Liseli gençler sordu Başkan Durbay cevapladı

şehzadeler halkçı liseliler’in düzenlediği “liseliler buluşması”na katılan şehzadeler belediye başkanı gülşah durbay, gençlerin; eğitimden, kültüre, siyasetten, belediye yönetimine ve hayata geçirilecek projelere kadar sordukları tüm soruları samimiyetle cevapladı.

Eğitim - 3 hafta önce

Şehzadeler Halkçı Liseliler’in düzenlediği “Liseliler Buluşması”na katılan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, gençlerin; eğitimden, kültüre, siyasetten, belediye yönetimine ve hayata geçirilecek projelere kadar sordukları tüm soruları samimiyetle cevapladı.

Şehzadeler Halkçı Liseliler’in, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ı konuk ettiği “Lisesiler Buluşması” dün akşam Bedesten Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği buluşma yaklaşık 2,5 saat sürdü. Etkinliğe, liseli gençler, CHP Şehzadeler Meclis üyeleri ve partililer yoğun ilgi gösterdi.

Söyleşi öncesi gerçekleştirilen zeybek oyunu sırasında gençler tarafından sahneye davet edilen Başkan Durbay’ın Perde Sahne Sanatları Topluluğu ile birlikte zeybek oynaması izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Gösterinin ardından Şehzadeler Halkçı Liseliler Başkanı Ege Yıldırım, CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Faruk Yalın ve Şehzadeler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sıla İrem Çuhadar’la birlikte sahnede yerini alan Başkan Durbay, açılış konuşması yaptı. “Gençlerin siyasetle ilgilenmesi çok kıymetli”

Başkan Durbay, konuşmasında gençlerin siyasetle ilgilenmelerinin önemine vurgu yaparak “Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençlik örgütlerine başkanlık yapmış olmak ve bu örgütten gelen biri olarak belediye başkanı seçildiğim için ayrı bir onur ve gurur duyuyorum”dedi. Başkan Durbay, TÜSES’in gençlerin siyasete katılımıyla ilgili yaptığı araştırmaya dikkat çekerek gençlerin yüzde 91’inin siyasetle ilgilenmediğinin altını çizdi. Durbay şöyle devam etti “Gençlerin sadece yüzde 9’u siyasetin bir şekilde ucundan kıyısından ilgileniyor. Yüzde 4.6’sının aktif veya pasif parti üyeliği var. Bu siyaset için vahim bir durum. Gençler siyasete katılamıyor. Gençler işleriyle tehdit ediliyor, gençler sınavlarıyla tehdit ediliyor, gelecekleriyle tehdit ediliyor o yüzden siyasetten uzak durmak zorunda kalıyorlar. Ama gençlerin siyasete katılması gerek. Bugün sizin ne kadar askerlik yapacağınızı siyaset belirliyor. Mezun olduğunuzda, iş aradığınızda ne kadar maaş alacağınızı siyaset belirliyor. Ne kadar sağlam evlerde oturup oturmayacağımıza siyaset karar veriyor. Yani bu memlekette her şey siyasi aslında. Gönlüm ister ki Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyasete katılın. Ama hangi parti olduğu fark etmeksizin gençlerin siyasete katılması birbirleriyle iletişim kurması hem siyaset hem demokrasi hem de kentimiz ve memleketimiz adına çok kıymetli. Ben öncelikle hepinizi siyasete davet ediyorum” dedi.

CHP’nin gençleştiğini ve bunun da başarıyı getirdiğini vurgulayan Başkan Durbay, “Yönetildiğimiz parlamentoya baktığımızda 600 milletvekilinin yüzde 5’i 18-30 yaş arası, kadın sayısı da son dönemde artmış durumda olsa bile sadece yüzde 19. Ama ne mutlu ki son yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi gençleşerek aslında çok büyük bir başarı elde etti. Son genel kurultayda 50 yaşın altında bir genel başkan seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde. Cumhuriyet Halk Partisi sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en köklü siyasi partilerinden bir tanesi. Bu gençleşme, bu vizyon değişikliği partimizde hem gençlere hem kadınlara fırsat eşitliği getirdi. Bunun kentimiz ve partimiz adına en güzel örneklerinden bir tanesi de benim. 35-36 yaşında belediye başkanı seçildim. Keza gençlik örgütlerinde birlikte siyaset yaptığımız, yeri geldi kurultaylarda karşı karşıya geldiğimiz ama ne olursa olsun gençlik adına bir irade ortaya konulacağı zaman omuz omuza birlikte direndiğimiz Avcılar’da 33 yaşında genç bir arkadaşımız şimdi belediye başkanı. Çeşme’de 33 yaşında bir arkadaşımız, Bodrum’da 30 yaşında, Türkiye’nin başkenti Çankaya’da en genç belediye başkanlarımızdan biri var. Bunlar hem genç hem de sadece aileleri çok varlıklı, birilerinin çocukları, tanıdığı diye değil, birlikte omuz omuza Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütünde tırnaklarımızla kazıyarak buraya geldiğimiz arkadaşlarımız. Bu daha çok onur ve gurur verici. Bu arkadaşlarımızın hepsi Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençlik örgütlerinden yetişmiş belediye başkanları. Aslında başarı bir nebze de buradan geldi diye düşünüyorum. Genel Başkanımız bir vizyon ortaya koydu, bu vizyon ve değişiklik gençlerin önünün açılması ama parti ve örgütte emek veren gençlerin önünün açılması. Kadınların hem toplumsal cinsiyet eşitliğinde tüm sosyal alanlarda eşitlenmesi, hem de siyasette temsil anlamında partimiz adına çok büyük adımlar atıldı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olarak görülen bir yerde tarihinde sadece 6 kadın belediye başkanı olmuşken tüm tarihinde, bu dönem 9 kadın aday vardı, 8’i seçimi kazandı. Bunlar hem kadınlar olarak eşit temsil olarak büyük kazanımımız, hem partimiz hem memleket adına da umut verici” ifadelerini kullandı. “Cumhuriyet’i daha ileriye taşımak için ant içtik”

Türkiye Cumhuriyet’ini daha ileri taşımak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Durbay, “Bizler bugün belediye başkanı seçildiğimiz için seviniyoruz ama Türkiye çok şeyler kaybetti. Çok geriye gitti. O yüzden bunlar bizim için önemli kazanımlar. Ve bu kazanımları birlikte daha iyi yerlere taşımamız gerekiyor. O yüzdendir ki Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Genel Başkanımızın da söylediği gibi başkomutandı, başöğretmendi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanıydı, ama iki büyük eserimden biridir dediği Cumhuriyet’i ne askere ne öğretmenlere ne de partisinin il ve ilçe başkanlarına değil siz gençlere emanet etti. Biz de sizlerle birlikte daha ileriye taşımak ve O’nu ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışacağız. Daha da ileriye gitmek için var gücümüzle çalışmaya ant içiyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından salondaki liseli gençler Başkan Durbay’a sorularını yöneltti. Gençlerin sorularını samimiyetle cevaplayan Durbay, ara ara gelen önerileri de not aldı. Yaklaşık 2,5 saat süren etkinliğin sonunda Başkan Durbay gençlerle birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Enes Çelik Yönetim Kurulu Listesini Sundu !

2024-05-16 16:25 - Bursa

Osmangazi Belediyesi'nden 1. Gençlik Yürüyüşü ve Haluk Levent konseri

2024-05-19 02:09 - Bursa

Bursa Osmangazi'de 'Atatürk'ü Anma' konserinde gençler doyasıya eğlendi

2024-05-18 16:37 - Bursa

Bursaspor Kulübü 14 yıl önce bugün Süper Lig şampiyonu olmuştu

2024-05-16 00:26 - Bursaspor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk: “Verilen haksız penaltı kararı vicdanları yaraladı”

2024-05-19 15:07 - Spor

Bursa Osmangazi Belediyesi'nde yeni dönem çalışmaları hızlı başladı

2024-05-21 10:47 - Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ndeki kilit göreve Direkçi getirildi

2024-05-17 15:33 - Bursa

Kısmet By Milka: Bursa'ya Yeni Bir Soluk

2024-05-20 12:00 - Bursa

Orhangazi‘de Köylerin Tarihi ve Kültürel Değerleri Web Sitelerinde

2024-05-18 23:21 - Bursa

Bursa Yenişehir'de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

2024-05-20 13:08 - Bursa

İlgili Haberler

Aydın otogarında bayram denetimi

17:55 - Eğitim

PAÜ’nün yürüttüğü proje desteklenmeye hak kazandı

17:17 - Eğitim

Konyaaltı kreşlerindeki minikler kep fırlattı

15:45 - Eğitim

Bakan Tekin: “Evrensel ölçütlere uyun bir müfredat oluşturmaya çalıştık”

15:47 - Eğitim

Tatvan’da öğrenciler denizde canlı kalabilme eğitimi gördü

12:46 - Eğitim

Günün Manşetleri

Bursasporlulara müjde! Transfer tahtası açıldı

23:46 - Bursa

Bursaspor Başkanı Enes Çelik'ten açıklama

23:35 - Bursa

Çağdaş Çavuş'tan Bursaspor açıklaması!

21:44 - Bursa

AK Parti Bursa teşkilatı bayramlaştı

21:21 - Bursa

Bursa'da bir kadın nişanlısı için gözyaşlarını tutamadı

17:50 - Bursa