USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DİSK önünde arbede!

DİSK önünde işten çıkarıldığı gerekçesiyle eylem yapan Oya Baydak, zincirli eylem gerçekleştirdi.

DİSK önünde arbede!
13-07-2015 14:54
Google News

 DİSK kapısını zincirleyen Baydak ve arkadaşları ile DİSK üyeleri arasına arbede yaşandı. Yaşanan gerginlik sırasında Oya Baydak baygınlık geçirdi.  

Genel İş Sendikası'na bağlı olarak çalışan Oya Baydak, bir süre önce işten çıkartıldı. DİSK önünde çadır kurarak eyleme başlayan Baydak ve kendisine destek veren arkadaşları bu sabahbinanın kapısına zincir vurdu. Sabah DİSK Genel Merkezi'ne gelen görevliler, kapının kilitli olduğunu ve eylemin sürdüğünü görünce durumu yetkililere bildirdi. Bina önüne gelen DİSK üyeleri ile Oya Baydak ve arkadaşları arasında gerginlik yaşandı. Kısa sürede büyüyen tartışma arbedeye dönüştü. Arbede sırasında Oya Baydak'ın da yere düşerek baygınlık geçirdiği görüldü. 
 
DİSK önüne gelen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Remzi Çalışkan, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

DİSK kapasına zincir vurmaya kimsenin hakkı olmadığını söyleyen Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Remzi Çalışkan, "DİSK Genel İş Sendikası, Oya Baydak isimli personelin iş akdini feshetmiştir. Bu feshin muhatabı sendikamız Genel İş olmasına rağmen bu personel ve arkadaşları Konfederasyonumuz DİSK'in kapısına zincir vurarak içeri giriş çıkışları engellemiş ve binanın önünü işgal etmişlerdir" dedi.
 
  İşten çıkartılan Oya Baydak ise, "Geceleri burada çadırda geçiriyordum. Tuvalet ihtiyacımızı karşılamak için kuruma giriyorduk. Geçtiğimiz gün Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu 'kapıları kilitleyin. bir daha buraya giremeyecekler' demiş. Biz de 'madem işçiye kapılar kapalıysa biz de o kapıya zincir vururuz' dedik" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ