USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

15'inci gün iftar menüsü

Ramazan ayını yarıladığımız şu günlerde günlük iftar menüsü tarifleriyle iftarda ne pişirsem telaşına düşmeden birbirinden lezzetli yemekler hazırladığınızı umuyoruz. Hem kolay ve hesaplı; hem de birbirinden leziz yemeklerle, güzel iftar sofralarının bugün 15’incisini kurmaya hazır mısınız? 

15'inci gün iftar menüsü
02-07-2015 13:03
Google News

Günlük iftar menüsü tariflerinde yine doyurucu tarifler var.O halde hemen başlayalım…

Kremalı Tavuk Çorbası

Kıbrıs Köfte - Patates Kızartması

Köz Patlıcan Salatası

Cacık

Sütlaç

KREMALI TAVUK ÇORBASI

İster şehriye ile, ister sebze ile, isterse krema ile yapılsın, tavuk çorbası her şekilde son derece lezzetli bir başlangıç yemeğidir. Yumuşak kıvamlı ve damakta uzun süre kalacak bir çorba tadı istiyorsanız kremalı tavuk çorbasını önerebiliriz.

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü

8 bardak tavuk suyu

2 çorba kaşığı tereyağı

1 bardak krema

1 adet yumurta sarısı

Yarım çorba kaşığı un

Tuz

Yapılışı:

Tavuk göğsünü iyice yumuşayana kadar haşlayın. Öte yandan tencereye tereyağını ve unu alın ve kavurmaya başlayın. Yeterince kavrulunca üzerine azar azar, haşladığınız tavuğun suyunu ekleyin. 10 dakika kadar kaynatın ve el blenderiyle pürüzleri yok edin. Bu arada haşlanan tavuk göğsünü bıçakla ince ince kıyın ve çatal yardımıyla ezin. Bir yumurta sarısıyla kremayı küçük bir kasede karıştırın ve karışıma tavuk etlerini de ilave ederek hepsini birden çorbaya ekleyin. Tuzunu atın ve karıştırarak bir taşım daha kaynatın.Çorbanız servise hazırdır. Dilerseniz çorbanızın üzerine incecik kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz.

 KIBRIS KÖFTE

İşte yine köfte ile patates birlikteliğinden doğan nefis bir yemek. Fakat bu kez köfte ve patatesler yan yana değil, iç içe… Evet Kıbrıs köfte, kıyma ve patatesin harmanlanarak tek vücut olması esasına dayanan son derece lezzetli bir köfte çeşidi. Hiç denemediyseniz, vereceğimiz tarif size öncü olabilir. Hemen malzeme listesine geçelim..

Kıbrıs Köfte için malzemeler:

1/2 kg kıyma

2 adet büyük patates

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 adet yumurta

2 dilim bayat ekmek içi,

Tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı:

Ekmek içini ıslatın ve fazla suyunu sıkın. Patateslerin kabuklarını soyun, rendeleyin ve onun da fazla suyunu sıkın. Soğanı rendeleyip, yine fazla suyunu süzdürün. Sarımsakları ince ince doğrayın, yahut ezin. Bir kaba tüm malzemeleri alın ve güzelce yoğurun. Köfte harcından büyükçe parçalar alın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin. İster yassı, ister uzun uzun şekil verebilirsiniz. Köfteleri arzuya göre tavada yahut ızgarada pişirin.

PATATES KIZARTMASI

Menüde köfte varsa, en kadim dostu patates kızartmasını unutmak olmaz. Onlar birbirine en çok yakışan lezzet ikilisi ne de olsa. O halde altın renginde kızarmış çıtır çıtır patatesler için buyurun tarifimize…

Malzemeler:

İstediğiniz kadar patates

Kızartmalık sıvı yağ

Tuz

Yapılışı:

Patates kızartması için seçeceğiniz patateslerin eski ve sarı patateslerden olmasına özen gösterin. Taze patates ile aynı sonucu alamayabilirsiniz, patates kızartmanız çıtır çıtır olmaz. Patateslerin kabuklarını soyun ve uzun uzun doğrayın. Soğuk su dolu bir kaba alın ve buzdolabında 1 saat kadar bu şekilde bekletin. Böylelikle patateslerin nişastası akacak; patatesler hem pişerken birbirine yapışmayacak, hem de daha gevrek ve çıtır çıtır olacaktır. Süre dolunca patatesleri sudan alın, bir kez daha sudan geçirin ve temiz bir havlu arasında iyice kurulayın. Kızartma yapacağınız tava yahut tencere de önemlidir. Derin ve ince tabanlı bir tava- tencere kullanmalısınız. Yağı tencereye alın ve kızdırın. Kuruladığınız patatesleri yağa bırakın ve yarı saydam oluncaya kadar yarım pişirin. Bu ilk aşamadır. Bu aşamada patatesleri tam pişirmeyin. Delikli bir kepçeyle patatesleri bir tabağa alın, ocağı kapatın. Patatesler tamamen soğuyunca, yağın altını tekrar açın ve iyice kızdırın. Kenarda bekleyen patatesleri iyice kızmış olan yağa tekrar atın ve bu sefer altın sarısı renk alana kadar kızartın. Patatesleri tavadan almadan evvel tuzunu atın ve delikli kepçeyle kağıt havlu üzerine çıkarın. Biraz soğuyunca servis edin. Bu yöntemle dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ve son derece lezzetli bir patates kızartması elde etmiş olacaksınız.

KÖZ PATLICAN SALATASI

Özellikle et yemeklerinin yanına son derece yakışan, mis gibi köz kokan güzel bir salata yapmaya ne dersiniz? Eğer piknikte mangal keyfindeyseniz, içine kömür kokusu sinmiş patlıcan ve biberlerle yapılan salata daha da lezzetli olacaktır. Ama köz patlıcan salata yemek için evdeki ocağınız yahut fırınınız da işinizi görür.

Malzemeler:

3-4 adet orta boy közlenmiş patlıcan

2 adet domates

4-5 adet yeşil ve kırmızı közlenmiş biber

Birkaç dal maydanoz

1 adet büyük boy kuru soğan

4-5 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Limon

Tuz

Yapılışı:

Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve olduğu gibi ocak ateşinin üzerinde çevire çevire yahut fırın tepsisinde közleyin. Biberleri de aynı şekilde közleyin. Pişip pişmediğini anlamak için patlıcanlara bir kürdan batırın. Eğer kürdan patlıcana kolayca batıyorsa pişmiş demektir. Pişen patlıcanı kabuklarının sönmesinden ve duman çıkarmasından anlayabilirsiniz. Patlıcanlar biraz soğuyunca sapından tutarak diğer elinizle kabuklarını soyun ve ekmek tahtası üzerinde ince ince doğrayın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Sarımsakları, sarımsak ezeceği ile ezin. Pişen biberleri de ince ince doğrayın. Tüm doğranan malzemeleri geniş bir kasede karıştırın. Limon suyu, tuz ve zeytinyağını ekleyin. Salatayı servis tabağına alın. Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

CACIK

Cacık, bilhassa yaz mevsiminde hem et hem de sebze yemeklerinin yanına son derece yakışan, iştah açıcı ve lezzetli bir tamamlayıcıdır. Lezzetli bir cacık için pratik bir tarifimiz var.

Cacık için malzemeler:

2 adet iri salatalık

2 su bardağı yoğurt

1.5 su bardağı soğuk su

3 diş sarımsak

Kuru nane

Yapılışı:

Salatalıkları yıkayıp alacalı biçimde soyun ve ister çok küçük biçimde doğrayın, isterseniz de rendeleyin. Salatalıkların kabuklarını tamamen soymayın, zira salatalık kabukları lif ve vitamin yönünden oldukça zengindir. Derin ve büyükçe bir kasenin içine yoğurdu alın, doğradığınız yahut rendelediğiniz salatalıkları ilave edin. Havanda yahut sarımsak presinde ezdiğiniz sarımsakları da ekleyerek, yavaş yavaş suyu ekleyin, tuz ve naneyi de katarak karıştırın ve buzdolabında bir müddet dinlendirdikten sonra kaselere alarak servis yapın.

SÜTLAÇ

Yoğun süt kokan kıvamlı tatlıları seviyorsanız, sütlaç biçilmiş kaftandır. İşte tarifimiz…

Malzemeler:

1 litre soğuk süt. (Süt özellikle soğuk olmalı)

1 su bardağı soğuk süt daha (pirinç ununu ezmek için)

1.5 çay bardağı kırık pirinç

2 su bardağı toz şeker (az şekerli istiyorsanız 1.5 su bardağı, çok şekerli istiyorsanız 2.5 su bardağı toz şeker kullanabilirsiniz)

2 yemek kaşığı pirinç unu

Yapılışı:

Pirinçleri iyice yıkayıp süzün ve suda yumuşayana kadar pişirin. Pirinçler iyice suyunu çekince soğuk sütü ekleyin ve kaynamasını bekleyin. Siz bu arada 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk sütle ezin. Tencerede kaynayan sütten 1 kepçe kadar alarak pirinç unlu süte karıştırıp ılıtın ve hepsini birden tencereye boşaltın. 10 dakika kadar daha pişirin ve toz şekeri ekleyin, bir iki taşım daha kaynatın ve ocağın altını söndürün. Sütlacı kaselere paylaştırın ve soğuduktan sonra buzdolabına alın.  Servis etmeden evvel tarçın ekleyin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33