USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sınırda kirli tuzak

İstanbul'da Afganistan uyruklu işadamı Ahmet Ferid Muhammed'i fidye için kaçırdıkları ortaya çıkan birlikte iş yaptığı Tevfik Y. ile 8 şüpheli, Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı.

Sınırda kirli tuzak
04-07-2015 13:28
Google News

Susam ve sabun ticareti ile uğraşan işadamını geçtiğimiz 18 Mart'ta kaçıran şüpheliler, Suriye sınırına götürdü. İşadamından, "IŞİD'e teslim ederiz" tehdidiyle 150 bin dolar alan şüpheliler daha sonra Afganistan'a dönmesi için uçak bileti verip serbest bıraktı.

Emniyete gitmemesi konusunda da tehditler savurdu. Polis heryerde aradığı işadamını havalimanında bulduğunda, olay ortaya çıktı.

KAYBOLUNCA, İSTANBUL EMNİYETİNE BAŞVURDULAR

İş için İstanbul'a gelen Ahmet Ferid Muhammed'e ailesi gün boyu ulaşamayınca, Afganistanlı yetkililer, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp müracaatı yaptı.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Kayıp Şahıslar Büro Amirliği (KŞB) ekipleri çalışma başlattı. İşadamının telefon sinyalleri takip edildi. Kamera görüntüleri incelendi. İşadamının, Atatürk Havalimanı'na indikten sonra, Yenikapı'dan feribotla Bursa'ya, oradan da Gaziantep'e geçtiği belirlendi.

Polisin aramaları sürerken, Ahmet Ferid Muhammed, 25 Mart'ta Atatürk Havalimanı'nda ortaya çıktı. Transit geçiş bölümünde alıkonulan işadamı, gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Yapılan sorgulamada, fidye için kaçırılarak sınırın Suriye tarafına götürüldüğü ortaya çıktı.

150 BİN DOLAR FİDYE İSTEDİLER

KŞB dedektiflerinin, ifadesine başvurduğu işadamı, kendisini daha önceden tanıdığı Tevfik Y.'nin karşıladığını, iş yapmak için Gaziantep'e götürdüğünü anlattı. Burada Tevfik Y. ve 8 şüpheli tarafından zorla alıkonulduğunu belirten Ahmet Ferid Muhammed; "Beni kaçırarak, bir evde hapsettiler. Üzerimdeki paraları alarak, 150 bin dolar fidye istediler. Veremeyeceğimi söyleyince, Suriye sınırındaki bir sipere götürerek, başıma uzun namlulu silah dayadılar. 'Seni IŞİD'e teslim ederiz, karşısı Kobane. Savaşın ortasında kalırsın' diyerek tehdit etti" diyerek yaşadıklarını anlattı. Bir yakınını arayan Muhammed, 150 bin Dolar para havale ettirdi. Parayı alan şüpheliler, işadamına Afganistan'a dönmesi için İstanbul aktarmalı uçak bileti aldı.

SURUÇ'TA YAKALANDILAR

İfadeler üzerine KŞB dedektifleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Tevfik Y.'yi takip eden ekipler, diğer 8 kişiyi belirlemek için uzun günlerce araştırma yaptı. Şüphelilerin belirlenmesinin ardından operasyon startı verildi. Şüphelilerin 6'sı Suriye'den dönerken, diğer üçü ise Sakarya'da yakalanarak gözlem altına alındı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 441

The include file 'json/puan_55606_0_3.html' was not found.