USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Temmuzda tatil kazaları zirvede

Yaz mevsimi olumlu birçok özelliği olduğu kadar çocuklar için bazı tatsız sürprizleri de getiriyor. Uzmanlar, güneş yanığı, çarpması, düşme, böcek sokması gibi kazalara karşı aileleri uyarıyor.

Temmuzda tatil kazaları zirvede
07-07-2015 12:41
Google News

Yaz tatilinin başlamasıyla beraber çocuklar dış ortamlarda daha fazla vakit geçiriyor. Küçük dikkatsizlikler ise büyük tehlikelere yol açabiliyor. Sıcak havaların da etkisiyle güneş çarpmaları hatta yanıklar da çocuklu ailelerin kapısını çalabiliyor. Ancak basit önlemlerle bunların önüne geçilebilir.   Medline Acil Sağlık Genel Direktörü Dr. Barış Mutluer, çocukların yaşadığı sakatlanma ile ciddi yaralanmaların Temmuz ayında pik yaptığını söyledi. Emsey Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülten Karasu ise çocukların ciltleri kadar gözlerinin de -katarakt riskine karşı- güneşten korunmasının şart olduğunu ve yetişkinler gibi UV korumalı güneş gözlüğü kullanmaları gerektiğini belirtti.

Dr. Barış Mutluer, tatilde ebeveynlere daha fazla iş düştüğünü vurgulayarak “Çocuklar, genellikle çevrelerindeki nesnelere aşırı ilgi gösterdikleri ve merak ettikleri için yaralanıyorlar. En sık görülen acil durumlar sırasıyla boğulma, bisiklet kazaları, oyun alanlarında yaşanan düşme ve yaralanmalar, araç çarpmaları olarak sayılıyor. Bu durumun en önemli sebeplerinin başında ise çocukların yaz tatilinde erişkinlerin takibinden uzak olmaları” diyor.

Dr. Mutluer ise şu uyarılarda bulunuyor: Yüksek zeminlerde, oyun alanlarında, deniz kenarı ve sahillerde asla yalnız bırakılmamalı. Toprak altından çıkan böceklere, akrep ve arı sokmalarına karşı dikkatli olunmalı. Bisiklet, paten ve kaykay gibi oyun aletlerine trafiğe kapalı alanlarda ve yokuş olmayan yerlerde bindirilmeli; mutlaka kask, dirseklik ve dizlik kullanılmalı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ