USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Binlerce arıyı yediler!

Bitlis’in Ahlat ilçesinin Kırklar Mahallesi’nde bulunan bir bal üreticisinin 25 arı kovanına dadanan kirpiler, binlerce arıyı yerken, bir o kadar da arının kovanlardan uzaklaşmasına neden oldu.

Binlerce arıyı yediler!
21-05-2015 18:51
Google News

Kırklar Mahallesi’nde ikamet eden Fahrettin Akkuş isimli vatandaşa ait arı kovanlarına gece musallat olan kirpiler, arıların uçuş tahtası civarında tıkırtı yaparak hem dışarı çıkanları yedi hem de kolonide yaşattığı gerginlikle binlerce arının kovanlarını terklerine yol açtı. Tek geçim kaynağı arıcılık olan Fahrettin Akkuş, 4 çocuğunu arıcılıktan elde ettiği gelirle okuttuğunu, şimdi ise ne yapacağını kara kara düşündüğünü belirtti. Bal üreticisi Akkuş, arı kovanlarının önündeki iz ve dışkılardan saldırganın kirpi olduğunu belirterek, “Babamla birlikte yaklaşık 50 yılı aşkın bir süredir arıcılıkla uğraşıyoruz. Arılarım sağlamdı. Fakat gece vakti kovanların arasına kirpi girmiş. Yaklaşık 1-2 aydır da gelip arılarıma bakamamıştım. 25 kovanım vardı, fakat kirpinin kovanlara girmesiyle birlikte sadece iki kovanım kaldı. Geçim kaynağım sadece bu kovanlardı. Bunları da kirpi telef edince çok zor bir duruma düştüm. Bir çocuğum üniversite okuyor. Diğer 3 çocuğum ise burada eğitimlerine devam ediyor. Dört çocuk okutuyorum ve evin geçimini arıcık ile yapıyorum. Şu anda oldukça mağdur oldum. Ne yapacağımı ve nereye başvuracağımı bilmiyorum” dedi.

Uzmanlar ise, kirpi zararlarından kurtulmanın en basit yolunun kovanların yüksek sehpalara konulması olduğunu belirterek, “Bu şekilde kirpiler kovan deliği ile direkt temas kuramayacak, bu durumda ölü arıların temizlenmesinde kısmen de olsa yardımcı olacaklardır” dediler. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ