USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yunanistan'da istifa şoku

Radikal Sol İttifak Partisi'nın (SYRIZA) milletvekili ve Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Vekili Nikos Hundis istifa etti

Yunanistan'da istifa şoku
14-07-2015 00:53
Google News

Hundis, Yunanistan Meclisi'ne gönderdiği mektubunda, milletvekili görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Avrupa Parlamentosu milletvekilliği yapan Hundis, Dışişleri Bakan Vekili görevine atanmıştı. Hundis, Yunan hükümetinin kreditörlere sunduğu reform paketi önerilerine destek vermişti. Hundis'in istifasını internet sitelerinden duyuran yunan basını Başbakan Aleksis Çipras'ın çok yakında hükümet değişikliğine gideceğini belirtti.

Öte yandan, Çipras'ın Brüksel'den bugün Atina'ya dönmesinden sonra ülkede kurtarma paketi üzerinde tartışmalar başladı. Söz konusu kurtarma paketinin önümüzdeki iki gün içinde Yunanistan Parlamentosu üzerinde yoğun bir baskı oluşturması bekleniyor. Parlamento, en geç çarşamba gününe kadar toplanarak Avro Bölgesi Liderler Zirvesi'nde sağlanan anlaşmayla birlikte, bankaların sermaye yapısının yeniden düzenlenmesini oylaması gerekiyor. Radikal Sol İttifak Partisi'nden (SYRIZA) bazı milletvekilleri kurtarma paketine karşı çıkıyor. Tam bir anlaşma sağlanabilmesi için reform önerilerinin yasalaştırılması gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ