USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İcradan dram çıktı

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde icra için bir eve giden görevliler, 7 kişilik ailenin dramıyla karşılaştı.

İcradan dram çıktı
13-07-2015 18:18
Google News

Samsun’un Salıpazarı ilçesi Tahnal Mahallesi Yerkabuğu mevkisinde bulunan harap haldeki evde oturan Ayan ailesi, çaresizlik içinde hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Maddi imkansızlıklarla boğuşan ailede 5 çocuğun geçimini sağlamak için 41 yaşındaki baba Hamit Ayan, yardım eli bekliyor. Tüm zorluklarla boğuşan baba Ayan’ın borçlarından dolayı evine gelen haciz de acı gerçeği gözler önüne serdi. Eve haciz için giden memurlar Ayan’ın evindeki çaresizlik karşısında üzüntü içerisinde kaldılar.

2-12 yaş aralığındaki çocuklarının tek bir odada sıkıntılar içerisinde yaşadıklarını anlatan Hamit Ayan, “Babadan kalma evimizde güçlükle yaşıyoruz. Evimizin kapısı, camı yok. Kış aylarında çok soğuk oluyor. Çocuklarım ve biz soğuk havada bir odada hep birlikte kalıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Sıkıntılarımızı gereken yerlere söyledik. Borçlarımdan dolayı icra memurları evime haciz işlemleri için geldi. Onlar da çaresizliğimi gördüler. Bir tek odada çocuklarım ve eşime bakmaya çalışıyoruz. Benim isteğim en azından çocuklarımın sıcak bir yerde kalabileceği bir ev istiyoruz. Çevre ilçelerden ahşap evin tek odasında kaldığımızı duyan duyarlı vatandaşlar olmuş. Bizlere gıda ve malzeme yardımında bulundular. Allah onlardan razı olsun ama kış ayı gelmeden bir evimizin olmasını istiyoruz” dedi.

Çiftçilikle uğraşan baba Ayan, mahallede iş sahasının olmadığını, ekmek parasını çıkarmak için arazilerde çalıştığını dile getirerek, çocuklarına bakabilmek için her türlü işi yapabileceğini söyledi. Okul çağında ki çocuklarını güçlükle okullarına gönderebilen baba Ayan, çocuklarının ders çalışmak için uygun ortam bulamadığını, devlet yetkililerinden bir ev istediğini belirtti.

Hamit Ayan’ın annesi 68 yaşındaki Emine Ayan, eski evin içerisinde korku ile durduklarını söyleyerek, “Evde durmaya korkuyoruz. Eski ev olduğu için her an yıkılacak diye bekliyoruz. Evin çatısında bazı yerler çöktü. Yağmur yağdığında evin her yeri su içerisinde kalıyor. Diğer odaların tabanı çöktü. Kocam yıllar önce vefat etti. Ondan sonra tek burası kaldı. İmkan olmadığı için tamir ettiremiyoruz. El verecek kimseleri bekliyoruz. Durumumuzu duyup yardım etmek için buralara kadar gelenlerden Allah razı olsun. Bayram öncesinde çocukların yüzünü güldürdüler” diye konuştu.

Ayan ailesinin haciz borcundan dolayı ev yapılamadığı öğrenilirken, ailenin zor durumda olduğunu duyan çevre ilçelerdeki vatandaşlar yardım eli uzattı. Gıda ve ev eşyası yardımında bulunan duyarlı vatandaşlar, aileye bir an önce bir evin yapılması gerektiğini söyledi.

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Ayan ailesinin sıkıntılı durumu karşısında yetkili kurumlardan açıklama geldi. Salıpazarı İlçe Kaymakamı İskender Çolak, konudan haberdar olduklarını, gerekli gıda ve nakdi yardımları aylık olarak verdiklerini belirtti. Kaymakam Çolak yaptığı açıklamada, “2010 yılından bu yana bildiğimiz bir vatandaşımız. Kendisine ev yapılması için duyduğumuzda girişimlerde bulunduk. Fakat arsa tapusu üzerindeki icra nedeniyle olumlu bir sonuç alamadık. Bu yıl da konut yapımı için müracaatlarda bulunduk. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan onay bekliyoruz. Ailemize elimizden geldiğince yardımlarda bulunmaktayız. Aylık olarak gıda ihtiyaçlarını ve nakdi ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz” açıklamasında bulundu.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ise Tahnal Mahallesi’nde ikamet eden aileden bilgilerinin olduğunu, gerekli çalışmaların yapıldığını aktardı. Başkan Akgül konu hakkında ki açıklamasında, “Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’ne Kaymakamlık vasıtasıyla dosya gönderdik. İnşallah oradan bir yardım geldiği takdirde anahtar teslimli bir ev yapılacak. Fakat yardım süresinde bir uzama ya da olumsuz cevap gelirse Kaymakamımızla istişare içerisinde vatandaşımızın mağduriyetini gidermek için gerekeni hep beraber yapacağız. Konudan bilgimiz var. Yakından ilgileniyoruz. Hep birlikte ve hayırseverlerimizin duyarlılığı ile bu sorunu çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35