ALKÜ Rektörü Türkdoğan, Azerbaycan’da

Alanya alaaddin keykubat üniversitesi rektörü prof. Dr. Kenan ahmet türkdoğan, azerbaycan’ın başkenti bakü’de düzenlenen türkünib 7. Genel kuruluna katıldı. Türkdoğan, kurul sonrası ilham aliyev’in kabrini ve şehitlikleri ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Eğitim - 3 hafta önce

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen TÜRKÜNİB 7. Genel Kuruluna katıldı. Türkdoğan, kurul sonrası İlham Aliyev’in kabrini ve şehitlikleri ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Azerbaycan’ın başkentinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) 7. Genel Kuruluna katıldı. Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen TÜRKÜNİB 7. Genel Kurulu’na üst düzey yetkililer, üniversite rektörleri, rektör yardımcıları ve birliğe üye üniversitelerin temsilcileri katıldı. Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Omuraliyev, Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakan Yardımcısı Hasan Hasanlı, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalat Muradov, Türk Akademisi Başkanı Prof. Dr. Şahin Mustafayev, Genel Kurulda konuşmalar yaptılar. Gündem kapsamında Türk üniversiteleri TÜRKÜNİB’in güçlendirilmesi ve kurumsallaşması konusunda sunumlar gerçekleştirildi. Toplantıda TÜRKÜNİB’e yeni üye üniversitelerin kabulü konusunda karar alındı. “Türk Dünyasına önemli katkılar sağlamaya devam edeceğiz”

Genel Kurul sonrası açıklamalarda bulunan Rektör Türkdoğan, “Tarihten aldığı güç ile ismine yakışır şekilde Türk dünyası için önemli çalışmalara imza atan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitemiz, Türk milletine bilimsel katkılar sunmaya devam ediyor. Üyesi olduğumuz TÜRKÜNİB Genel Kurulunda yeni kararlar alınmasına önemli katkılar sağladık. Türk dünyası için yaptığımız çalışmalarla TÜRKÜNİB’e değer katıyoruz. Bundan sonraki dönemlerde de Türk dünyasına daha fazla bilimsel katkılar için çalışmalarınızı son derecede hızlandıracağız” dedi. Rektör Türkdoğan, Aliyev’in mezarını ziyaret etti

Rektör Türkdoğan, Genel Kurul sonrası Bakü’de birçok yeri ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Azerbaycan Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı ve aynı zamanda Askerî ve Güvenlik Uzmanı Emin Hasanlı ile Türk dünyasının lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtını ziyaret etti. Ardından Haydar Aliyev Müzesi’ni gezdikten sonra izlenimlerini paylaşan Rektör, dünyada birçok müzeye gittiğini ancak burada bambaşka bir tasarıma ve zengin sergilere sahip bir müze gördüğünü söyledi. Şehitlik anıtında Alanyalı 5 şehidin olduğunu gördükten sonra duygulanan Rektör Türkdoğan yaptığı konuşmada, "Haydar Aliyev, Azerbaycan’ın önemli şahsiyeti ve tarihi bir kişiliğidir. Onun yolu, müze ziyaretçilerine açıkça aktarılıyor. Burada olmak çok güzel. Tarihsel bir kahramanın tarihi yolunu farklı bir şekilde görmekten ve şahit olmaktan mutluyum” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den eski başkan Alinur Aktaş'a teşekkür

2024-05-24 12:02 - Bursa

Kocasının kardeşiyle yaşanan yasak aşkta korkunç ölüm

2024-05-22 17:16 - Gündem

Osmangazi Belediyesi'nden 1. Gençlik Yürüyüşü ve Haluk Levent konseri

2024-05-19 02:09 - Bursa

Bursa Osmangazi'de 'Atatürk'ü Anma' konserinde gençler doyasıya eğlendi

2024-05-18 16:37 - Bursa

Bozbey'den Atatürk Stadyumu Projesi !

2024-05-22 18:03 - Bursa

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk: “Verilen haksız penaltı kararı vicdanları yaraladı”

2024-05-19 15:07 - Spor

Bursa Osmangazi Belediyesi'nde yeni dönem çalışmaları hızlı başladı

2024-05-21 10:47 - Bursa

Beklenen Bursa depremi hakkında korkutucu açıklama

2024-05-24 13:20 - Bursa

Bursaspor ile işbirliği yapacağız!

2024-05-24 13:30 - Bursaspor

Kısmet By Milka: Bursa'ya Yeni Bir Soluk

2024-05-20 12:00 - Bursa

İlgili Haberler

ETSO’dan meslek lisesine destek talebi

13:45 - Eğitim

Bakü’de Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi iş birliğinde Ödüllü Ar-Ge Proje Pazarı düzenlendi

12:55 - Eğitim

Aydın otogarında bayram denetimi

17:55 - Eğitim

PAÜ’nün yürüttüğü proje desteklenmeye hak kazandı

17:17 - Eğitim

Konyaaltı kreşlerindeki minikler kep fırlattı

15:45 - Eğitim

Günün Manşetleri

Bayramın ilk günü lunapark doldu taştı

23:13 - Bursa

Kayseri'de Atatürk Anıtı'na çirkin saldırı: Valilikten açıklama!

18:02 - Gündem

Bursa Yenişehir'de siyaseti geride bırakan örnek bayramlaşma

17:10 - Bursa

Erdoğan ve Bahçeli'den ilk temas

14:50 - Gündem

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: Bizim tahammül edecek sabrımız yok!

14:35 - Bursa