Antalya Yörük mutfağını dünyaya açtı

Türk mutfağı haftası kapsamında düzenlenen yörük kahvaltı etkinliği antalya valisi hulusi şahin’in katılımıyla gerçekleşti. Vali şahin, “antalya’nın mutfak kültürü, türk turizmine ve ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak. €? dedi.

Yaşam - 3 hafta önce

Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen Yörük Kahvaltı Etkinliği, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleşti. Vali Şahin, “Antalya’nın mutfak kültürü, Türk turizmine ve ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Türk Mutfağı Haftası” etkinliğinde Yörük kültürünün Antalya mutfağına yansıyan lezzetleri Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nde tanıtıldı. Antalya’da yaşayan Yörüklerin hazırladığı yöresel gıda ürünlerini inceleyen Vali Şahin, gıda sektörü temsilcileri tarafından düzenlenen çeşitli sunum ve ürünleri inceledi. El işi hediyelik eşya ve çeşitli ürünlerin sergilendiği stantları da gezen Vali Şahin, stantlarda bulunan kursiyerlerle sohbet ederek sergilenen ürünlerin ekonomimize olan katkısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Şahin, daha sonra Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Antalya’nın yöresel mutfak kültürünün tanıtıldığı kahvaltı etkinliğine katılarak bölgeye özgü sunum tekniklerini izledi. "Mutfağımız ve kültürümüz ayrılmaz parçalardır"

Antalya’nın doğal turizminin yanına zengin yemek kültürünü de dâhil ederek ekonomiye katkı sağlamak hedefinde olduklarını ifade eden Vali Şahin, “Her yıl farklı bir tema ile gerçekleşen bu etkinliğin bu yılki teması sürdürülebilirlik ve yöresel ürün kullanımı olarak belirlendi. Yörüklerimizin her şeyi değerlendirerek israf etmeyen bir mutfak kültürü var. Bu önemli kültürümüzü uluslararası alanda da tanıtmak amacıyla konsolos ve başkonsoloslarımızı etkinliğe davet ettik” dedi. Yapılan etkinliğin hem ülkemize hem de Antalya’ya çok yakışan bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Vali Şahin, “Türk mutfağı, Türk kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Antalya’mız yöresel lezzetleri ile ülke ekonomisine ve turizm sektörüne büyük katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. Sektör temsilcileri ile sohbet etti

Konuşmasının ardından Vali Şahin, Antalya mutfağını tanıtmaya yönelik çalışmalar hakkında ilgili kurum müdürleri ve gıda sektörü temsilcileri ile sohbet ederek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen kurum ve STK temsilcileri ile katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür etti. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nde gerçekleşen Yörük Kahvaltı Etkinliği’ne; Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, Kırgızistan Başkonsolosu Rustam Koshonov, Almanya Konsolosu Wolfgang Wessel, Rusya Konsolosu Elena Karaseva, Ukrayna Konsolosu Oleksandr Voronin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, AGYİD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özen ve çok sayıda gıda sektörü işletmecisi katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den eski başkan Alinur Aktaş'a teşekkür

2024-05-24 12:02 - Bursa

Kocasının kardeşiyle yaşanan yasak aşkta korkunç ölüm

2024-05-22 17:16 - Gündem

Osmangazi Belediyesi'nden 1. Gençlik Yürüyüşü ve Haluk Levent konseri

2024-05-19 02:09 - Bursa

Bursa Osmangazi'de 'Atatürk'ü Anma' konserinde gençler doyasıya eğlendi

2024-05-18 16:37 - Bursa

Bozbey'den Atatürk Stadyumu Projesi !

2024-05-22 18:03 - Bursa

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk: “Verilen haksız penaltı kararı vicdanları yaraladı”

2024-05-19 15:07 - Spor

Bursa Osmangazi Belediyesi'nde yeni dönem çalışmaları hızlı başladı

2024-05-21 10:47 - Bursa

Beklenen Bursa depremi hakkında korkutucu açıklama

2024-05-24 13:20 - Bursa

Bursaspor ile işbirliği yapacağız!

2024-05-24 13:30 - Bursaspor

Kısmet By Milka: Bursa'ya Yeni Bir Soluk

2024-05-20 12:00 - Bursa

İlgili Haberler

Yoğunluk yaşanan Samandağ sahilinde vatandaşlara boğulmalara karşı uyarı

21:03 - Yaşam

Muş’ta bayramlaşma töreni

18:13 - Yaşam

Hizan’da bayramlaşma programı

17:59 - Yaşam

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, vatandaşın denizlere erişiminin önündeki engelleri hızla kaldırıyor

17:19 - Yaşam

Şehzadeler’de kurban kesim yerlerine anında temizlik

17:01 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bayramın ilk günü lunapark doldu taştı

23:13 - Bursa

Kayseri'de Atatürk Anıtı'na çirkin saldırı: Valilikten açıklama!

18:02 - Gündem

Bursa Yenişehir'de siyaseti geride bırakan örnek bayramlaşma

17:10 - Bursa

Erdoğan ve Bahçeli'den ilk temas

14:50 - Gündem

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: Bizim tahammül edecek sabrımız yok!

14:35 - Bursa