USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

100 lira için cinayet işledi

Tekirdağ'ın Ergene İlçesi'nde 66 yaşındaki Hasan İşler'i öldürüp toprağa gömerek emekli maaşını çektiği ortaya çıkan 36 yaşındaki Ramazan Kandemir, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

100 lira için cinayet işledi
08-07-2015 16:09
Google News

Tekirdağ Ergene ilçesi'nin Velimeşe Mahallesi'nde yalnız yaşayan emekli Hasan İşler, bir süre önce ortadan kayboldu. Yakınları İşler'e ulaşamayınca jandarma ekiplerine kayıp başvurusunda bulundu. Olayla ilgili inceleme başlatan jandarma ekipleri İşler'in emekli maaşını çektiği bankada araştırma yaptı. Haziran ayı maaşının çekildiğini belirleyen jandarma ekipleri, Temmuz ayı maaşını çekmeye gelen, bulduğu gündelik işlerde çalışan Ramazan Kandemir'i gözaltına aldı. Yapılan incelemede Hasan İşler'e ait nüfus cüzdanındaki fotoğraf yerine kendi fotoğrafını yapıştırdığı belirlenen Ramazan Kandemir, ifadesinde cinayeti itiraf etti.

KAN DONDURAN İFADE

Hasan İşler'i istediği 100 lirayı vermediği için iterek düşürdüğünü, ardından da ölüp ölmediğini bilmeden açtığı çukura gömdüğünü soğuk kanlı bir şekilde anlatan, hırsızlıktan sabıkalı katil zanlısı Kandemir'in ifadesi üzerine, ölen emeklinin evinin bahçesinde kazı yapıldı. Bahçede toprağa gömülü olarak Hasan İşler'in cesedi bulundu. Savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından İşler'in cesedi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Katil zanlısı evli ve 2 çocuk babası Ramazan Kandemir, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunda suçunu itiraf eden Kandemir, olay gününü şöyle anlattı:

"Kendisinden para istedim. Ancak bana para vermedi. Ben de onu ittirdim ve düştü. Daha sonra üzerinde bulunan nüfus cüzdanı ve cep telefonunu aldım. Kendisinin ölüp ölmediğini bilmiyordum. Evinin arkasındaki bahçede çukur açtım. Sonra cesedi alıp kazdığım çukura gömdüm. Hasan İşler'in nüfus cüzdanında bulunan fotoğrafını çıkartıp, kendi fotoğrafımı yapıştırdım. Bankaya giderek maaşını aldım. İkinci maaşını çekerken jandarma tarafından yakalandım"

TUTUKLANDI

İfadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ramazan Kandemir, 'kasten adam öldürmek' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ