Başkan Durbay muhtarları dinledi

şehzadeler belediye başkanı gülşah durbay, ilçedeki muhtarları taş fabrika’da düzenlediği kahvaltıda ağırladı. Toplantıya şehzadeler’deki 67 mahallenin muhtarı, belediye başkan yardımcıları yenal yıldırım, hakan şimşek ve özel kalem müdürü erdem yıldırım katıldı.

Siyaset - 3 hafta önce

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, ilçedeki muhtarları Taş Fabrika’da düzenlediği kahvaltıda ağırladı. Toplantıya Şehzadeler’deki 67 mahallenin muhtarı, belediye başkan yardımcıları Yenal Yıldırım, Hakan Şimşek ve Özel Kalem Müdürü Erdem Yıldırım katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, seçim döneminde muhtarlarla görüştüğünü mahallelerin sorunlarını bildiğini bir toplantı ile talep ve sorunları dinleyerek hizmetlerin çözümü noktasında muhtarları dinleyerek bir yol haritası çizeceklerini kaydetti. Geçmişe değil geleceğe bakacağını ifade eden Başkan Durbay, “Benim hep şiar edindiğim geçmişe dönüp bakmamak önümüze bakıp yapacaklarımızı, kendimizi anlatmak olacak. Borç önemli değil ödenir. Biz bunları bahane etmiyoruz ama elbette bunlar için de bir süre gerekiyor. Borçtan da ziyade bizim belediyemizde bir gelir gider dengesizliği var. Geçen ay topladığımız tüm para 27 milyon gibi bir paraydı, maaş ödememiz sadece 33 milyon. Biz bunu çıkıp anlatıp bahane üretmeyeceğiz. Sadece sizlerle bir araya geldiğimiz samimi ortamlarda ifade ettik. Borçlar sıkıntı değil ama gelir gider dengesinin olmaması sorun. Bazı kira gelirlerinin çok düşük olduğunu tespit ettik. Belediyemizin hiçbir geliri yok. Sadece yerlerimizden aldığımız kira gelirleri var. Bu kiraların da bazılarının değerleri çok düşüktü. Hala bir kısmı öyle devam ediyor. Sözleşmesi bitenleri yenilemedik. Önümüzdeki dönemde hukuken bunların rayiç bedele getirilebilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya başladık” dedi. “Şeffaf, adaletli ve liyakatli bir yönetim sözümden asla dönmeyeceğim”

Seçim öncesi halka verdiği şeffaf, adil ve liyakatli bir yönetim sözünü hatırlatarak bundan asla dönmeyeceğini ifade eden Başkan Durbay şöyle devam etti: “Herkese şeffaf, adaletli ve adil bir hizmet sunmak için var gücümle çalışacağım. Bahane üretmeden belediye başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz ve muhtarlarımızla el ele vererek sorunlarımızı çözüme ulaştıracak ve Şehzadeler’i yaşanabilir bir kent durumuna getireceğiz. Şu an köy yollarında, bazı mahallelerimizdeki sıkıntılı yollarda çalışmalara başladık. Çöplerin toplanması ile ilgili düzelmelerin olduğunu duyuyorum. Belediye başkan yardımcılarımıza ve müdürlerimize ve bu şikayetleri ileterek çözülmesini sağlayan muhtarlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonra da iletişimimiz hızlı çözümler almak üzerine kurulu olacak. Seçimden önce de en az 2-3 ayda bir araya gelip değerlendirmelerde bulunacağız demiştik. Sadece toplantılar değil mahallelerimize de gideceğiz. Bazı mahallelerimize ziyaretlere başladık, bunu önümüzdeki günlerde hızlandıracağız.”

Başkan Durbay’ın konuşmasının ardından söz alan muhtarlar, mahallelerinin sorunlarını dile getirdi. Muhtarlar, özellikle sokaklardaki temizlik, bozuk olan yalların onarılması, sokak hayvanları ile ilgili yaşanan sıkıntıları anlatarak çözüm istedi. Muhtarların taleplerini tek tek not alan Başkan Durbay, tüm sorunları hep birlikte el ele vererek çözeceklerini dile getirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kocasının kardeşiyle yaşanan yasak aşkta korkunç ölüm

2024-05-22 17:16 - Gündem

Osmangazi Belediyesi'nden 1. Gençlik Yürüyüşü ve Haluk Levent konseri

2024-05-19 02:09 - Bursa

Bursa Osmangazi'de 'Atatürk'ü Anma' konserinde gençler doyasıya eğlendi

2024-05-18 16:37 - Bursa

Bozbey'den Atatürk Stadyumu Projesi !

2024-05-22 18:03 - Bursa

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk: “Verilen haksız penaltı kararı vicdanları yaraladı”

2024-05-19 15:07 - Spor

Bursa Osmangazi Belediyesi'nde yeni dönem çalışmaları hızlı başladı

2024-05-21 10:47 - Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ndeki kilit göreve Direkçi getirildi

2024-05-17 15:33 - Bursa

Kısmet By Milka: Bursa'ya Yeni Bir Soluk

2024-05-20 12:00 - Bursa

Orhangazi‘de Köylerin Tarihi ve Kültürel Değerleri Web Sitelerinde

2024-05-18 23:21 - Bursa

Bursa Yenişehir'de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

2024-05-20 13:08 - Bursa

İlgili Haberler

Bakan Yumaklı, AK Parti’de bayramlaşma programına katıldı

20:20 - Siyaset

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Rusya, adil bir barışa hazır değil”

19:42 - Siyaset

Başkan Balaban’dan bayramın birinci günü yoğun mesai

18:12 - Siyaset

Ukrayna Barış Konferansı ortak bildirisi açıklandı

17:12 - Siyaset

Konya’da bayramlaşma programı yapıldı

17:21 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kayseri'de Atatürk Anıtı'na şerefsizce saldırı: Valilikten açıklama!

18:02 - Gündem

Bursa Yenişehir'de siyaseti geride bırakan örnek bayramlaşma

17:10 - Bursa

Erdoğan ve Bahçeli'den ilk temas

14:50 - Gündem

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: Bizim tahammül edecek sabrımız yok!

14:35 - Bursa

Bursa Osmangazi'de hijyenik ortamda kurban kesimi

13:42 - Bursa