USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Baz'ınızı sorguladınız mı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanvekili Ömer Fatih Sayan, baz istasyonları ölçüm değerlerinin e-Devlet üzerinden sorgulanabildiğine dikkat çekti

Baz'ınızı sorguladınız mı?
11-06-2015 12:21
Google News

 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanvekili Ömer Fatih Sayan, baz istasyonları ölçüm değerlerinin e-Devlet üzerinden sorgulanabildiğine dikkat çekerek, "BTK tarafından başlatılan proje kapsamında 1 Haziran 2015 tarihi itibariyle 609 Bin 863 kişi sisteme girerek 1 Milyon 528 Bin defa baz sorgulaması yaptı" dedi.

Sayan, bazı basın yayın organlarında baz istasyonları konusunda yer alan haberler ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada , " Baz istasyonların kurulması konusunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı'ndan izin alınması gerekiyor. Ülkemizde kurulan bütün baz istasyonlarına BTK Bölge Müdürlüklerince güvenlik sertifikası düzenlenmekte olup, güvenlik sertifikası düzenlenen baz istasyonlarının elektromanyetik alan ölçümleri de BTK tarafından yetkilendirilmiş ölçüm yetki belgeli kuruluşlar ve BTK personelince gerçekleştirilmektedir" dedi.

Sayan, baz istasyonlarına güvenlik sertifikası düzenlenmiş olup olmadığının baz istasyonu sahibi mobil işletmeciden veya bunun mümkün olmaması durumunda ise BTK Bölge Müdürlüklerinden bilgi temin edilebileceğini belirtti.

Sayan, baz istasyonu ölçüm değerlerinin internet ortamında yayınlandığını hatırlatarak, "Kamuoyunu baz istasyonlarının ölçüm değerleri ve uluslar arası kuruluşlarca belirlenen limit değerler hakkında bilgilendirmek ve baz istasyonlarının izinsiz kurulduğu yönündeki yanlış bilgilenmeden kaynaklanan olumsuz tepkileri gidermek amacıyla BTK veritabanında kayıtlı tüm baz istasyonlarına ait ölçüm değerlerinin kamuoyunun erişimine açıktır. Bu hizmete e-Devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/baz-istasyonlari internet adresinden ulaşılabilmektedir."dedi.

Sayan, e-Devlet şifresi ile sistemi girildiği zaman, kullanıcının e-devlet sitesinde kayıtlı adresine en yakın baz istasyonu ölçüm değerlerini görebildiğini ve ölçüm değerinin ülkemizdeki ve uluslararası kuruluşlarca kabul edilen limit değerlerle karşılaştırmasının da aynı ekran üzerinde grafik şeklinde görülebildiğini hatırlattı.

Sayan, "BTK tarafından 4 Kasım 2013 tarihinde baz istasyonu sorgulama projesi başlatıldı. Bugüne kadar 609 Bin 863 kişi sisteme girerek 1 Milyon 528 Bin defa baz sorgulama işlemi gerçekleştirildi.e-Devlet üzerinden bütün vatandaşlarımız sorgulama yapabilir" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ