USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Genelkurmay ilk kez açıkladı!

"Çözüm süreci" ve barış söylemleri seçim süreciyle birlikte rafa kalktı, güvenlik ve "terörle mücadele" açıklamaları ardarda geliyor.

Genelkurmay ilk kez açıkladı!
13-07-2015 19:54
Google News

Genelkurmay Başkanlığı son olarak PKK'ya karşı Doğu ve Güneydoğu AnadoluBölgesinde yapılan keşif uçuşlarıyla ilgili açıklama yaptı; 6 uçakla keşif yapıldığı, uçaklardan birinin elektronik istihbarat sağlayan, yerli AVACS olarak bilinen "Barış Kartalı" olduğu bilgisi verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin günlük faaliyetlerinin yayınlandığı Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde, ilk kez PKK'ya karşı yürütülen keşif uçuşları hakkında bilgi verildi.

 
Açıklamada, "Dört adet F-16, bir adet CN-235 ve bir adet E-7T uçağı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde teröristle mücadele harekâtı keşif uçuşu icra edilmiştir" denildi.

Keşif uçuşlarında sıklıkla, ıslak fotoğraf çekebilen ve keşif gözetleme için modernize edilen F-16'lar ve CASA nakliye uçakları kullanılıyordu.

Barış Kartalı ismiyle envantere giren havadan erken ihbar ve kontrol uçağı E-7T'nin terör örgütüne karşı kullanıldığı ilk kez açıklanmış oldu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ