USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursaspor

Lacoste yalan değil!

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Divan kurulu olağan yoplantısında açıklamalar yaptı.

Lacoste yalan değil!
03-09-2015 13:58
Google News

Recep Bölükbaşı Divan Kurulu üyelerine şu açıklamaları yaptı; “Yeni Divan Kurulu Başkanlığı’nı kutluyor ve tebrik ediyorum. Bursaspor’umuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Divan Başkanlığı üyeler ile seçildikleri günden bu yana yaptığımız toplantılarda birbirimizden ayrı olmadığımızı memnuniyetle ifade ediyorum. Bir tane Bursaspor’umuz var. 

Biliyorsunuz rahmetli İbrahim Yazıcı döneminde yöneticilik yaptım. Bir yıl ara verdik ve ardından başkan olarak göreve geldik. Bursaspor başkanlığı çok ulvi bir görev. Tecrübeli olduğumu düşünüyorum. Rahmetli İbrahim Yazıcı’nın döneminde ikinci başkanlığa kadar geldim. Başkan olduktan sonra geçen 1.5 yıl süre içinde kendi işime gitmiyorum. Bazen çocuğum geliyor. Şirketle ilgili birşeyler soruyor. Ben göreve Allah rızası için geldim. Kimseyle husumetim olmadı. Olması da mümkün değil. Karşınızda Recep Bölükbaşı olarak değil Bursaspor başkanı olarak duruyorum. Yargılamak, gıybet yapmak. Ahlaki yanlış şeyler söylemek kadar günah yoktur. Ben herkese çok samimi davrandım. Bu konuda eleştirildim. Ben her yere gidiyorum. Neden? Camia olarak daha çok kenetlenelim. Benim mizacım bu. Ben hiperaktifim. Bursaspor’un kuruşuna zarar gelmesin diye gece gündüz çalışıyoruz. Dedikodu ile Bursaspor yönetilmez. Göreve geldiğimizde borç tavan yapmıştı. İcralar birikmişti. Küs olanları birleştirmeye çalıştık. Kulübe gelmeyen eski başkanlarımızı davet ettik.

Dedikodunun bini bin para. Yok efendim çocuğumuza lüks arabalar almışız. Menajerlere %25 para vermişiz. Benim yönetimimde menajere bu kadar para verecek kişinin yeri olamaz. Önce Allah’tan sonra kanundan korkuyoruz. Yazık. Divan Kurulu toplantısına gelmem yasal zorunluluk değil. Ben gelmem bi yönetici arkadaşımızı yollarım ama siz Divan üyelerimize saygısızlık olur. Burada Divan gibi bir önemli bir toplantıda herkes haddini bilsin. Bizlere yapılacak saygısızlığa izin verilmemeli. İlk defa Özlüce’de iftar yemeği yaptık. Vakıfköy’de amatör futbol ailesine iftar verdik. Herkesi davet ettik. Ben buraya hakaret yemeğe gelmedim.

Divan Kurulu üyelerimizden gelen sorular var. Berisha transferini kim yaptı diye bir soru var. Sedat Berisha’yı ben aldım. Ancak ben de yanılabilirim. Bakambu’yu geçen sezon 1.8 milyon euroya aldım. Şenol hocada istemiyordu. Bu yıl 7.5 Milyon Euro’ya sattık. Aradaki farkı ben cebime mi attım? Ben de yanılabilirim. Diğer futbolcuları da ben aldım. Transfer komitesindeki arkadaşlar ile iştişare ediyoruz. Daha sonra bütün onayı ben veriyorum. Bütün sorumluluk bende. Ben düz adamım. Dürüst adamım. Geçmiş yönetim kurulu Frey, Kazım, Taiwo, Civelli transferlerini yaptı. Onlara hiç böyle sorular sorulmadı. Neden sorulmadı ? Benim veremeyeceğim hiçbir hesap yok. Allah şahidimdir.

Rahmetli İbrahim Bey zamanında bir istikrar yakalandı. Bu istikrarın neticesinde Şampiyonluk geldi ertesi sezon üçüncü olduk sürekli Avrupa kupalarına gittik. Aziz Yıldırım 18 yıldan beri görev veriyor. 16 Mayıs’ta 16 bin üye olsun dedik. 500 tane talep geldi onları yaptık. Benim bir tane üyem yok. Borç dağlar kadardı. Aktifbank’tan bahsediliyor. Denizbank ile çalışıyorduk. Alacaklar kapıda, icralar dağ gibiydi. Bizden önceki yönetim 34 milyon kredi çekmiş ve banka 1 kuruş daha vermem dedi. TFF’ye rica ettik avans verin dedik verdiler yolumuza öyle devam ettik. Yoksa Bursaspor şuanda Ankaragücü’nün yerinde olabilirdi.

Bana kim saldırıyorsa menfaatine engel olduğum içindir. Uludağ’da ekonomi zirvesine katıldım. Maça indim maçtan sonra yine gittim. İki tane eski başkan adayı ve başkan olmuş  özelilkle benim ismimi vererek o yönetime yardım etmeyin dediler. Neden çünkü ben futbolcuların paralarını ödeyemeyeceğim herkes kaos ortamından besleniyor. Allah yukarda. Tam sıkıştığım anda bekleyin bir yerden gelir dedim.

Bizim dönemden önce neden mili takıma bu kadar oyuncu gitmiyordu? Neden teklif yoktu? Şenol hoca’ya ben müdahale etmeseydim yılın sonunu getiremezdi. Hayatım boyunca hiç birşeye tamah etmedim. Divan Kurulu’nda saygısızca tavır gösteren insanlar barındırılmamalı.  Lacoste yalan değildi. Ama söylenmeyecek şeyleri bana söylettiği için genel kurulda söylemek zorunda kaldım. Stadyumun kafası olsun dediler. Benim marka değerim yükselsin 1 yerine 5’e vereyim. Göğüs reklamı tartışılıyor. Bu reklam Bursaspor’un geleceğini karartmıyor veya aydınlatmıyor.  

Kurumsal localarımız satıldı.  Ben şimdi fiyatları indirirsem bakın nasıl satıyorum. Forma reklamı InvestAZ var. Konuşuyoruz. Cüzzi rakamlara Bursaspor markasını vermem. Biz geçen sezon 3 milyon TL’ye yakın para kazandık göğüs reklamından. Böyle olmamalı ama maalesef öyle.

Biz her sene indiriyoruz borcu. Yaptığımız transferler önemli isimler. Ben Almanya kampına giderken Şener ve Fernandao’nun gideceğini biliyordum. Devre arasında yabancılar ile konuştum. Dedim devam etmek istiyorum. Ama hepsi kaçtı. Hepsi daha önce anlaşmaları yapmış. Ne yapacağım ayağında mı tutacağım. Ozan Tufan için kendisi babası ve menajeri ile konuştum. İyileştirme teklif ettik kabul etmediler. FIFA kurallarına göre yaşından dolayı o sezon iyileştirme almadığı takdirde serbest kalıyor. Ben o zaman ne yapacağım? Sormayacak mısınız? Pazarlıkları yapabilmek için neler çektik. Volkan ben bu formayı giymem diyor.

Geçtiğimiz sezon devre arasında niye transfer yapmadık? Yapmak için öok uğraştık. Şenol Güneş almadı. Mustafa Yumlu , Zeki Yavru, Soner’i alıyordum ama istemedi. Alsaydık oynatmayacaktı. Siz kulüp olarak güçlü olursanız o zaman işte camia olursunuz. Biz onun temellerini atıyoruz. Basketbol şubesini kurduk. Bu sezon Basketbol ve Voleybol takımımıza da iyi transferler yaptık.

Bir yere gitmeyeceğim. Ben seçimle geldim, seçimle gideceğim ve 3 sene buradayım. Bursaspor’u düzene sokmadan gitmeyeceğim. Taraftarlar ile toplantı üstüne toplantı yapıyorum. Ceza almayalım diyorum. Benim için kimse çalışmadığımı söyleyemez. Yazık. Şevk içerisindeyim. Çok güzel şeyler oluyor. Vakıfköy’ü aldık. Allah razı olsun. Orada 63 bin metrekare daha alan var. Çok güzel projeler var. Herkes Bursa’nın yanında olmalı. Bursaspor’u çok seviyorum. Bursa’da doğdum, doyuyorum ve Bursa’da öleceğim. Bursaspor’un kimsenin parasına ihtiyacı yok. Sadece güzel yönetilsin yeter.

Geçen sezon yıllık 1.5 milyon euro verilen futbolcular vardı.  Biz bu sezon sadece 2 tanesine o civarda para verdik. Çünkü o futbolcular dünya markası. Ben 3 milyona vermezdim Enes’i ama tüm dünyada Bursaspor’un ismi duyuldu. Eleştiriye, öneriye evet ama yargılamaya hayır.

Şimdi takımın çöküş sebebi soruldu. Birçok nedeni var. Ekonomik yönden olabilir. Bizim hatamız olabilir. Hocanın olabilir. Tüm futbolcular kendilerine oynadılar. Ben paramız yokken kazanma alışkanlıkları olsun diye prim dağıttım. Futbolcular Milli takıma gittikten sonra hepsinin kafası karıştı. Şener’e de Fernandao’ya da hakkımı helal etmiyorum. Hain ilan etmeyelim ama bundan sonraki nesil böyle olmasın. Bir teşekkür edebilirlerdi. Çöküş değil aslında kafalarının başka yerde olması. O futbolcu koşar mı? Sakatlanmak istemez. Menajerlere %25 komisyon parası verdiğimiz söylendi. Eğer bir tane böyle bir şey bulun yarın istifa edeceğim

Intercity firması ile 1 yıllık anlaşma yaptık. Yaklaşık 30 araç aldık. Şuanda yabancı sayımız çok olduğu için onlara Mercedes verdik. Bursaspor çok büyüdü. İyi şeyler yapalım istiyoruz. Büyük takım olmak kafada biter. Benim futbolcum alt seviyede bir arabaya binmek istemez. Geçen yıllarda A3 almıştık. Bu sezon özellikle Mercedes istedik. İkili ilişkilerimiz neticesinde Mercedes A serisi verilecekken C serisi verildi. İstediğimiz kadar araç verecekler. Benim Mercedes’ime taktılar. Bursaspor’un arabası var. Çok afedersiniz ben simit satmıyorum. 5 tane şirketim var. Allah’a çok şükür gelirlerimiz var. Benim de BMW marka aracım var ona da binmiyorum. Böyle bir imkan var neden kullanmayayım. Keşke helikopter alabilsem. Avrupalı kulüplerin jetleri var. Avrupa takımlarında hepsi var. Bunlar para değil. Bunlara takılır, küçük hesaplar yaparsanız büyük takım olamazsınız. Bizim dönemimizde Bursaspor Türkiye’nin en zengin kulübü olacak.

Biz bir Akhisar, Rize değiliz. Siz 5.büyükseniz mütevazı kadro kurmaktan vazgeçeceksiniz. Hele hele Türkiye’nin en güzel stadyumuna taşınacaksanız eğer yıldız getirmek zorundasınız. Önce düşüncede başlar sonra uygulamada devam eder.Ben küçük şeyler ile yıpranacak adam değilim. Kim gelmek isterse kayıtlar kulüpte, birisi bir şey bulsun yarın istifa ederim.

Türkite Futbol Federasyonu geçen sezon başlattığı bir uygulama. Sezonlara isim konuluyor. Süleyman Seba’nın neler yaptığını biliyoruz. Hasan Doğan’da hizmet etti. Sonuçta buna karar veren TFF. Bu konu için ilk isim zikredildiğinda Allah şahidim, İbrahim Yazıcı spor şehididir onun da isminin gündeme alınmasını ve tartışılmasını istedim. Yavaş yavaş o isimlere de geleceklerdir. Gerekli takibi yapıyorum.

Ben hesap vermekten hayatım boyunca gocunmam. Ben neye karşıyım biliyor musunuz? Kupa finalinde önce Şenol Hoca kendisi de ifade etti. Başkan sözleşme teklif ediyor ama kupadan sonra görüşürüz. Onun nedenini ona sormak lazım. Ben diğer takımlar ile görüştüğünü biliyorum. Diğer futbolcuların da görüştüğünü biliyorum. Herşey her zaman söylenmez ama bugün konuştum. Olmaması gereken bir çıkış yaptım. Ben Bursaspor’un bütünlüğünü istiyorum. Benimle sıkıntısı olan arkadaşlarımız ile her zaman görüşürüm. Bizim en büyük sorunumuz iletişimsizlik.”

Yaklaşık 2 saat süren Divan Kurulu Toplantısı Başkan Recep Bölükbaşı’nın konuşmasıyla son buldu.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34