Op. Dr. Dal: “Göz kapağı estetiği tekrarlanabilir”

Medicana sağlık grubu plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi bölümü’nden op. Dr. Ahmet demirhan dal, yaşlanma ile beraber göz kapağı sarkmasının ilerleyebildiğini ve bu cerrahinin tekrarlanabileceğini söyledi.

Sağlık - 3 hafta önce

Medicana Sağlık Grubu Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Ahmet Demirhan Dal, yaşlanma ile beraber göz kapağı sarkmasının ilerleyebildiğini ve bu cerrahinin tekrarlanabileceğini söyledi.

Uzmanlar, genetik faktörlerin yanı sıra yaşlanma ile birlikte sarkan göz kapaklarının kişiye yorgun ve yaşlı bir yüz ifadesi kazandırabildiğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, bireyin görüş alanının da daralmasına neden olan bu durumun aynı zamanda kişinin özgüveninin azalmasına sebep olabileceğini ifade ediyor. Medicana International Ankara Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Demirhan Dal, daha genç ve dinamik bir görüntü elde etmek isteyenler için göz kapağı estetiğinin etkili bir çözüm sunduğunu vurgulayarak, göz kapağı estetiği ile ilgili merak edilen soruların cevabını verdi. Yaşlanma ve genetik geçiş en önemli nedenler

Göz kapağı sarkmasının birçok nedeninin bulunduğunu ve yaşlanmanın en yaygın nedenlerden biri olduğunu ifade eden Op. Dr. Dal, “Zamanla cilt elastikiyetini kaybeder ve yerçekiminin etkisiyle sarkar. Bunun yanı sıra genetik faktörler, yaşam tarzı (sigara içmek, aşırı güneş maruziyeti), stres ve yorgunluk gibi çevresel etkenler de göz kapağı sarkmasına yol açabilir” dedi. Genetik faktörler ameliyatı daha genç yaşlara çekebilir

Göz kapağı estetiğinin genellikle 35 yaş ve üzerindeki bireylere uygulandığını kaydeden Op. Dr. Dal, “Genetik faktörlere bağlı olarak daha genç yaşlarda da bu operasyona ihtiyaç duyulabilir. Ameliyat için en uygun adaylar; genel sağlık durumu iyi olan, ciddi göz rahatsızlıkları bulunmayan ve gerçekçi beklentilere sahip kişilerdir. Hem kadınlar hem de erkekler bu operasyondan faydalanabilir” diye konuştu. “İzler minimal ve zor fark edilir”

Göz kapağı estetiği sonrası hastada minimal izler kalabildiğini aktaran Op. Dr. Dal, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ancak, cerrahlar genellikle kesileri doğal göz çizgileri ve kıvrımlarına denk gelecek şekilde yaparlar. Bu nedenle izler zamanla belirginliğini kaybeder ve zor fark edilir hale gelir. İyi bir cerrahın ve uygun bir bakımın izlerin azalmasında önemli rolü vardır.” “Alt ve üst göz kapağına uygulanabilir”

“Göz kapağı estetiği, üst ve alt göz kapaklarına uygulanabilir” diyen Op. Dr. Ahmet Demirhan Dal, “Üst göz kapağı estetiğinde fazla deri ve yağ dokusu çıkarılır ve kas dokusu güçlendirilir. Alt göz kapağı estetiğinde ise göz altındaki torbalar alınır ve cilt sıkılaştırılır. Ameliyat genellikle lokal anestezi altında yapılır ve yaklaşık 1-2 saat sürer. Hastalar aynı gün taburcu edilebilir” açıklamasında bulundu. Tütün ürünlerinin azaltılması veya bırakılması iyileşmeyi hızlandırır

Ameliyat öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar olduğunun altını çizen Op. Dr. Dal, “Ameliyat öncesi kan sulandırıcı ilaçların kesilmesi, sigara kullanımının azaltılması veya bırakılması ve cerrahın verdiği tüm talimatlara uyulması önemlidir. Ameliyat sonrasında ise şişlik ve morlukları azaltmak için soğuk kompres uygulanmalı, baş yüksekte tutulmalı, ağır egzersizlerden kaçınılmalı ve doktorun verdiği ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Ayrıca göz hijyenine dikkat edilmeli ve enfeksiyon riskine karşı önlemler alınmalıdır” diye konuştu. “Göz kapağı estetiği tekrarlanabilir”

Göz kapağı estetiğinin kalıcı sonuçlar sağladığını aktaran Dal, yaşlanma sürecinin devam ettiğini ve yıllar içinde yeni sarkmalar oluşabileceğini söyledi. Op. Dr. Dal, bu sebeplerden dolayı gerekirse göz kapağı estetiği ameliyatının tekrarlanabileceğini, ikinci operasyona genellikle ilk ameliyattan 10-15 yıl sonra yeniden ihtiyaç duyulabileceğini vurguladı. Göz kapağı estetiğinin faydaları

Op. Dr. Ahmet Demirhan Dal, göz kapağı estetiğinin hastalara sağlayacağı faydaları şu şekilde sıraladı:

“Göz kapağı estetiği, yüzünüzün genel görünümünü gençleştirir ve taze bir ifade kazandırır. Sarkmış göz kapakları, görüş alanını daraltabilir. Bu estetik ameliyat, görüşünüzü iyileştirir. Daha canlı ve genç bir görünüm özgüveninizi artırabilir. İyi bir cerrah tarafından yapılan operasyon, doğal ve estetik bir görünüm sağlar. Uzun yıllar süren kalıcı sonuçlar elde edebilirsiniz. Ameliyat sonrası iyileşme süreci genellikle rahattır ve hastalar kısa sürede normal yaşamlarına dönebilir.”

Haftanın Öne Çıkanları

Enes Çelik Yönetim Kurulu Listesini Sundu !

2024-05-16 16:25 - Bursa

Kocasının kardeşiyle yaşanan yasak aşkta korkunç ölüm

2024-05-22 17:16 - Gündem

Osmangazi Belediyesi'nden 1. Gençlik Yürüyüşü ve Haluk Levent konseri

2024-05-19 02:09 - Bursa

Bursa Osmangazi'de 'Atatürk'ü Anma' konserinde gençler doyasıya eğlendi

2024-05-18 16:37 - Bursa

Bozbey'den Atatürk Stadyumu Projesi !

2024-05-22 18:03 - Bursa

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk: “Verilen haksız penaltı kararı vicdanları yaraladı”

2024-05-19 15:07 - Spor

Bursa Osmangazi Belediyesi'nde yeni dönem çalışmaları hızlı başladı

2024-05-21 10:47 - Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ndeki kilit göreve Direkçi getirildi

2024-05-17 15:33 - Bursa

Kısmet By Milka: Bursa'ya Yeni Bir Soluk

2024-05-20 12:00 - Bursa

Orhangazi‘de Köylerin Tarihi ve Kültürel Değerleri Web Sitelerinde

2024-05-18 23:21 - Bursa

İlgili Haberler

Uzmanından et tüketimiyle ilgili uyarı

09:33 - Sağlık

Eti sağlıklı tüketmek için "Kızartmayın, kavurmayın" uyarısı

07:15 - Sağlık

Buharkent’te bayram öncesi kasaplar denetlendi

20:54 - Sağlık

Sağlık Müdürü Karaca: "Kurban yaralanmaları ciddiye alınmalı"

20:36 - Sağlık

Bayram geleneği sağlığınızı bozmasın

17:28 - Sağlık

Günün Manşetleri

Bursa'da yayalara yol vermeyen araç sürücülerine tek tek ceza kesildi

09:45 - Bursa

Şehit ailelerin bayramı buruk geçti

09:34 - Bursa

"Yüsra’nın karnesini alamadık"

09:19 - Bursa

Acılı baba, depremden bu yana evlatlarından gelecek haberi umutla bekliyor

09:11 - Gündem

Bayramın ilk günü 852 trafik kazası meydana geldi

08:45 - Bursa