USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

18 yıl sonra gelen çocuk!

Edirne'de çocuk sahibi olmak için 18 yıl boyunca tedavi gören 35 yaşındaki Güzel Yıldız, özel bir hastanedeki ilk aşılama yöntemi denemesinde bebek sahibi oldu.

18 yıl sonra gelen çocuk!
09-07-2015 17:37
Google News

Yılladır tüp bebek dahil bir çok yöntemi denediklerini ifade eden inşaat ustası 43 yaşındaki Osman Yıldız, "İlk bebeğimizin olacağını duyunca inanamadım. Doktor hanım bize 'Başardık' deyince ağlamaktan konuşamadım" dedi.

İnşaat ustası olan Güzel ve Osman Yıldız çifti, 18 yıllık evlilik boyunca çocuk sahibi olmak için evlilikleri boyunca birçok tedaviye başvurdu. Ancak yapılan tüm tedavi yöntemleri onları çocuk sahibi yapamadı. 5 yıl önce Antalya'da yaşadıkları dönemde Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2 kez tüp bebek yöntemini ve defalarca aşılama yöntemini denediklerini anlatan Osman Yıldız, hiçbir sonuç alamadıklarını söyledi.

ADINI EMİRCAN KOYDULAR

Yaklaşık 5 yıl önce Edirne'ye taşındıklarını kaydeden Yıldız, geçen yıl aile dostlarının tavsiyesi üzerine gittikleri özel hastanede aşılama yöntemiyle ilk denemede çocuk sahibi olduklarını söyledi. Emircan adını verdikleri ve geçen 30 Haziran günü sezaryenle doğan bebeklerinin yaşattığı mutluluğun kelimelerle ifade edilemeyeceğini anlatan Yıldız şunları söyledi:

"18 yıldır çocuk sahibi olmak için her şeyi yaptık. Biz bu duruma gelene kadar çok büyük uğraşlar verdik. Akdeniz Üniversitesi'nde 2 kez tüp bebek yöntemi denedik. Aynı hastanede defalarca aşılama yöntemi denedik. Yine olmadı. En son Edirne'deki özel hastanede ilk denememizde oldu. İlk bebeğimizin olacağını duyunca inanamadım. Doktor hanım bize 'başardık' deyince ağlamaktan konuşamadım. Böyle bir şey mümkün değil diyorduk. Nasıl bir mutluluk anlatılmaz bir durum. Ancak yaşayan bilebilir."

'SAKIN VAZGEÇMEYİN'

18 yıl sonra anne olmanın büyük sevincini yaşayan ev kadını Güzel Yıldız ise geçen 30 Haziran'da doğan ve Emircan adını verdikleri bebeğinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Anne Yıldız, "Bebeğimiz için çok uğraştık ama şu an çok mutluyum, heyecanlıyım. Bebek sahibi olmayan annelere sesleniyorum, denemekten vazgeçmesinler" diye konuştu.

Kadın Hastalıkları uzmanı Opr. Dr. Berna Ceylan Yalnız da ailenin yaşadığı mutluluğa ortak olduğunu kaydederek tedavi sürecini şöyle anlattı:

"Güzel'in 18 yıldır gebeliği olmuyordu, biz önce tüplerine baktık daha sonra aşılama yaptık. Bu işte inanmak da önemli. Çok uğraşıyorlardı, sonunda böyle güzel bir yavrucak elde ettiler. Bizim için en güzel kısmı bu yavru. Doğum sıkıntısız çok güzel geçti. Erken doğmasına rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadılar. İki gün kuvözde kaldı, annemiz de çok sağlıklı."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ