USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Anne karnında ameliyat

İdrar kanalının kapalı olması nedeniyle annesine "gebeliği sonlandırması" tavsiye edilen 27 haftalık bebek, anne karnında başarılı bir ameliyat geçirdi.

Anne karnında ameliyat
30-05-2015 18:21
Google News

Antalya'da yaşayan Hanife Sönmez'in (25) bebeğine, gebeliğinin 18. haftasında "Posterior üretral valv" tanısı konuldu.

Bebeğin idrar çıkış kanalının kapalı olduğu ve idrarını yapamadığı, bu yüzden mesane, mesane ve böbrek arasındaki kanallar ile böbreklerinin genişlediği belirlendi. Aileye, "Bebeğin böbrek yetmezliği sorunuyla doğacağı, hayatta kalma ihtimalinin çok düşük olduğu" belirtilerek, gebeliğin sonlandırılması tavsiyesinde bulunuldu.

Benzer rahatsızlıklarla ilgili araştırma yapan Sönmez ailesi, İzmir'de gebelik sırasındaki problemleri teşhis eden ve gerektiğinde tedavi uygulayan perinatoloji uzmanlarından bilgi aldı. 

Ailenin kararıyla, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tahliller yaptırıldı. Tahliller sonucunda bebeğin böbrek fonksiyonlarını henüz kaybetmediği tespit edildi. Bunun üzerine, bebeğe anne karnında ameliyat yapıldı. Bebeğin ve annenin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Anne Ayten, bebeğini kucağına aldığında çok mutlu olduğunu ifade etti.
Kızının normalden küçük olduğunu görünce tedirginlik yaşadığını aktaran Ayten, "Geneli itibarıyla çok şükür, kızımızda sıkıntı olmadığı için mutluyuz. Doğduğunda böbreklerinde sıkıntı olmasından hep korkuyordum ancak korkularım şükürler olsun, son buldu" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ