Vali Şahin: "Kaleiçi’nde kurallara uymayanlara karşı sert tedbir alacağız"

Antalya’nın yaşayan tarihi kaleiçi’nin denetim, huzur ve güvenlik konularının ele alındığı kaleiçi çalışma grubu toplantısı’nın ilki gerçekleştirildi. Vali hulusi şahin, “kurallara uymayanlara karşı sert tedbirler alacağız. €? dedi.

Yaşam - 3 hafta önce

Antalya’nın yaşayan tarihi Kaleiçi’nin denetim, huzur ve güvenlik konularının ele alındığı Kaleiçi Çalışma Grubu Toplantısı’nın ilki gerçekleştirildi. Vali Hulusi Şahin, "Kurallara uymayanlara karşı sert tedbirler alacağız" dedi.

Kaleiçi bölgesi ile ilgili Valilik makamına sivil toplum kuruluşları ve Kaleiçi sakinleri tarafından ulaştırılan şikayet, talep ve önerilerin değerlendirildiği Kaleiçi Çalışma Grubu Toplantısı’nın birincisi gerçekleştirildi.

Antalya Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Sahil Güvenlik Yarbay Tolga Coşkun ve İlgili Kamu Kurumlarının Müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesinde değerlendirmelerde bulunan Vali Hulusi Şahin, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen geniş katılımlı Kaleiçi Değerlendirme Toplantısı’na değinerek Kaleiçi’ni daha düzenli ve konforlu bir destinasyon ve yaşam alanı haline getirmek için farklı konularda yeni toplantılar yapmaya ve çözümler üretmeye devam edeceklerini belirtti. Vali Şahin, "Kaleiçi ile ilgili sorunların çözümü için çalışma gruplarımızı belirli zamanlarda farklı gündemler ile toplayacağız, bugünkü gündemimiz Kaleiçi’nin denetimi" dedi. Katı Atık Alt Komisyonu kurulacak

Kaleiçi ile ilgili var olan sorunlara ilişkin vatandaşlardan gelen talep, şikâyet ve öneriler dikkate alınacak. Kaleiçi bölgesinin katı atık sorununa çözüm olarak Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi iş birliğiyle Katı Atık Alt Komisyonu kurulacak. Bu komisyon çöp potalarının, ilave çöp konteynerlerinin ve işletmelere tahsis edilecek kilitli çöp kovalarının planlamasını yaparak, sorunun kaynağı olan ve sorumluluğunu yerine getirmeyen kişi ve işletmelere gerekli cezai yaptırım uygulayacak. Kaleiçi’nde trafiğe radikal kararlar

Kaleiçi’nin trafik akışını düzenlemek adına Varyant girişi ve Karaalioğlu Parkı girişinde yoğun saatlerde trafik polisleri destek ekibi olarak görev yapacak; ABB’nin Kaleiçi Düzenleme-Yenileme-Sirkülasyon projesi kapsamında belirlediği alanlar dışında araç parkına kesinlikle izin verilmeyecek. Kaleiçi bölgesindeki işletmelerin tedarik ve yükleme çalışmalarını 07.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirmelerine izin verilecek. Saat 14.00 sonrasında araç giriş ve çıkışlarına kesinlikle izin verilmeyecek. Kaleiçi bölgesine giriş izni olan araçların plakaları da ABB tarafından güncellenecek ve denetlenecek. Ayrıca trafik yoğunluğunun azaltılması için Muratpaşa Belediyesi tarafından da gerekli çalışmalar yürütülecek. "Gürültü sorununa göz yummayacağız"

Kaleiçi sakinlerinin ve Kaleiçi’nde otelde kalan turistlerin eğlence mekanlarının geç saatlerdeki gürültüsünden rahatsız olmaması için Muratpaşa Kaymakamlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bağlı ekipler Kaleiçi bölgesindeki işletmelerle görüşme sağlayarak Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği’ne uymayan işletmelere yönelik uygulanacak cezai yaptırımlar hakkında uyarı ve bilgilendirmeler yapacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Kaleiçi bölgesinin Gürültü Haritası ivedi şekilde hazırlanarak gerekli çalışmalara başlanacak. Uyarıları dikkate almayarak gürültü ve görüntü kirliliğini sürekli hale getiren işletmelere hukuki ve idari yaptırımlar uygulanacak. "Aydınlatma ve dilenci sorununu hızlıca çözeceğiz"

Seyyar satıcılık, dilencilik ve hanutçuluk yapan şahıslara karşı köklü ve sürdürülebilir çözümler üretilmeye devam edilerek sıkı denetim gerçekleştirilecek. Muratpaşa Kaymakamlığı yönetiminde Polis ve Zabıta ekiplerinin iş birliğiyle oluşturulan denetim ekipleri çalışmalarına devam edecek. Yoğun saatlerde ve tarihlerde takviye ekipler görevlendirilerek, hanutçular ve dilencilerin turist ve vatandaşları rahatsız etmesinin önüne geçilecek.

Düzenlenen toplantıda Kaleiçi bölgesinin aydınlatma konusu da ele alınarak, Kaleiçi’nde bulunan sokak aydınlatma lambalarının ABB tarafından analiz edilmesi ve dönerciler çarşısı olarak adlandırılan bölgede aydınlatmanın tam anlamıyla sağlanması için gerekli planlamanın yapılması kararı da alındı.

Kaleiçi’yle ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerinden sorumluluk alanlarıyla ilgili bilgi ve çözüm önerilerini de alan Vali Hulusi Şahin, ilgililerin hazırlayacağı raporların ve yapılan çalışmaların değerlendirileceği çözüm odaklı toplantıların devam edeceğini belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den eski başkan Alinur Aktaş'a teşekkür

2024-05-24 12:02 - Bursa

Kocasının kardeşiyle yaşanan yasak aşkta korkunç ölüm

2024-05-22 17:16 - Gündem

Osmangazi Belediyesi'nden 1. Gençlik Yürüyüşü ve Haluk Levent konseri

2024-05-19 02:09 - Bursa

Bursa Osmangazi'de 'Atatürk'ü Anma' konserinde gençler doyasıya eğlendi

2024-05-18 16:37 - Bursa

Bozbey'den Atatürk Stadyumu Projesi !

2024-05-22 18:03 - Bursa

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk: “Verilen haksız penaltı kararı vicdanları yaraladı”

2024-05-19 15:07 - Spor

Bursa Osmangazi Belediyesi'nde yeni dönem çalışmaları hızlı başladı

2024-05-21 10:47 - Bursa

Beklenen Bursa depremi hakkında korkutucu açıklama

2024-05-24 13:20 - Bursa

Bursaspor ile işbirliği yapacağız!

2024-05-24 13:30 - Bursaspor

Kısmet By Milka: Bursa'ya Yeni Bir Soluk

2024-05-20 12:00 - Bursa

İlgili Haberler

Tekirdağ Kiraz Festivali’nde sahne alan son isimler Rubato ve Şevval Sam oldu

00:42 - Yaşam

Yoğunluk yaşanan Samandağ sahilinde vatandaşlara boğulmalara karşı uyarı

21:03 - Yaşam

Muş’ta bayramlaşma töreni

18:13 - Yaşam

Hizan’da bayramlaşma programı

17:59 - Yaşam

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, vatandaşın denizlere erişiminin önündeki engelleri hızla kaldırıyor

17:19 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bayramın ilk günü lunapark doldu taştı

23:13 - Bursa

Kayseri'de Atatürk Anıtı'na çirkin saldırı: Valilikten açıklama!

18:02 - Gündem

Bursa Yenişehir'de siyaseti geride bırakan örnek bayramlaşma

17:10 - Bursa

Erdoğan ve Bahçeli'den ilk temas

14:50 - Gündem

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: Bizim tahammül edecek sabrımız yok!

14:35 - Bursa