USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Aydın Doğan’a cevap verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi dertleniyor Doğan medyasının patronu ‘artık bizi terörist ilan ediyorlar, bize şunu diyorlar’. Ben sana ne terörist dedim ne şu, ne bu dedim" şeklinde konuştu.

Aydın Doğan’a cevap verdi
26-05-2015 01:04
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli Kent Meydanı’nda düzenlenen tapu devir törenine katıldı. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sultanbeyliler ve davetliler katıldı. Yapılan açılış konuşmalarının ardından sahneye davet edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ tezahüratları ile karşılandı. Burada Sultanbeylilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sultanbeyli’nin 100 yıllık sorunu olan tapu konusu hamdolsun büyük oranda olmasa da şuanda adımı atıldı ve tapular teslim alındı. Sultanbeyli Belediyemiz süratle bunun dağıtımını başlatacak. Kardeşlerim ben bu vesileyle tüm emeği geçenleri kutluyorum. Önemli olan şuanda ilk etabında 1 milyon 271 bin metrekarelik tapu dağıtıma giriyor. Onun içinde inşallah Haziran seçimleriyle birlikte kalan kısmını da hükümetimiz inanıyorum ki gerekli adımları atacaktır. Ve onlarda bitirilerek yine sahiplerine dağıtılacaktır. Çünkü başbakanlığım döneminde de bizden hep çözüm için var olduk sorun için değil. Biliyorsunuz yönetmek er kişinin işidir. Ve ben Sultanbeyli’yi iyi bilirim. Sultanbeyli’nin şöyle geçmişe yönelik yapılanmaya başlandığı zamanı bilirim. Ama birileri de dinledikleri ile konuşurlar. Burada ilk yerleşimler kurulmaya başlandığından beri senetle sözleşme ile yürütülen ve pek çok sıkıntıya yol açan işlemler artık tapu üzerinden ve sağlıklı şekilde yapılabilecek. Onun için ben bu vesileyle gerek yerel yönetim tarafı gerek hükümet, gerekse evkur tarafına da teşekkür ediyorum. Şimdiden tapularınızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

‘İnşallah Sultanbeyli için yeni bir dönem başlıyor’ diyen Erdoğan, “Bu yeni dönemi en güzel şekilde değerlendirmenizi bekliyorum. Aydos Dağı ve orada yıkıntıları bulunan kale, Sultanbeyli’nin tarihteki misyonunun şahididir. İnşallah Aydos Dağı önümüzdeki dönemde Sultanbeyli’nin yapacağı atılımlara da şahitlik edecektir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi birde terör örgütünün arkasında olan bir siyasi parti var. Biliyorsunuz dimi? Benim Kürt kardeşlerimi istismar ediyor. Benim dindar Kürt kardeşlerim bunlara gereken dersi inanıyorum ki 7 Haziran’da verecek. Ne diyor; ‘Taksim bizim Kâbe’mizdir’ diyor. Eskiden biz CHP’yi bilirdik. Kabe Arabın olsun bize Çankaya yeter diyorlardı. Şimdi buda Taksim bizim Kabe’miz var diyor. Bizim tek Kabe’miz var oda Mekke’de. Biz başka Kabe tanımıyoruz. İşte 7 Haziran bizim için çok önemli. Bitmedi birde ne diyor; Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı Kürtçe mealli Kur’an-i Kerim’i gösteriyorum. Diyorum ki bak başkanlığımız bu Kur’an-ı Kerim’i hazırladı. Diyor ki; bunu diyor cumhurbaşkanına bir tane hazırladılar gönderdiler. 10 bin adet hazırladılar ve Doğu’ya ve Güneydoğu’ya gönderdiler. Bu defa ne dediler; Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracağız dediler. Ya sana mı kaldı bu iş. Sen kimsin ki kaldırıyorsun, nasıl kaldırıyorsun. Bu topluluk böyle bir şeye asla müsaade etmez. Ve ben diyorum ki Kürt kardeşlerim bu istismara bir ders vermelidir. Niye Diyarbakır’dan bir müftü çıkmış ne diyor; ‘partimin partisi Zerdüştlük olsa ben yine aday olurum’ Hale bak. Bunlar zaten Zerdüştlüğü savunuyor, elimizde belgeleri var. Bunların İslam ile alakaları yok. Ama benim Kürt kardeşim bunlar Kürtçülük yapıyor diye peşlerinden gitmez. Kürt vatandaşlara hizmeti biz yaptık.”

“Büyük bir oyun oynanıyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu oyunu beraber bozmamız lazım. Bu oyunu bozmak içinde çok çalışmamız lazım. Özellikle ne olur benim Kürt kardeşlerimi bu oyuna getirtmelerine müsaade etmeyin. Ben Güneydoğu’da partimizi kurarken bana orada Kürt kardeşlerimin kanaat önderleri şunu diyorlardı; ‘sadece şu olağanüstü hali kaldırın yeter’ Bir ayda kaldırdı. Ama ondan sonra verdiğimiz hizmetten sadece havalimanlarını saydım. Bakın okular, hastaneler neler yaptık neler. Biz Kürt kardeşlerimize değer verdik niye Yaratandan ötürü” diye konuştu.

Muhalefet partilerini ve medyayı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Medya derseniz Doğan grubu başta olmak üzere hepsi de bu partinin genel başkanından bir popstar edasında demokrasi kahramanı icat etmenin peşine düşmüşler. Şimdi dertleniyor Doğan medyasının patronu ‘artık bizi terörist ilan ediyorlar, bize şunu diyorlar’. Ben sana ne terörist dedim ne şu demi, ne bu dedim. Önce sen güdümündeki sahip olduğun medya grubunun bu ülkenin cumhurbaşkanına yaptığı saygısızlıkları ortadan kaldır. Ve sana ben bir şey söyledim. Bak ben alışılmış bir cumhurbaşkanı değilim dedim. Saygısızlık yaptığın zaman cevabını bulursun dedim. Çünkü hangi dilden konuşursan o dilden konuşmasını iyi bilirim dedim. Beşiktaş Conrad Otel’de söyledim. Bana güya korku dersi veriyor. İşte Turgut bey şöyle, Süleyman beye böyle, Tansu hanıma şöyle. Dedim ben ne Süleyman beyim, ne Tansu hanımım, ya ben Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan’ın dedim. Benim bir kendi kültürüm var. Hak edindiğini alırsın ama hak etmediğin hiçbir şeyi alamazsın, bunu bil dedim. Çünkü bunlar hükümet kurmaya, hükümet indirmeye alışmışlardı. Yine öyle devam edecekler sanıyorlardı” dedi.

“PENSİLVANYA’DAKİ ZAT HADİ GEL YA NİYE GELMİYORSUN?”

Paralel yapı örgütü lideri Fethullah Gülen’in Türkiye’den kaçan mensuplarına ev sahipliği yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pensilvanya’daki zat hadi gel ya niye gelmiyorsun. Şimdi Türkiye’den kaçıp gelenlere ev sahipliği mi yapıyorsun. Hepsi kaçıp gidiyor. 400 dönüm arazi, o arazinin üzerinde villalar, oralarda oteller. Şimdi kaçıp gidenler oraya gidiyor. Bunlarında kendine has imamları var biliyorsunuz. Hep bu imamlar kaçıp gidiyor. Ya imam kaçıp gider mi? ama gidiyor” diye konuştu.

Erdoğan’ın yaptığı konuşmanın ardından tapu devir törenine geçildi. Erdoğan, daha sonra temsili tapuyu Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e teslim etti. Erdoğan, törenin ardından sahneden inerken Sultanbeylili vatandaşlarla bir süre sohbet etti ve ardından hatıra fotoğrafı çekindi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34