USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

“77 milyonu baş tacı yapacağım”

Eskişehir’de Sıhhiye Meydanı’nda kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında hiç kimseyi ötekileştirmeyeceklerine dikkat çekti.

“77 milyonu baş tacı yapacağım”
31-05-2015 21:28
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin iktidar olması halinde insanların giyim ve yaşam tarzlarına karışacağı yönünde propagandalar yapıldığını iddia ederek, "Kılıçdaroğlu olarak tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Hiç kimsenin yaşam tarzıyla uğraşmayacağız. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz. İnsanı en değerli varlık olarak kabul ettik. Aynı düşünceyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “İnancı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun, bütün vatandaşlarımı kucaklayacağım. Yeni bir anlayışı siyasete getireceğim. Bu ülkede bahar havası estireceğim. Bu ülkeye bereketi getireceğim. Aç ve açıkta kimsenin kalmaması için mücadele edeceğim. Her evde bereket, her evde huzur olacak. Hiçbir vatandaşımı, ‘sen bizim partiden değilsin’ diye suçlamayacağım, ötekileştirmeyeceğim. 77 milyonu baş tacı yapacağım. Dedim ki, refahı tabana yayacağız. Büyümeden, kalkınmadan herkes nasibini alacak. Aç ve açıkta kimse kalmayacak. Bu ülkeye demokrasiyi de getireceğim. Birinci sınıf demokrasiyi getireceğim. Türkiye’nin vatandaşları 3’üncü sınıf demokrasiye layık değil. Birinci sınıf demokrasi; düşünce özgürlüğü, basın üzerindeki baskılar, bunların tamamını kaldıracağız. Avrupalılar da diyecekler ki; ‘evet CHP iktidarında, Türkiye’de birinci sınıf demokrasi vardır.’ Almanya’da ne varsa, Fransa’da ne varsa, Japonya’da ne varsa, Norveç’te ne varsa, birinci sınıf demokrasi bu ülke için de olacak. Bunu getireceğim. Sözüm sözdür. Kılıçdaroğlu sözüdür” dedi.

“ÇİFTÇİLERİN DERTLERİNİ DE BİLİYORUZ”

13 yılda çiftçinin ne hale geldiğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Eskişehir tarım kenti. Çiftçileri biliyoruz, dertlerini de biliyoruz. 13 yılda, nasıl bir memleket bıraktılar? 13 yılda, iki Trakya büyüklüğünde alanı çiftçi ekmiyor. Çünkü zarar ediyorum, diyor. Mazot pahalı diyor. Arada bir Ankara’da oturan beyler, ‘biz dünya lideriyiz’ diyorlar. Doğru, birkaç konuda dünya lideriler. Bakın, doğruya doğru eğriye eğri. Altın kaplamalı klozette dünya lideriler. İş kazasındaki ölümlerde Avrupa birincisi, dünya 3’üncüsü. Çiftçiye mazotta dünya lideri. 4 liradan satıyorlar. Ne olacak peki bu çiftçi? Nasıl üretecek? Nasıl kazanacak? Toprak Mahsulleri Ofisi’ni de kapattılar. Çünkü beylerin işine gelmiyor. Acımasız tüccara teslim etmek istiyorlar” diye konuştu.

“SENİN İÇİN MAZOTU 1,5 LİRA YAPACAĞIM”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, çiftçilere yönelik vaatlerini sıralayarak, "Biz ne yapacağız? Çiftçi kardeşim sözüm söz. Senin için mazotu 1,5 lira yapacağım. Söz, Kılıçdaroğlu sözü. Ona da itiraz ediyorlar. Çiftçiye mazotu 1,5 liradan nasıl verirsin diyorlar? E kardeşim sen gemilere mazotu 1 lira 21 kuruştan veriyorsun. Ben de çiftçiye 1,5 liradan veriyorum. Tam tersine senin gemilerinden daha pahalıya veriyorum çiftçiye mazotu. Niye itiraz ediyorsun? Çiftçi üretmesin, muhtaç olsun diyor. Aç kalsın ben de yoksulluğunu sömüreyim diyor. Çiftçi kardeşim, hiç meraklanma ne derlerse desinler mazotu sana 1,5 liradan vereceğim. Sözüm sözdür. Onlarla aramızda anlayış farkı var. Onlarla aramızda Ağrı Dağı kadar fark var. Onlar yakutta, pırlantada, incide vergiyi sıfırlıyorlar. Ben de çiftçinin mazotunda sıfırlıyorum. Aramızdaki farkı bütün çiftçi kardeşlerim öğrensin. Ben üretenden yanayım, o başka bir şeyden yana. Ben alın terinden yanayım, o başka bir şeyden yana. Neden yana? Altın kaplamalı klozetten yana. Hiç endişe etmeyin" şeklinde konuştu.

“İNSANA HİZMET ETMENİN HAKKA HİZMET ETMEK OLDUĞUNU BİLİYORUM”

CHP’ye yönelik çeşitli propagandalar yapıldığını öne süren Kılıçdaroğlu, “Şöyle bir propaganda daha yapıyorlar. CHP iktidara gelirse, herkesin yaşam tarzıyla uğraşacak. Yok şu baş örtülü, yok şu mantolu, yok bu şunu giydi. 77 milyon yurttaşım duysun, Mısır’daki sağır sultan da duysun, kim duyacaksa duysun. Kılıçdaroğlu olarak tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Hiç kimsenin yaşam tarzıyla uğraşmayacağız. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz. İnsanı en değerli varlık olarak kabul ettik. Aynı düşünceyi sürdüreceğiz. Kimsenin inancını, siyaset konusu yapmadım. Kimsenin yaşam tarzını siyaset konusu yapmadım. Kimsenin kimliğini siyaset konusu yapmadım. İnsanı, en değerli varlık olarak gördüm ve insana hizmet etmenin hakka hizmet etmek olduğunu biliyorum ve yaşıyorum. O nedenle söylüyorum. Bu tür propagandalara inanmayın. Eski algılarınızı bir tarafa bırakın. Yeni bir güne, yeni bir başlangıca, yeni bir sayfaya ihtiyacımız var. Soyulmaktan bu millet bıktı. Yalandan bu millet bıktı. Kavgadan, yolsuzluktan bu millet bıktı. Temiz, namuslu, dürüst, halka hesap veren bir siyaset, Türkiye’yi büyüten, üretime, alın terine değer veren bir siyaset, her inanca ve yaşam tarzına saygı gösteren bir siyaset için adres CHP’dir” ifadelerini kullandı.

“BEN SİZLER GİBİ YAŞIYORUM”

Kılıçdaroğlu, “Ben sizler gibi yaşıyorum” diyerek, şöyle devam etti:

“Benim saray gibi, köşeyi dönme gibi bir merakım yok. Benim yandaşı zengin etme gibi bir düşüncem de yok. Ben açlıktan ölen Kübra bebeği unutmadım. Ben onun yanındayım. Ben, gecekonduda camı kırık olduğu için zatürreden ölen Ayaz bebeği unutmadım. Ama o Ankara’da oturan beyler, unuttular. Çünkü onlar milletten koptular.”

Kılıçdaroğlu, kalabalıktan, bugüne kadar CHP’ye hiç oy vermemiş kişileri, “Gel kardeşim bu sefer CHP’ye oy verelim” diyerek ikna etmelerini de istedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33