USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

`Koalisyon` beklentileri borsayı uçurdu!

Güne alıcılı başlayan borsa Meclis Başkanlık Divanı düğümünün çözülmesinin ardından beklentilerin Cumhurbaşkanı`nın hükümet kurma görevlendirmesi yapması yönünde olmasıyla uçuşa geçti. Borsa`da kazançlar yüzde 2`yi aştı.

`Koalisyon` beklentileri borsayı uçurdu!
10-07-2015 11:58
Google News

Çin'de borsadaki düşüşe karşı alınan önlemin yanı sıra Fed tutanaklarının da nispeten olumlu olması piyasaları coşturdu. Güne alıcılı başlayan borsa Meclis Başkanlık Divanı düğümünün çözülmesinin ardından beklentilerin Cumhurbaşkanı'nın hükümet kurma görevlendirmesi yapması yönünde olmasıyla uçuşa geçti.

BIST YÜZDE 2.36 YÜKSELDİ

Borsa'da kazançlar yüzde 2'yi aştı. Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günü yüzde 2.36 yükselişle 82.286 puandan tamamladı. Dolar ise 2.67'ye geriledi.

RÜZGAR TERSTEN ESTİ

ALB Forex Araştırma Uzmanı ve UZMANPARA yazarı Enver Erkan, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Sabah saatlerinde Fed tutanaklarının nispeten olumlu olması Çin'de regülatörlerin borsada düşüşe önlem alması bir yandan da Yunanistan bekleyişleri küresel piyasalarla paralel olarak Borsa İstanbul'un da alıcılı başlamasını sağladı.

Diğer taraftan günün ilerleyen saatlerinde koalisyon hükümetine yönelik haber akışıyla beraber bankacılık endeksi öncülüğünde yükselişlerin hız kazandığını gördük.

NELER TAKİP EDİLMELİ?

Özellikle Meclis Başkanlık Divanı düğümünün çözülmesinden sonra beklentiler Cumhurbaşkanı'nın hükümet kurma görevlendirmesi yapması yönünde. Cumhurbaşkanı görevlendirmeyi yaptığı takdirde önümüzdeki hafta resmen koalisyon turları başlamış olacak. Ve buna ilişkin haber akışını izliyor olacağız.

Hükümetin çabuk bir şekilde kurulabileceğine ilişkin sinyaller alınırsa borsa açısından pozitif bir senaryo gerçekleşir. Kurda 2.60'a doğru, borsada da 86 bine doğru hareketlenme görebiliriz. 45 günlük süreç aleyhte işlemeye başlarsa bu sefer fiyatların içine girecek faktör erken seçim riskidir. Bu da borsada aşağı yönlü riskleri beraberinde getirecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ