USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP'den flaş koalisyon yorumu

CHP kurmaylarının, koalisyon için yapılacak ilk Davutoğlu görüşmesinde eğiliminin “Konuşmaktan çok dinleme” yönünde olacağı belirtilirken, görüşmenin 4+1 kişilik “eş düzey”de heyetlerle yapılması bekleniyor

CHP'den flaş koalisyon yorumu
12-07-2015 12:33
Google News

63. Hükümet’in kuruluşu çerçevesinde partiler arası ilk görüşme, CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibinin yarın saat 14.00’te CHP’ye yapacağı ziyarette, CHP kurmaylarının eğilimi “konuşmaktan çok dinleme” yönünde olacak. Alınan bilgilere göre Ak Parti tarafından CHP’ye görüşmelerin “4+1” şeklinde olacağı iletildi ancak Davutoğlu dışında hangi dört kurmayın görüşmede olacağı bildirilmedi. Kılıçdaroğlu’nun Ak Parti kurmaylarının unvanlarına göre bir ekip seçeceği ifade ediliyor. Ancak kulislerde görüşmeye katılacak isimler arasında Murat Özçelik, Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak ve Levent Gök’ün olabileceği konuşuluyor.
7 Haziran seçimlerinin üzerinden 1 ayı aşkın bir süre geçmesine karşın, 63. Hükümet’in kuruluşu amacıyla resmi görüşmeler yarın başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan hükümeti kurma görevini geçen günlerde alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi görüşmelerde ilk olarak, seçimlerden ikinci olarak çıkan CHP’yi ziyaret edecek. Davutoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yarın saat 14.00’te CHP Genel Merkezi’nde görüşecek.
4+1’ formülü
Alınan bilgilere göre, görüşmelerin “1 genel başkan + 4 kurmay”ın katılımıyla yapılması planlandı. Ak Parti tarafı, CHP’ye görüşmelere Davutoğlu ve dört kurmayının katılacağını bildirdi ancak isim bildirmedi. CHP yönetiminin görüşmelere hangi partililerin katılacağına Ak Parti’den hangi isimlerin görüşmeye katılacağının bildirilmesinin ardından karar vereceği belirtiliyor. Kulislerde görüşmeye CHP adına katılacak isimler arasında dış politikadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, insan haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve Genel Sekreter Gürsel Tekin’in isimleri öne çıkıyor. Ancak iş dünyasından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Grup Başkanvekili Levent Gök ve Parti Sözcüsü Haluk Koç’un da görüşmelerde CHP’yi temsil edecek isimler arasında olabileceği değerlendiriliyor.
Alınan bilgilere göre CHP yönetimi, Davutoğlu’nu dinleme eğiliminde. CHP kurmayları, kamuoyuna açıkladığı 14 ilkeye Davutoğlu’nun vereceği yanıtın ve 14 ilke hakkında çizeceği çerçevenin, koalisyon görüşmelerinin ilerleyen sürecinde etkili olacağını düşünüyor. Bu nedenle CHP kurmaylarının ilk olarak dinlemeyi tercih edeceği, kendi görüşlerini ise heyetlerarası görüşmelerde ya da bayramdan sonraya kalacak ikinci turda anlatmayı düşündüğü belirtiliyor.
Kulislerde yarın yapılacak ilk tur görüşmelerde, iki parti arasındaki müzakere heyetlerinin de oluşması bekleniyor. Bu heyetlerin üçer kişiden oluşacağı ve olası hükümet protokolü dahil bir dizi konuda karşılıklı müzakereyi bu ekibin yapacağı ifade ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ