Bursa'da 1 günlük askerlik onlar için ömre bedel

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, vatani görevini yerine getirmek isteyen engelli ve yaşlı bireyler için geleneksel kına gecesi düzenledi. Dev Türk bayrağı ve bando eşliğinde salona gelen asker adayları, ailelerine duygu dolu anlar yaşattı.

Bursa - 1 yıl önce

Zihinsel ya da fiziksel engelleri nedeniyle yaşıtları gibi askere gidemeyen bireylerin vatani görevlerini yerine getirebilmeleri için başlatılan 1 günlük askerlik uygulamasından yararlanan 51 kişi, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin organize ettiği kına gecesiyle askere uğurlandı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi Yıldırım Bayezid Salonu’nda gerçekleşen geceye, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız, Bursa Merkez Komutanı Albay Ferhat Özbay, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer Doğan, Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, askeri erkan ve engelli bireylerin aileleri katıldı.

Dev Türk bayrağı açarak salona giren asker adayları, bando marşlarıyla yürüyüş yaptı. Engelli genç kızların kına tepsilerini taşıdığı yürüyüş, Türk bayrağının dalgalandırılmasıyla sona erdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu programda protokol üyeleri, gençlerin eline kına yaktı. Duygusal anlar yaşayan aileler, asker kıyafeti içerisindeki çocuklarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Nene Hatun, Kara Fatma ve Seyit Onbaşı gibi sayısız kahramanın bu toplumun bağrından çıktığını belirten Başkanvekili Fethi Yıldız, Türk Milleti'nin kadını ve erkeğiyle asker ruhlu olduğunu söyledi. Düzenlenen etkinlikten dolayı ailelerin çok mutlu olduğunu söyleyen Yıldız,  “Böyle bir programın bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Türkler asker olarak doğar, asker olarak ölürler.  Toplumun her kesimine dokunan ve her kesimin gönlünü alan bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Bu organizasyonda da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Geleneksel hale getirdikleri temsili askerlik uygulaması ve kına eğlencesinin tüm Türkiye'ye örnek olduğunu belirten Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, ailelere gurur dolu anlar yaşadıklarını söyledi.  En çok ailelerin büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Orhan, “Her sene olduğu gibi bu sene de bu kardeşlerimizi kendi talepleri üzerine askere göndereceğiz. Tezkere almalarını sağlayacağız, dolayısıyla önce ilk hazırlığı olan kına gecesini gerçekleştiriyoruz. Kınalarını yaktık, kendilerine niçin askerlik yapmaları gerektiğini anlattık. Çok güzel bir ortam oluştu, ağlayan anneler-babalar, eğlenen çocuklarımız… İnşallah yarın Gemlik’teki törenlerle de tezkerelerini alacaklar” diye konuştu.

Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez de engellilerin bir gün değil her zaman vatan için göreve hazır olduklarını dile getirerek, destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.

Gecede engelli gençler ve aileleri, Büyükşehir Belediyesi orkestrası eşliğinde doyasıya eğlendi. Türk bayrağı işlemeli yazmaları boyunlarına takan engelli gençler, aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Tüm dünya Bursa'dan gelen fotoğrafı konuşuyor!

2023-05-14 11:49 - Bursa

Bakyapı’dan Bursa’da Kentsel dönüşümde bir ilk!

2023-05-09 12:44 - Bursa

Yeni dönemde Bursa'nın milletvekilleri

2023-05-15 09:51 - Bursa

Elazığ’da 1,5 metre uzunluğunda yarı zehirli kocabaş yılanı görüntülendi

2023-05-10 12:47 - Yaşam

Alpaslan Yıldız: '20 günde 9 bin esnaf ziyaret ettik, 20 bin vatandaşın elini sıktık"

2023-05-13 00:08 - Bursa

Akşener'den cinsiyetçi pankarta tepki

2023-05-09 16:32 - Gündem

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları

2023-05-09 12:32 - Bursa

AK PARTİ Bursa klibi Twitter’da gündem oldu

2023-05-11 19:00 - Bursa

Mustafakemalpaşa MYO’dan yeşil dokunuş

2023-05-11 19:44 - Bursa

Hande Erçel, 76. Uluslararası Cannes Film Festivali'nde yer alacak

2023-05-13 12:05 - Magazin

İlgili Haberler

Bursa Yenişehir'de siyaseti geride bırakan örnek bayramlaşma

17:10 - Bursa

Bursa’da kaçan boğa ortalığı birbirine kattı

16:43 - Bursa

Bursa Valisi Demirtaş vatandaşlarla bayramlaştı

15:12 - Bursa

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: Bizim tahammül edecek sabrımız yok!

14:35 - Bursa

En başarılı ihracatçılar ödüllerini aldı

13:31 - Bursa

Günün Manşetleri

Kayseri'de Atatürk Anıtı'na çirkin saldırı: Valilikten açıklama!

18:02 - Gündem

Bursa Yenişehir'de siyaseti geride bırakan örnek bayramlaşma

17:10 - Bursa

Erdoğan ve Bahçeli'den ilk temas

14:50 - Gündem

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: Bizim tahammül edecek sabrımız yok!

14:35 - Bursa

Bursa Osmangazi'de hijyenik ortamda kurban kesimi

13:42 - Bursa