USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AK Parti'nin MHP heyeti belli oldu

Başbakan Davutoğlu ile MHP lideri Bahçeli arasında yapılacak koalisyon görüşmesine AK Parti kanadından katılacak isimler belli oldu. 14.00'te yapılacağı açıklanan görüşme ise 1 saat öne çekildi.

AK Parti'nin MHP heyeti belli oldu
14-07-2015 14:10
Google News

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon görüşmeleri çerçevesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi başladı. Saat 14:00'de yapılması planlanan görüşme TBMM MHP Grup Salonu'nda bir saat erken başladı.

BİR SAAT ÖNE ALINAN GÖRÜŞME TAM ZAMANINDA BAŞLADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TBMM MHP Grup Salonu'nda koalisyon görüşmelerinin ilk turu kapsamında gerçekleştireceği görüşme, saat 13.00'te başladı. Davutoğlu ile Bahçeli görüşme öncesi basın mensuplarına tokalaşarak poz verdi.

Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi daha önce belirlenen programda saat 14.00 olarak açıklanmıştı; fakat Meclis Genel Kurulu'nda boşalan RTÜK üyelikleri için yapılacak seçim nedeniyle bir saat öne alınarak 13.00'te görüşmeye başlanacağı duyurulmuştu.

Davutoğlu'nun, görüşmenin ardından Ak Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı yapması bekleniyor.

  

HEYETLERDE YER ALAN İSİMLER DE BELLİ OLDU

Bu arada AK Parti ve MHP arasında yapılacak koalisyon görüşmelerinde parti liderlerine eşlik edecek isimler belli oldu.
 
Başbakanlık Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Davutoğlu, bugün saat 13.00'te  koalisyon turları kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TBMM'de bir araya geldi.

Heyette dikkat çeken isim ise Ankara Milletvekili Ertan Aydın. Aydın, bir dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapmış, Erdoğan'a en yakın isimlerden biri olarak anılıyor.  AKP'nin CHP ile koalisyon görüşmelerine de, yine Erdoğan'ın yakın danışmanları arasında yer almış, bir dönem Erdoğan'ın "kara kutusu" olarak anılan Ankara Milletvekili Mücahit Arslan katılmıştı. AKP'nin MHP görüşmesinde Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'na eşlik eden heyet şöyle;
 

HALUK İPEK- Genel Sekreter - MHP İLE KOALİSYONUN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ -Seçimlerden sonra AKP'nin MHP ile koalisyon kurmasına en çok destek veren isimlerden. AKP'nin seçim sonuçlarının ortaya çıkmasının ardından yaptığı istişare toplantısında, eğer bir koalisyon yapılacaksa, bunun MHP ile yapılması konusunu en güçlü şekilde dile getiren ismin Haluk İpek olduğu kulislere sızmıştı.

MAHİR ÜNAL - Grup Başkan Vekili- HDP'YE EN ÇOK YÜKLENEN İSİM- Son dönemde özellikle HDP'ye yönelik sert çıkışları ile gündeme geldi. Seçim öncesinde HDP'yi, "ırkçılık" yapmakla eleştirdi. Suriye konusundaki açıklamaları ile de, AK Parti içinde "şahinler" arasında anılıyor. Ünal, yine seçimlerden sonra koalisyon açıklamalarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konumunun tartışılmasının "AKP'nin kırmızı çizgisi" olduğunu da vurgulayarak dikkat çekmişti.

FARUK ÇELİK- ÇALIŞMA BAKANI- AKP'nin "üç dönem" kuralına takılan isimlerinden olan Faruk Çelik, AKP içinde MHP'li tabana en yakın isimlerden biri olarak anılıyor.

LÜTFÜ ELVAN- ULAŞTIRMA ESKİ BAKANI- AKP'nin, söylemlerinde en dikkatli isimlerinden. Seçim öncesi ya da sonrasında yaptığı konuşmalarda, MHP'ye yönelik ağır eleştirilerde bulunmaması dikkat çekici. Ulaştırma eski Bakanı olması nedeniyle de, büyük yatırımlar konusunda AKP içindeki en yetkin isimlerden.

ERTAN AYDIN- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ESKİ DANIŞMANI- MHP heyetinde yer alacak sürpriz isim ise Ankara Milletvekili Ertan Aydın oldu. Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem danışmanları arasında yer almıştı.

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİNDEKİ MHP HEYETİ

AKP ile MHP arasındaki koalisyon görüşmelerindeki MHP heyeti ise şöyle;
OKTAY VURAL- GRUP BAŞKANVEKİLİ- MHP'nin son dönemdeki yüzü konumunda. Bahçeli dışında, açıklama yapma yetkisi olan en yetkin isimlerden.

SEMİH YALÇIN- GENEL BAŞKAN YARDIMCISI- Seçim sonrasında, koalisyon konusunda MHP'de Bahçeli dışında, tüm mesajları Türkiye kamuoyu Semih Yalçın'ın ağzından duydu. Yalçın, MHP'nin kırmızı çizgilerini de açıklayan isim oldu.

İSMET BÜYÜKATAMAN- GENEL SEKRETER - Büyükataman, bugün yapılacak görüşmelerden hemen önce yaptığı "kimse sürpriz beklemesin, hassasiyetlerimiz belli" açıklaması ile dikkat çekmişti. MHP'nin hassasiyetlerinin kabul görmesi halinde ise, koalisyon görüşmelerine yeşil ışık yakılabileceğini bildirmişti.

KENAN TANRIKULU- GENEL BAŞKAN YARDIMCISI- Seçimlerden sonra yaptığı açıklamalarda, "koalisyon hesabımız yok" açıklaması ile dikkat çekmişti. Devlet Planlama Teşkilatı kökenli Tanrıkulu, MHP'nin hükümete dahil olduğu koalisyonda, bakan olarak görev yapmıştı.

MUSTAFA KALAYCI- GENEL SEKRETER YARDIMCISI- Ahmet Davutoğlu'nun memleketi Konya'dan milletvekili. Kalaycı, seçimlerden sonra "şartlarımız kabul olursa, koalisyon olabilir" açıklamaları ile dikkat çekmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33