ciddi destek alıyoruz. Koalisyon sürecinde partiler arasında böyle beyanatlar olabilir. Önemli olan Türkiye’nin hükümetsiz kalmamasıdır. Dış dünyaya karşı güçlü bir Türkiye profilinin verileceği ortak metinlerle koalisyon protokolünün hazırlanması gündemde. Diğer görüşler partilerin Genel Başkanları tarafından söylenir” dedi.

AK Parti’nin koalisyon ortağı olarak MHP’yi seçmesi veya Deniz Baykal ve beraberindeki CHP’li 40 Milletvekillerinin partiden ayrılarak, farklı bir parti kurarak güvenoyu vermesi konularının da gündemde olduğunun aktarılması üzerine Milletvekili Şahin, “Bizim 12.5 yıldır ortaya koyduğumuz ilkeler belli. Karşımızdaki koalisyon partisinin de kendine göre ilkeleri var. Burada en uygun ortamı oluşturacağımız parti, koalisyon kuracağımız partidir. Deniz Baykal’ın hadisesi şu anda en yaşlı üye olması nedeniyle Salı günü TBMM’de ant içme töreninde meclise geçici Başkanlık yapacak olmasından dolayıdır. Ayrılıp parti kurma konusunu bilemem. Biz 258 Milletvekili ile dimdik ayaktayız. Benim en büyük arzum o ki; Türkiye’nin demokratik kurallar çerçevesinde koalisyonu başarılı ve huzurlu bir şekilde kurması ve akabinde de yeni bir hükümetle yoluna devam etmesidir” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN AK PARTİ’YE İHTİYACI VAR

Bursa ve İnegöl’deki oy kaybını da değerlendiren Milletvekili Şahin, “Bu tür şeyler zaman içerisinde düzelir. Bursa’da biz 2011’de yüzde 53 oranında oy almıştık. Bu seçimde yüzde 44 aldık. Yüzde 9’luk bir kayıp var. 11 Milletvekilimiz vardı, bu seçimde 9 oldu. İnegöl’de de 2011 seçimlerinde yüzde 66 oy almıştık. Bu gün yüzde 58 oy aldık. Türkiye’nin AK Parti’ye ihtiyacı var. Biz oy kayıpları yaşadık ama birinci partiyiz. Bizden sonraki iki partinin toplamı kadar oy almış bir partiyiz. Yine seçmenin en çok teveccühüne mazhar olmuş bir partiyiz. Mutlaka bir seçim daha yaşanacak. Ama 2019’da ama erken seçim olabilir. Bununla ilgili bir şey söylemek mümkün değil. Olası 2019 seçimleri için çalışmalara başladık” ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 661

The include file 'json/puan_59213_1_2.html' was not found.