USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

DOSABSİAD yeni yönetimi projelerini açıkladı

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (DOSABSİAD) yeni yönetimi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 DOSABSİAD yeni yönetimi projelerini açıkladı
11-06-2015 16:55
Google News

DOSAB Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen kahvaltılı toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı. Geçtiğimiz günlerde yapılan 15. Genel Kurul Toplantısı’nda DOSABSİAD Başkanlığına seçilen Hasan Moral, önemli bir görevi üstlendiklerini, genç ve dinamik bir yönetim kurulu olarak bu görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini söyledi.

DOSABSİAD’ın 30 yıla yaklaşan bir geçmişe sahip olduğunu belirten Moral, yeni Yönetim Kurulu olarak DOSABSİAD’ı daha da ileriye taşımayı arzuladıklarını söyledi. DOSABSİAD’ın gelecek hedeflerinden de bahseden Moral “Derneğimiz bünyesinde yer alan ve Bursa’daki dernekler arasında ilk ve tek örnek olan özel istihdam büromuzu sanayimizin artan nitelikli ve kalifiye işgücü ihtiyacını karşılamaya yönelik daha etkin hale getirmek istiyoruz. Bu doğrultuda BUTGEM ve Meslek Liseleri ile daha etkin işbirlikleri kurmayı arzu ediyoruz. Ayrıca üyelerimizin ar-ge ve ür-ge farkındalığını arttırmak ve devlet teşvikleri ile hibeleri hakkında bilgilendirip yönlendirmek amacıyla da bir destek birimi oluşturacağız” dedi.

YENİ PROJELER GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Ülkenin örnek sanayi bölgelerinden birisi durumunda olan ve ilkleri gerçekleştiren DOSAB’ı, uluslararası arenada daha fazla tanıtmayı istediklerini belirten Moral şunları söyledi:

 “Yeni dönemde ülkemizin örnek sanayi bölgelerinden birisi durumunda olan ve ilkleri gerçekleştiren DOSAB’ı, uluslararası arenada daha fazla tanıtmak, yurtdışındaki sanayici ve işadamları dernekleriyle işbirliklerini geliştirmeye yönelik girişimlerimiz olacaktır. Bunu yaparken de, bölge firmalarımızın yurtdışındaki pazarlama faaliyetlerine destek olmak amacıyla projeler geliştirmeyi hedefliyoruz.”

Moral, DOSAB’da uygulanan Urge Kümesi Projesi’nin daha da çeşitlendirilerek tekstil sektörünün diğer branşlarında ve daha sonra da otomotiv sektörüne yaygınlaştırılacağını dile getirdi.

Basın toplantısındaki açıklamalarında, geçtiğimiz hafta yapılan genel seçimlere de değinen Moral, sonuçlara olgunlukla saygı gösterilmesini ve yeni hükümetin bir an önce kurulmasını beklediklerini söyledi.

Moral ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunurken de, “Dünyada bir süreden beri devam etmekte olan küresel belirsizlikler bölgesel alanda sıkıntılara sebep oluyor. Diğer taraftan ülkemizde son 14 ayda yaşadığımız 3 farklı seçim de ekonomimizi ister istemez etkiledi. Haftasonu gerçekleştirmiş olduğumuz genel seçimlerle birlikte bu süreci tamamlamış durumdayız. Sonuçlara olgunlukla saygı göstererek bu meclis aritmetiğinden çıkabilecek hükümetin bir an önce kurulmasını ve hep birlikte ekonomiye ve yeni reformlara odaklanmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

DOSABSİAD’ın yeni yönetimi olarak kentin diğer dinamikleri ile Bursa ekonomisine de katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Moral, bir önceki dönemde Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Orhan Tezyaparlar ile yönetim kurulunda görev yapan üyelere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

DOSABSİAD’DA GÖREV DAĞILIMI

Basın Toplantısında, Genel Kurul Toplantısında seçilen Yönetim Kurulu’nun görev dağılımını da açıklayan Moral, “Yönetim Kurulumuzda, Vedat Kantar Başkan Vekili; İbrahim Öztürk, Ayhan Yılmaz ve Ufuk Uygar Bekil Başkan Yardımcısı;  Recep Solakoğulları Sayman ve Adnan Şarmen de Genel Sekreter olarak görev yapacaktır. Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Adnan Kar, İbrahim Erdemir, Çetin Şenay, Ertuğrul Pehlivan, Önder Işık, Fatih Korkmaz, Fatih Tuğral ve Mehmet Can Çallı da değişik Çalışma Komisyonlarımızda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almışlardır.” dedi.

ÇALIŞMA KOMİSYONLARI DA BELİRLENDİ

 Başkan Moral, DOSABSİAD’ın faaliyetlerine yönelik olarak belirledikleri Çalışma Komisyonları hakkında da bilgi verdi. Moral’in açıklamasına göre; Derneklerden Sorumlu Komisyon Üyeliklerine Ayhan Yılmaz,  Fatih Korkmaz ve Önder Işık; İktisadi İşletmeden Sorumlu Komisyon Üyeliklerine Recep Solakoğulları, Adnan Şarmen ve Can Çallı; Uluslararası Pazarlama Komisyonu ve AB Komisyonu Üyeliklerine Adnan Kar, Fatih Korkmaz ve İbrahim Öztürk; Sosyal Etkinlikler Komisyonu Üyeliklerine Ufuk Uygar Bekil, Ertuğrul Pehlivan, Can Çallı ve Fatih Tuğral; Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Üyeliklerine İbrahim Öztürk, İbrahim  Erdemir, Fatih Tuğral ve Adnan Şarmen seçilirken, Özel İstihdam Bürosu ile ilgili çalışmaları da Ayhan Yılmaz ve Çetin Şenay sürdürecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34