USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yunanistan Euro Bölgesi'nden çıksın

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasını istedi.

 Yunanistan Euro Bölgesi'nden çıksın
06-07-2015 16:36
Google News

AP Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff, "Die Welt" gazetesinin bugünkü nüshasında yer alan demecinde, dün düzenlenen referandumun bir sonucu olarak Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasını istedi.

"Yunanistan'ın ayrılması Euro Bölgesi'ni daha da güçlendirecektir" diyen Lambsdorff, Atina'nın para birliğinden ayrılmasının, "Avrupa Birliği'nin on yıllardır başarısında etkili olan uzlaşma kültürünü kimsenin ihlal edemeyeceğini ortaya koyacağını" vurguladı.

AP Başkan Yardımcısı Lambsdorff, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bugün bir araya gelecek Almanya Başbakanı Angela Merkel'e konuyu ivedilikle ele alma çağrısında bulundu.

YUNANİSTAN İÇİN OLASI SENARYOLAR

Referandum sonucunu yorumlayan uzmanlar, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılması seçeneğine dikkat çekmişti.
 

Commerzbank Baş Ekonomisti Jörg Kraemer, "Yunanlar Avrupa Birliği ile uzlaşmaya karşı oy veriyorsa, en olası senaryo, Yunanistan'ın bu sürecin sonunda Euro Bölgesi'nden ayrılması olur" görüşünü dile getirmişti.


Berenberg Bank'tan Holger Schmieding, "Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılma olasılığı ciddi şekilde arttı" demişti.

BayernLB'den Jürgen Michels ise, "Tsipras hükümeti Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılmasını göze alacak ve hiç bilinmeyen bir bölgeye doğru adım atacak" ifadesini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ